Το πιο γευστικό γλύκισμα του καλοκαιριού είναι η γρανίτα φράουλα κι έχουμε την απόλυτη συνταγή

Μάθε πώς θα φτιάξεις μόνη σου γρανίτα φράουλα εύκολα και γρήγορα για να δροσίζεσαι ανά πάσα ώρα και στιγμή! 

Ξέρω... Όταν ζεσταίνεσαι και δεν έχεις ιδέα πώς να δροσιστείς πίνεις πολύ νερό, ανοίγεις στο τέρμα το air condition και πας πέρα δώθε μέσα στο σπίτι. Γρανίτα φράουλα σκέφτηκες να φτιάξεις; Ναι, για το πιο δροσερό γλύκισμα του καλοκαιριού μιλάω!

Το σημερινό θέμα, μπορώ να πω ότι το λατρεύω λίγο παραπάνω, μιας και η γρανίτα φράουλα είναι η αγαπημένη μου, την οποία και συνδυάζω με σοκολάτα!

Αντίο σχολείο - 4 ελεύθερες παραλίες της Αττικής για να ξεκινήσεις τα μπάνια σου ASAP

Ναι, καλά σκέφτηκες! Θα μάθουμε μαζί πώς μπορούμε να φτιάξουμε αυτή την απίστευτη γεύση μόνες μας στο σπίτι για να δροσιζόμαστε αυτές τις καυτές μέρες του καλοκαιριού που είναι… καθ' οδόν. Πάμε να δούμε τη συνταγή, που θα γίνει η αγαπημένη σου για κάθε καλοκαίρι;

Συστατικά

Για 8 μερίδες

2 κιλά ώριμες φράουλες, ξεφλουδισμένες και κομμένες στη μέση

⅓ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη

1 φλιτζάνι νερό

½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού (προαιρετικά)

Συνταγή

Ξεπλένεις τις φράουλες με κρύο νερό και τις αφήνεις να στραγγίξουν. Έπειτα, τις τοποθετείς στο μπλέντερ - αφού έχεις αφαιρέσει το κοτσάνι και τις έχεις ξεφλουδίσει- και προσθέτεις τη ζάχαρη, το νερό, τον χυμό λεμονιού.

Χτυπάς πολλές φορές για να ομογενοποιηθεί το μείγμα και μετά ανακατεύεις περίπου 1 λεπτό. Στη συνέχεια, τοποθετείς σε ένα μεγάλο ταψί ή μπολ το μείγμα, το βάζεις ξεσκέπαστο στην κατάψυξη μέχρι να αρχίσει να παγώνει περίπου 45 λεπτά. Το μείγμα θα είναι ακόμα κάπως υγρό στο κέντρο.

https://www.instagram.com/p/CRb_6r1ll-E/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Γρανίτα Φράουλα! Το απόλυτο γλύκισμα του καλοκαιριού

Ανακατεύεις ελαφρά τους κρυστάλλους από την άκρη του μείγματος γρανίτας στο κέντρο, χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι και συνεχίζεις να ανακατεύεις καλά. Κλείνεις την κατάψυξη και περιμένεις μέχρι να παγώσει η γρανίτα, 30 με 40 λεπτά ακόμα. Ανακατεύεις ξανά, ελαφρά με ένα πιρούνι όπως πριν, ξύνοντας χαλαρά τους κρυστάλλους. Παγώνεις ξανά και ανακατεύεις με το πιρούνι 3 με 4 φορές μέχρι να γίνει ελαφριά η γρανίτα, να χωριστούν οι κρύσταλλοι και η γρανίτα να φαίνεται στεγνή και αφράτη.



Μοιράζεις τη γρανίτα σε ποτήρια και καλή σου απόλαυση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εσύ είσαι «that girl»; Το trend που έχει γίνει viral στο TikTok

Yummy! Αυτό το πιάτο ζυμαρικών σε αντιπροσωπεύει με βάση το ζώδιό σου

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved