Το online shopping μπορεί να είναι ασφαλές μόνο αν ακολουθήσεις αυτά τα 5 tips

5 tips για συνεχίζεις να αγοράζεις με ασφάλεια τα αγαπημένα σου προϊόντα από το Διαδίκτυο!

Οι λόγοι για να ψωνίσεις μέσω Διαδικτύου είναι πολλοί. Θες μερικούς; Ξεκινάω να σου λέω ASAP! Στο διαδίκτυο βρίσκουμε πολλά από τα αγαπημένα μας προϊόντα σε προσφορές, υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία, τα ψώνια είναι ασφαλή, η αποστολή είναι γρήγορη, ακόμη και οι επιστροφές είναι εύκολες, με τα σωστά e-tailers.

Οι αγορές δεν ήταν ποτέ ευκολότερες ή πιο βολικές για τους καταναλωτές. Ακόμη και την περίοδο της καραντίνας ήταν η νούμερο ένα επιλογή όλων μας αφού ναι μεν δεν μπορούσαμε να βγούμε έξω, αλλά με την αγορά μέσω διαδικτύου μπορούσαμε να είχαμε αυτό που επιθυμούμε στην πόρτα του σπιτιού μας. Όλα καλά μέχρι εδώ!

DIY: Το mirror hack του TikTok για να φτιάξεις τον πιο stylish καθρέφτη στο δωμάτιό σου

Τι γίνεται όμως με τους «κακούς»; Συμβαίνει κι αυτό! Το διαδίκτυο μπορεί να είναι η νούμερο ένα πηγή πληροφοριών και ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος για να κάνεις τις αγορές σου αλλά μηn ξεχνάμε ότι υπάρχουν και απάτες όσον αφορά τις ηλεκτρονικές αγορές: μη πληρωμή ή μη παράδοση των αγαθών που αγοράστηκαν.

https://www.instagram.com/p/CITTjXghIZy/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Μείνε ήρεμη. Αν και είναι κάπως ανησυχητικά όλ΄αυτά , δεν πρέπει να σε εμποδίσουν να συνεχίσεις να κάνεις αγορές από το διαδίκτυο. Πρέπει απλώς να χρησιμοποιήσεις την κοινή λογική και να ακολουθήσεις 5 tips, τα οποία θα σε προστατέψουν έτσι ώστε να κάνεις τα ψώνια σου στο Internet με ασφάλεια.

Χρησιμοποίησε γνωστά sites

Ξεκίνα από έναν αξιόπιστο ιστότοπο. Τα αποτελέσματα αναζήτησης μπορούν να είναι στημένα για να σε παρασύρουν, ειδικά όταν περνάς από τις πρώτες λίγες σελίδες συνδέσμων. Προσοχή σε ορθογραφικά λάθη ή sites που χρησιμοποιούν διαφορετικό τομέα ανώτατου επιπέδου (για παράδειγμα .net αντί για .com), αυτά είναι τα παλαιότερα κόλπα.

Ναι, οι πωλήσεις σε αυτούς τους ιστότοπους μπορεί να φαίνονται δελεαστικές, αλλά έτσι σε ξεγελούν ώστε να κάνεις τις αγορές και να τους δώσεις τα στοιχεία σου.

Αναζήτησε την κλειδαριά

Ποτέ μην αγοράζεις οτιδήποτε διαδικτυακά χρησιμοποιώντας την πιστωτική σου κάρτα από ιστότοπο που δεν έχει εγκατεστημένη κρυπτογράφηση SSL (επίπεδο ασφαλών υποδοχών) τουλάχιστον. Θα ξέρεις αν ο ιστότοπος έχει SSL, επειδή η διεύθυνση URL για τον ιστότοπο θα ξεκινά με HTTPS, αντί μόνο για HTTP.



Θα εμφανιστεί ένα εικονίδιο ενός κλειδωμένου λουκέτου, συνήθως στα αριστερά της διεύθυνσης URL στη γραμμή διευθύνσεων ή στη γραμμή κατάστασης κάτω (εξαρτάται από το πρόγραμμα περιήγησής σου).

Μην μοιράζεσαι τα στοιχεία σου

Κανένα ηλεκτρονικό κατάστημα αγορών δεν χρειάζεται τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης ή την ημερομηνία των γενεθλίων για να δραστηριοποιηθεί. Ωστόσο, εάν τους τα δώσεις… μπορούν να κάνουν μεγάλη ζημιά.

Όσο περισσότερα γνωρίζουν όσοι κρύβονται πίσω από ένα ψεύτικο site, τόσο πιο εύκολο είναι να κλέψουν την ταυτότητά σου. Όταν είναι δυνατόν, πάτα την προεπιλογή να παραχωρήσεις όσο το δυνατόν λιγότερα προσωπικά δεδομένα. Οι μεγάλοι ιστότοποι παραβιάζονται συνεχώς.

Βάλε πρόγραμμα κατά των ιών στον υπολογιστή σου

Οι απατεώνες δεν κάθονται να περιμένουν να τους δώσεις στοιχεία, μερικές φορές σου δίνουν κάτι παραπάνω για να κάνουν τα πράγματα για εκείνους πιο εύκολα. Πρέπει να προστατεύσεις τον υπολογιστή σου από κακόβουλο λογισμικό με τακτικές ενημερώσεις του προγράμματος προστασίας από ιούς.



Θυμήσου, δεν αρκεί να το έχεις εγκαταστήσει. Πρέπει να βεβαιωθείς ότι τα εργαλεία προστασίας από κακόβουλο λογισμικό είναι πάντα ενημερωμένα. Διαφορετικά, μπορούν να αφήσουν οποιεσδήποτε νέες απειλές (και υπάρχουν πάντα νέες απειλές).

Ιδιωτικοποίησε το Wi-Fi σου

https://www.instagram.com/p/Cdix-R8IrPz/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Αν ψωνίζεις μέσω δημόσιου σημείου πρόσβασης, παράμεινε σε γνωστά δίκτυα, ακόμα κι αν είναι δωρεάν (όπως αυτά που βρίσκονται σε γνωστά καταστήματα). Οποιοσδήποτε από τους παρόχους για το «Ταχύτερο Δωρεάν Wi-Fi », σε όλη τη χώρα μπορεί γενικά να είναι αξιόπιστος, αλλά πιθανότατα θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιήσεις ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN) για να είσαι ασφαλής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ονειρεύεσαι συχνά ότι χάνεσαι; Μάθε τι σημαίνει

Πανελλήνιες 2022: 3 ταινίες που θα σου δώσουν δύναμη να διαβάσεις ακόμα περισσότερο

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved