Πανελλήνιες 2022: Πώς οι βαθιές αναπνοές θα σε βοηθήσουν στην καταπολέμηση του άγχους

Υπάρχει τρόπος να απαλλαγείς από το στρες που σε έχει καταβάλει.

Εάν δίνεις Πανελλαδικές εξετάσεις και σε έχει καταβάλλει το άγχος, εμείς είμαστε εδώ για να σε ενημερώσουμε ότι υπάρχουν τρόποι να το αντιμετωπίσεις. Και είναι πολύ σημαντικό να το κάνεις, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσεις να αξιοποιήσεις πλήρως τις δυνατότητές σου και να «σκίσεις» στις Πανελλήνιες.

Το Global Classroom μοιράζεται μερικές συμβουλές για να βοηθήσει τους μαθητές να μάθουν πώς να ενσωματώνουν θετικές στρατηγικές για να μειώσουν το στρες που τους προκαλούν οι Πανελλήνιες.

nick morrison FHnnjk1Yj7Y unsplash

Πανελλήνιες 2022: 6 μυστικά που θα κάνουν το διάβασμα... παιχνιδάκι

Βαθιές αναπνοές

Οι βαθιές αναπνοές είναι μια από τις κορυφαίες συμβουλές των ειδικών για να μειώσεις το άγχος κατά τη διάρκεια των εξετάσεων. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτή την τεχνική τόσο κατά τη διάρκεια των επαναλήψεων, όσο και πριν γράψεις.

Όταν εστιάζουμε στην αναπνοή μας, καθαρίζουμε το μυαλό μας από τυχόν εναλλακτικούς περισπασμούς ή σκέψεις και διεγείρουμε το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα. Αυτό είναι το μέρος του σώματος που είναι υπεύθυνο για την ξεκούραση και την πέψη. Ελέγχει επίσης τα συναισθήματα ξεκούρασης και χαλάρωσης. Το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα λειτουργεί για να μειώσει τον καρδιακό μας ρυθμό, μειώνοντας τα συναισθήματα υπερέντασης και έντασης. Ως αποτέλεσμα, το άγχος των εξετάσεων μειώνεται.



Πρόσθετες τεχνικές για την αντιμετώπιση του άγχους των εξετάσεων

Εάν δοκιμάσεις αυτή την τεχνική και συνεχίσεις να πανικοβάλλεται κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών εξετάσεων, προσπάθησε να ενσωματώσεις στην καθημερινότητά σου τις παρακάτω συμβουλές του The Global Classroom για να μειώσεις το άγχος σου:

  • Διαλείμματα 20 λεπτών ανάμεσα στο διάβασμα
  • Βόλτα σε εξωτερικούς χώρους
  • Γυμνασική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

10 quotes που θα σε εμπνεύσουν και θα σε ενθαρρύνουν αν δίνεις εξετάσεις στο σχολείο

Πανελλήνιες 2022: Οι Teen Queenettes θυμούνται την εμπειρία τους και σου λένε να κρατήσεις «γερά»

Εξετάσεις και περίοδος; 5 τρόποι για να τα βγάλεις πέρα

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved