Πανελλήνιες 2022: Χρειάζεσαι λίγη ενέργεια ακόμα και θα τη βρεις μόνο σε μια ισορροπημένη διατροφή

Λίγη υπομονή ακόμα και τελειώνεις με τις Πανελλήνιες! Μάθε τι πρέπει να τρως για να αποδώσεις καλύτερα και να λαμβάνεις έξτρα ενέργεια!

Τα θρεπτικά γεύματα και τα σνακ είναι σημαντικά για να μπορέσει να αντέξεις την πνευματική κόπωση που φέρουν μαζί τους οι Πανελλήνιες. Το να τρέφεσαι σωστά, όπως καταλαβαίνεις, είναι καλό τόσο για την ψυχική όσο και για τη σωματική σου υγεία. Όταν πρόκειται για τις Πανελλήνιες εξετάσεις, μάλιστα, η κατανάλωση θρεπτικών τροφών μπορεί να σε βοηθήσει να διασφαλίσεις ότι τα επίπεδα συγκέντρωσής σου είναι εκεί που πρέπει.

Γι’ αυτό και εγώ λοιπόν σου έχω μερικές συμβουλές, που θα σε βοηθήσουν να τρως καλά την περίοδο των εξετάσεων. Όταν πρόκειται για τον προγραμματισμό σνακ και γευμάτων τις μέρες των εξετάσεων, είναι σημαντικό να βεβαιωθείς ότι τρως καλά. Υπομονή! Αύριο είναι η τελευταία μέρα Πανελληνίων και μετά θα έχεις όλο το καλοκαίρι δικό σου.

Πανελλήνιες 2022: Πώς οι βαθιές αναπνοές θα σε βοηθήσουν στην καταπολέμηση του άγχους

Μην παραλείπεις γεύματα

Ανεξάρτητα από το πόσο βιαστική είσαι, προσπάθησε να αποφύγεις την παράλειψη γευμάτων. Η τακτική κατανάλωση γευμάτων και σνακ θα σου δώσει την ενέργεια που χρειάζεσαι για να μελετήσεις.

Είναι μια καλή ιδέα να ξεκινήσεις τη μέρα σου τρώγοντας πρωινό που περιλαμβάνει πρωτεΐνες, υγιεινά λιπαρά και υδατάνθρακες. Προσπάθησε να συμπεριλάβεις υδατάνθρακες όπως βρώμη ολικής αλέσεως ή ψωμί ολικής αλέσεως, αφού θα σου δώσουν την ενέργεια που χρειάζεσαι. Η προσθήκη μιας πηγής πρωτεΐνης όπως γάλα, ξηροί καρποί και σπόροι, γιαούρτι ή αυγά μπορεί να σε βοηθήσει στο να χορτάσεις περισσότερο.

Αν δυσκολεύεσαι να φας πρωινό, σκέψου ως εναλλακτική τα smoothies. Είναι μια πολύ καλή επιλογή αν δεν έχεις χρόνο και μην ξεχνάς ότι είναι πλούσια πηγή βιταμινών!

Πρόγραμμα! Ναι, και στο φαγητό!

Είναι πιθανό να είσαι πολύ απασχολημένη αυτή την περίοδο (και λογικό), επομένως, όταν πρόκειται για φαγητό, μπορεί να είναι χρήσιμο να το προγραμματίσεις εκ των προτέρων. Είναι ευκολότερο να διασφαλίσεις ότι τρως θρεπτικά γεύματα και σνακ, εάν τα προγραμματίσεις νωρίτερα.

Να τρως πολλά φρούτα και λαχανικά

Προσπάθησε να προσθέσεις φρούτα ή λαχανικά σε κάθε γεύμα, αν είναι δυνατόν. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι γεμάτα βιταμίνες και μέταλλα που μπορούν να σε βοηθήσουν να διατηρήσεις την καλή λειτουργία του εγκεφάλου και του σώματός σου.



Συμπερίλαβε τροφές πλούσιες σε Ωμέγα-3

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα έχουν πολλά οφέλη για την υγεία, και κυρίως βοηθούν την καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου. Καλό είναι να τα συμπεριλάβεις στα γεύματα ή τα σνακ σου κάθε εβδομάδα. Πώς μπορείς να το κάνεις αυτό; Τρώγοντας λιπαρά ψάρια όπως σολομός, αλλά και σπόρους chia και λιναρόσπορο.

Πιες άφθονο νερό

Ακόμη και η ελαφρά αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη συγκέντρωσης, επομένως είναι σημαντικό να πίνεις αρκετό νερό όταν μελετάς. Προσπάθησε να πίνεις τουλάχιστον 8 ποτήρια τη μέρα για να διατηρείς το σώμα σου ενυδατωμένο. Εάν δεν είσαι λάτρης του νερού, μπορείς να δοκιμάσεις να προσθέσεις λίγο φρέσκο ​​χυμό λεμονιού, στυμένο λάιμ ή φύλλα μέντας. Θα γίνει πιο γευστικό το ρόφημά σου.

https://www.instagram.com/p/CBn7XNGjOh2/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Προσοχή στην πρόσληψη καφεΐνης

Η καφεΐνη, η οποία βρίσκεται στο τσάι και τον καφέ, μπορεί να σου δώσει ενέργεια και να σε βοηθήσει να συγκεντρωθείς. Μπορεί να είναι χρήσιμη όταν προετοιμάζεσαι για εξετάσεις, ωστόσο, η υπερβολική ποσότητα καφεΐνης μπορεί να προκαλέσει στομαχικές διαταραχές, ευερεθιστότητα, αϋπνία, γρήγορο καρδιακό παλμό και άλλα προβλήματα. Αυτό που σου λέω, λοιπόν, είναι αν πίνεις καφέ... να το κάνεις με μέτρο. Ένας καφές την ημέρα αρκεί.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πανελλήνιες 2022: 6 μυστικά που θα κάνουν το διάβασμα... παιχνιδάκι

Πανελλήνιες 2022: Οι Teen Queenettes θυμούνται την εμπειρία τους και σου λένε να κρατήσεις «γερά»

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved