Η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας παίρνει δραστικά μέτρα για το spiking στα πανεπιστήμια

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι εγκαινιάζει μια νέα πρωτοβουλία με στόχο την αντιμετώπιση του αριθμού των περιστατικών νοθείας στα ποτά.

Η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας παίρνει δραστικά μέτρα για το spiking στα πανεπιστήμια

Πέρυσι σημειώθηκε τεράστια αύξηση των περιστατικών spiking σε πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου διέταξε τα πανεπιστήμια να εισαγάγουν πολιτική για την αντιμετώπιση του ζητήματος μέχρι το τέλος του έτους.

Το Υπουργείο Παιδείας της χώρας ανακοίνωσε στις 24 Μαΐου ότι εγκαινιάζει μια νέα πρωτοβουλία με στόχο την αντιμετώπιση του αριθμού των περιστατικών spiking σε φοιτητές, με την Υπουργό παιδείας Michelle Donelan να δημιουργεί μια ομάδα εργασίας που αποτελείται από αντιπρυτάνεις, αστυνομία, ακτιβιστές και θύματα.

Τι είναι το spiking

Πρόκειται για ένα απαράδεκτο και θλιβερό φαινόμενο. Σε διάφορα parties και events επιτήδειοι έριχαν ουσίες στα ποτά φοιτητών με στόχο να παραλύσουν και να χάσουν τις αισθήσεις τους. Η αλήθεια είναι πως για την ώρα στην Ελλάδα δεν έχει παρατηρηθεί έντονο πρόβλημα ωστόσο θα ήταν πολύ ευχάριστο να προβεί και το δικό μας Υπουργείο Παιδείας σε παρόμοιες ενέργειες.

«Αυτό είναι ένα θέμα που είναι πολύ κοντά στην καρδιά μου, καθώς φιλικό μου πρόσωπο είχε πέσει θύμα spiking, κάτι που είχε καταστροφικές συνέπειες. Ξέρω λοιπόν από πρώτο χέρι τι φρικτό έγκλημα είναι αυτό και είμαι αποφασισμένος να το εξαλείψω», είπε η Michelle Donelan.

Μη φρικάρεις - 5 tips για να χαλαρώσεις και να πας σωστά προετοιμασμένη στις σχολικές εξετάσεις

Tο 2021, 2.201 άνθρωποι σε όλη την Αγγλία και την Ουαλία ανέφεραν περιστατικά spiking στην αστυνομία, αλλά o πραγματικός αριθμός των θυμάτων υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 43.000. Φοιτητές σε όλη τη χώρα συμμετείχαν σε μαζικό μποϊκοτάζ των νυχτερινών κέντρων μετά την αύξηση των επιθέσεων που αναφέρθηκαν το περασμένο φθινόπωρο. 

Παράλληλα με την έναρξη της νέας ομάδας εργασίας, η Donelan ανακοίνωσε ότι κάθε πανεπιστήμιο πρέπει να εφαρμόσει μια ειδική πολιτική για την αντιμετώπιση του spiking έως το τέλος του 2022, συμπεριλαμβανομένων μέτρων που διασφαλίζουν ότι όλα τα θύματα αναγνωρίζονται και υποστηρίζονται.

Πηγή κεντρικής: pexels.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

10 quotes που θα σε εμπνεύσουν και θα σε ενθαρρύνουν αν δίνεις εξετάσεις στο σχολείο

Exams season - 3 smoothies που θα σου δώσουν δυνάμεις για τις σχολικές εξετάσεις