Sunday's brunch - Η απόλυτη συνταγή για κρέπες είναι εδώ

Αρέσουν μόνο σε εσένα οι κρέπες; Με αυτή τη συνταγή η δοσολογία δε θα είναι παραπάνω για κανέναν!

Αυτή τη Κυριακή κάνε ένα διάλειμμα από τις αφράτες τηγανίτες και σκέψου μια άλλη επιλογή γλυκού. Ας πούμε, μια κρέπα! Αυτή η λεπτή πανδαισία δεν περιέχει υλικά που θα σε φουσκώσουν, όπως μαγειρική σόδα και το μπέικιν πάουντερ, γεγονός που την κάνει ακόμα πιο δελεαστική.

Είναι πραγματικά εύκολο να τις φτιάξεις και ακόμα πιο εύκολο… να τις φας. Οι περισσότερες συνταγές για κρέπες είναι για 22 έως 24 κομμάτια, κάτι που είναι πολύ αν θες να φας μόνο εσύ και δεν σκοπεύεις να καλέσεις τη μισή Γαλλία για πρωινό (ναι οι κρέπες έχουν γαλλική προέλευση)!

Αυτό είναι το πιο yummy πρωινό για σένα με βάση το ζώδιό σου

Η πιο γευστική κρέπα μόνο για σένα

Έτσι, για να σε γλιτώσω από έξτρα κόπο σου έχω την απόλυτη συνταγή για να φτιάξεις κρέπα… μόνο για σένα. Πάμε να δούμε! Λίγη προσπάθεια χρειάζεται και σε μόλις λίγα λεπτά θα έχεις τις πιο γευστικές κρέπες στο πιάτο σου. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι τέσσερα υλικά: αλεύρι, βούτυρο, γάλα, αυγό και ένα σύρμα για να ανακατέψεις το μείγμα.

https://www.instagram.com/p/CddDXkZqKTk/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Αυτή η συνταγή θα σου δώσει 3 μικρές κρέπες, δίνοντάς σου ταυτόχρονα, 3 διαφορετικές επιλογές για γέμιση. Απόλαυσε τις κρέπες σου γλυκές, πασπαλισμένες με ζάχαρη και ξύσμα λεμονιού ή με φρούτα του δάσους ή ακόμη και με σοκολάτα ( αν έχεις όρεξη για κάτι πιο γλυκό).

Κρέπες για ένα άτομο -Υλικά

1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/4 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας πλήρες γάλα

1/2 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο

1 αβγό

1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Χτύπησε ένα μεγάλο αυγό σε ένα μικρό μπολ για ένα λεπτό μέχρι να αφρατέψει (ο κρόκος και τα ασπράδια πρέπει να ενωθούν πλήρως). Στη συνέχεια, μέτρησε μιάμιση κουταλιά της σούπας από το χτυπημένο αβγό και κράτησε το υπόλοιπο για ανακάτεμα μετά το μαγείρεμα της κρέπας.

1.Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το πλήρες γάλα, το βούτυρο, το αυγό και το αλάτι.

2.Χτυπάμε τα υλικά μαζί μέχρι να μην μείνουν σβώλοι. Θέλεις αυτό το μείγμα να είναι λεπτό! Εναλλακτικά, μπορείς να ρίξεις όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και να τα ανακατέψεις καλά.

3.Ζεσταίνεις ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, αλείφοντάς το με βούτυρο. Εάν έχεις ένα τηγάνι για κρέπες, χρησιμοποίησέ το οπωσδήποτε! Αλλά ένα κανονικό, αντικολλητικό τηγάνι θα λειτουργήσει εξίσου καλά.

4.Ρίξε 3 έως 4 κουταλιές της σούπας μείγμα στο κέντρο του τηγανιού και ξεκίνα να στροβιλίζεις την κρέπα γύρω γύρω έτσι ώστε να καλύψει το τηγάνι.

5.Μαγείρεψε την κρέπα για 45 δευτερόλεπτα μέχρι η κορυφή της να αρχίσει να φαίνεται στεγνή.



6.Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, γύρισε την κρέπα από την άλλη πλευρά. Άφησέ τη να γίνει για 15 έως 20 δευτερόλεπτα ακόμη μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα και voila! Γέμισέ τη με ό,τι θες και καλή σου απόλαυση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η τελευταία τάση του Instagram; Crying on main ή αλλιώς να κλαις δημόσια

Καθρέφτες και γήινες αποχρώσεις - 5 tips για να γίνει πιο φωτεινό το δωμάτιό σου

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved