Υπάρχει ένα μυστικό για να γυμναστείς πιο εύκολα που δεν το φαντάζεσαι

Κάτι τόσο ανέξοδο μπορεί να κάνει τη διαφορά

Η γυμναστική δεν είναι πάντα το ευκολότερο πράγμα του κόσμου. Απαιτεί τον κόπο και τον χρόνο σου και, παρά το ότι γνωρίζεις ότι σου κάνει πολύ καλό σωματικά και ψυχικά, είναι κάποιες φορές που απλά βαριέσαι να την ξεκινήσεις. Μην ανησυχείς, σε νιώθουμε. Γι΄ αυτό, προσπαθούμε να βρίσκουμε τρόπους που θα δώσουν μία βοήθεια στο fitness μπλοκάρισμά μας και θα μας κάνουν να γυμναζόμαστε πιο εύκολα και αποτελεσματικά. Στην παρούσα φάση, η απάντηση έρχεται από κάτι πολύ απλό κι ανέξοδο… Το χαμόγελό μας.

Για να χαμογελάσεις, πρέπει να έχει συμβεί κάτι που να σου έχει δώσει χαρά ή ευχαρίστηση. Σωστά; Όχι ακριβώς. Ναι μεν αυτό είναι κάτι που συμβαίνει τις περισσότερες φορές, όμως, μπορείς να το χειριστείς με τέτοιον τρόπο που να συμβεί το αντίστροφο. Και τι εννοούμε με αυτό: Το NBC News αναφέρει ότι, όταν χαμογελάς, μπορείς να ξεγελάσεις τον εγκέφαλό σου, να τον κάνεις να πιστέψει ότι όντως είσαι χαρούμενη, κι αυτός, με τη σειρά του, να σου δημιουργήσει πραγματικό συναίσθημα χαράς κι ευχαρίστησης, μέσω της απελευθέρωσης των ορμονών της ντοπαμίνης και της σεροτονίνης.

giphy

Ας μεταφέρουμε το παραπάνω στην περίπτωση της γυμναστικής. Όταν εσύ χαμογελάς την ώρα που ασκείσαι, ο εγκέφαλός σου παίρνει το μήνυμα ότι, εκείνη την ώρα, σου συμβαίνει κάτι που σε χαροποιεί και σου στέλνει μηνύματα χαράς. Έτσι, εσύ θα νιώθεις ότι την ώρα της γυμναστικής είσαι χαρούμενη, άρα αυτή θα γίνει στο μυαλό σου κάτι που σε ευχαριστεί και θα την κάνεις πιο αποτελεσματικά. Επιπλέον, θα βοηθήσει στη μείωση του στρες και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σου συστήματος. Απίστευτο;

Θα μπει σίγουρα στη λίστα μας με τα πράγματα που θα δοκιμάσουμε την επόμενη φορά που θα γυμναστούμε.

Διάβασε επίσης: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις, εάν είσαι αρχάρια στη γυμναστική

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved