Άσε τα παυσίπονα - Δώσε τέλος στους πονοκεφάλους με 6 φυσικούς τρόπους

Θα σε ανακουφίσουν από τον πόνο, και θα σε βοηθήσουν να τους αποφύγεις.

Οι πονοκέφαλοι είναι μια πάθηση που γίνετε όλο και πιο συχνή με την ηλικία. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το 50% με 75% των ενηλίκων μεταξύ 18 και 65 ετών ανέφεραν ότι είχαν πονοκέφαλο τον τελευταίο χρόνο και το 30% αυτών των ανθρώπων ανέφεραν ημικρανίες. Περιττό να πούμε ότι είναι συνηθισμένο και συνήθως σχετικά ακίνδυνο, αλλά είναι απίστευτα ενοχλητικό — γι' αυτό έχουμε καταλήξει σε 6 φυσικές θεραπείες για να ξεφορτωθείς τους πονοκέφαλους.

Πιες νερό για να αποφύγεις τους πονοκέφαλους λόγω αφυδάτωσης

Η κατανάλωση περισσότερου νερού μπορεί σίγουρα να βοηθήσει στην πρόληψη των πονοκεφάλων, επειδή ο πονοκέφαλος μπορεί να εμφανιστεί όταν το σώμα σου δεν λαμβάνει τα υγρά που χρειάζεται. Μπορεί επίσης να ζαλιστείς και να έχεις ξηροστομία - επομένως πιες περισσότερο νερό, ξεκουράσου λίγο και θα είσαι μια χαρά.

Ακολούθησε τεχνικές χαλάρωσης για πονοκέφαλους έντασης

Εάν έχεις πολύ στρες είναι πιθανό να έχεις πονοκεφάλους σημαντικής έντασης. Μπορείς να ανακουφιστείς από τον πόνο κάνοντας yoga ή διαλογισμό, μασάζ και με το να κοιμάσαι περισσότερο.

Το μαγνήσιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της ημικρανίας

Μελέτες δείχνουν ότι τα άτομα που παθαίνουν ημικρανίες έχουν χαμηλότερα επίπεδα μαγνησίου, επομένως ορισμένοι γιατροί έχουν αρχίσει να συνταγογραφούν συμπληρώματα μαγνησίου. Μπορείς επίσης να πάρεις μαγνήσιο από διάφορα τρόφιμα, όπως το σπανάκι, τα φασόλια, τα αμύγδαλα, τα κάσιους, το φυστικοβούτυρο και τα δημητριακά ολικής αλέσεως.

igieina_snacks_sxoleio.jpg

Φτάνει πια με το τοστ - 5 υγιεινά και νόστιμα snacks για να παίρνεις μαζί σου στο σχολείο

Το τσάι με τζίντζερ είναι αντιφλεγμονώδες

Ένα ευρέως γνωστό ανακουφιστικό ημικρανίας είναι το τσάι με τζίντζερ. Το τζίντζερ φέρεται να περιέχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που καταπολεμούν τις ημικρανίες αναστέλλοντας την παραγωγή προσταγλανδινών, οι οποίες προκαλούν πονοκεφάλους. Το τζίντζερ βοηθά επίσης στη μείωση της ναυτίας, που είναι ένα κοινό σύμπτωμα της ημικρανίας. Tip: είναι τέλειο συνδυασμένο με γάλα βρώμης.



Χρησιμοποίησε μια κρύα ή ζεστή κομπρέσα

Τόσο ο πάγος όσο και η θερμότητα είναι χρήσιμα για την ανακούφιση του πόνου — ιδιαίτερα του πονοκεφάλου. Απλώς τοποθέτησε το στο μέτωπό σου, στους κροτάφους ή στο πίσω μέρος του λαιμού σου, ανάλογα με το πού προέρχεται ο πόνος.

https://www.instagram.com/p/Cbo0ll-MvZY/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Κάνε ένα διάλειμμα από την οθόνη

Εάν γενικά είσαι προσκολλημένη στην οθόνη σου, σε ενθαρρύνουμε να κάνεις ένα διάλειμμα. Ο υπερβολικός χρόνος που περνάς μπροστά από τις συσκευές σου μπορεί να οδηγήσει σε οπτική κόπωση, η οποία μπορεί να σε κουράσει, να προκαλέσει φαγούρα ή κάψιμο στα μάτια σου ή να έχει ως αποτέλεσμα πόνους γύρω από τους κροτάφους ή τα μάτια σου.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Unsplash

Διάβασε επίσης:

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved