5 πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν το piercing

Piercing κανείς;

Piercing κανείς;

Όπου κι όποτε κι αν αποφασίσεις να κάνεις piercing είναι σημαντικό να έχεις ακολουθήσει μια διαδικασία.

1.Βρες τον ειδικό! Έχεις όλα τα μέσα για να τρυπήσεις το δέρμα σου με τον σωστό τρόπο κι όχι μόνη με μια βελόνα και πάγο και τον φόβο ή το λάθος σύμμαχο. Βρες έναν ειδικό στο piercing και καν’ το σωστά για να αποφύγεις τις ουλές, τα λάθη και φυσικά τις μολύνσεις.

2. Σιγουρέψου πως τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι αποστειρωμένα: Όλες οι βελόνες ή τα πιστόλια για το Piercing πρέπει να είναι αποστειρωμένα σε κλίβανο, κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να ρωτήσεις για να αποφύγεις τους ιούς ή τα βακτήρια.

3. Ξέρεις αν είσαι αλλεργική; Μάθε το και πες το πριν το piercing:
Είναι πιθανό να έχεις αλλεργία σε κάποιο από τα μέταλλα που χρησιμοποιούνται στο piercing, οπότε είναι καλό να το γνωρίζεις για να αποφύγεις κάποιο σκουλαρίκι που θα ερεθίσει το δέρμα και θα δημιουργήσει μόλυνση. Το νικέλιο είναι μια τέτοια περίπτωση.

4. Προτού φύγεις από τον ειδικό στο piercing σιγουρέψου ότι ξέρεις πώς να φροντίσεις το νέο σου απόκτημα:
Αν δεν είσαι σίγουρη ότι θα θυμάσαι όλες τις συμβουλές, γράψε τα πάντα σε χαρτί. Οι οδηγίες που θα ακολουθήσεις, ειδικά τις πρώτες ημέρες είναι σημαντικές για να μην μολυνθείς και για να μην χρειαστεί να κλείσεις την τρύπα του piercing άρον άρον. Ο γιατρός προτείνει τουλάχιστον 8 εβδομάδες σχολαστικού καθαρισμού της περιοχής γύρω από το νέο piercing.

5. Κι αν κάτι πάει στραβά: Αν δεις πρήξιμο, κοκκινίλα, πύον, αν έχεις έντονο πόνο στην περιοχή του piercing, επισκέψου το γιατρό ή το δερματολόγο σου. Ειδικά το πρώτο διάστημα μετά το τρύπημα είναι το πιο κρίσιμο. Φυσικά, κάποιες περιοχές του σώματος όπως το piercing στη μύτη είναι πιο εύκολες στην δημιουργία φλεγμονών.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved