Πρώτη φορά sex; Σκέψου το όσο θες και μην πιεστείς για τίποτα

Tips που θα βοηθήσουν στην μείωση του άγχους και των περίπλοκων σκέψεων!

Το σεξ είναι απολύτως φυσιολογικό και κάτι για το οποίο δε χρειάζεται να ντρεπόμαστε. Βέβαια, γνωρίζω ότι όσο μεγαλώνει μια κοπέλα (και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της εφηβείας) αρχίζουν να δημιουργούνται ορισμένες απορίες ή και σκέψεις που το σχολείο... μπορεί να μην έχει τη δυνατότητα να απαντήσει. Όπως επίσης πολλά κορίτσια δυσκολεύονται να συζητήσουν τέτοια θέματα με τη μαμά τους. Να, για την πρώτη φορά, για παράδειγμα. Οι σκέψεις είναι πολλές, το άγχος ακόμα περισσότερο.

asimi kosmimata

Μην τα πετάξεις! Πώς θα κάνεις τα ασημένια κοσμήματά σου να λάμψουν ξανά

Το άγχος και οι σκέψεις σου θα μειωθούν με αυτά τα tips

Πριν την πρώτη σου φορά, πολλές σκέψεις, ανησυχίες, άγχη και φοβίες τριγυρίζουν στο μυαλό σου. Πονάει η πρώτη φορά; Πώς να διαχειριστώ το άγχος μου; Πώς φαίνεται το σώμα μου; Είμαι έτοιμη πραγματικά γι’ αυτό;

Για όλ’ αυτά θα μιλήσουμε σήμερα, και πιο συγκεκριμένα θα δούμε tips και όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την πρώτη σου φορά με τον αγαπημένο σου. Πάρε το αγαπημένο σου ρόφημα, χαλάρωσε και let’s start!

Πονάει η πρώτη φορά;

Διαφέρει. Μερικά κορίτσια δεν βιώνουν καθόλο πόνο. Άλλα κορίτσια πονάνε στην πρώτη τους σεξουαλική επαφή και άλλα ίσως εμφανίσουν μια μικρή αιμορραγία. Ε και τι έγινε; Μην τρομάξεις και κυρίως μην ντραπείς! Είναι πολύ φυσιολογικό!

ΠΑΝΤΑ προφύλαξη

Φυσικά, τα ζευγάρια πρέπει πάντα να χρησιμοποιούν προφυλακτικό κάθε φορά που κάνουν σεξ για να προστατεύονται από... ατυχίες αλλά και από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ). Προστάτευσε τον εαυτό σου, girl! Έτσι θα περάσεις ακόμα πιο όμορφα με το αγόρι σου.

Έτσι θα καταλάβεις αν είσαι έτοιμη

Μπορεί να αισθάνεσαι έτοιμη σωματικά γι΄αυτό το βήμα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είσαι πραγματικά έτοιμη. Αν υπάρχει έστω και μια αμφιβολία μέσα σου, τότε καλό είναι να το ξανασκεφτείς! Μην πιεστείς ποτέ και για τίποτα.

Να αγαπάς τον εαυτό σου

Σε περίπτωση που σκέφτεσαι πώς φαίνεται το σώμα σου, αν θα φαίνεσαι όμορφη και όλα τα σχετικά ένα έχω να σου πω: απλά stop it! Το βασικότερο απ’ όλα, είναι να αγαπάμε και να σεβόμαστε τον εαυτό μας.

Μην κάνεις κάτι που πραγματικά δε θες, μη δεχτείς πίεση και φυσικά σε περίπτωση που και η ίδια θέλεις να προχωρήσεις, μη σκεφτείς πώς θα φαίνεσαι στον σύντροφό σου. Να αγαπάς τον εαυτό σου όπως είναι και όλα θα πάνε καλά.

Να μιλάς με το αγόρι σου

Αν έχεις άγχος (που σίγουρα έχεις το ξέρω), τότε ένας τρόπος υπάρχει για να το διαχειριστείς, και αυτός είναι να κάνεις μια ανοιχτή κουβέντα με το αγόρι σου. Ναι καλά άκουσες! Με αυτό το άτομο θα προχωρήσεις, για εσένα και για εκείνον αγχώνεσαι οπότε είναι το κατάλληλο άτομο για να ανοιχτείς. Εσύ τι λες;

Μια κουβέντα χωρίς ντροπές, μια συζήτηση στην οποία θα εκφράσεις τα άγχη και τις ανησυχίες σου, θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις.

Μίλα του λοιπόν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Hailey Bieber έφτιαξε την πιο εύκολη πίτσα - Η συνταγή που έγινε viral στο TikTok

Ήρθε το τέλος του φλερτ; Η νέα αλλαγή στο Instagram θα σε… βάλει σε σκέψεις

Πηγή Κεντρικής: the_best_couple_photos

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved