Μυστήριο, κυνηγητό, χαμός! 10 ταινίες κατασκοπείας που θα θέλεις να βλέπεις ξανά και ξανά

Για να γεμίσεις τον Φεβρουάριο με δράση, μυστήριο αλλά και πλούσια εφέ.

Αν χρειάζεσαι έμπνευση για το επόμενο movie night σου, τότε έχω μερικές προτάσεις που θα σε βάλουν στον πειρασμό να κάνεις αίτηση να γίνεις και εσύ η ίδια πράκτορας… Ή και όχι… διότι, ξέρεις, πολύ άγχος.

Να σε ενημερώσω κατ' αρχάς πως η λίστα παρακάτω δεν περιλαμβάνει ταινίες από franchise - James Bond, Jason Bourne, Jack Ryan κτλ. – γιατί διαφορετικά θα ήμασταν εδώ όλη μέρα. Μην ανησυχείς όμως, υπάρχουν αμέτρητες άλλες ταινίες που αξίζουν 2 ώρες από τον χρόνο σου, από κλασικές (όπως το Tinker Tailor Soldier Spy) έως νεότερες προσθήκες (όπως το Red Sparrow).

Είσαι έτοιμη λοιπόν να μπεις στον σκοτεινό κόσμο των μυστικών υπηρεσιών; Αν η απάντηση είναι «ναι», τότε συνέχισε παρακάτω για να δεις τα trailer των 10 ταινιών που συγκεντρώσαμε για εσένα.

netflix_2022_tainies.jpg

Streaming time! 8 πρωτότυπες παραγωγές του Netflix που θα ανυπομονείς να δεις το 2022

The Courier (2020)

Αυτή η ταινία κατασκόπων τοποθετείται στη δεκαετία του ’60, εν μέσω του Ψυχρού Πολέμου μεταξύ Η.Π.Α και Σοβιετικής Ένωσης. Αφηγείται την πραγματική ιστορία του Greville Wynne (Benedict Cumberbatch), ο οποίος επιστρατεύτηκε από τη MI-6 και γίνεται κρυφά συνέταιρος με έναν σοβιετικό αξιωματούχο, με απώτερο σκοπό να αποσπάσει κρίσιμες πληροφορίες που θα χρειαστούν για να αποτραπεί μια ενδεχομένη πυρηνική αντιπαράθεση, κατά την εποχή της κρίσης της Κούβας.


Red Sparrow (2018)

Η Jennifer Lawrence πρωταγωνιστεί ως Dominika Egorova, μια πρώην μπαλαρίνα που ζει στη Ρωσία, η οποία—μετά από έναν τραυματισμό που τελείωσε την καριέρα της—εγγράφεται στο Sparrow School, όπου εκπαιδεύεται για να γίνει κατάσκοπος.


Atomic Blonde (2017)

Τοποθετημένο ακριβώς πριν από την κατάρρευση του Τείχους του Βερολίνου, στο Atomic Blonde πρωταγωνιστεί η Charlize Theron ως Lorraine Broughton, μια κατάσκοπο της MI6 που έχει επιστρατευτεί για να εντοπίσει μια λίστα πρακτόρων στο Βερολίνο.


Tinker Tailor Soldier Spy (2011)

Δεν γίνεται να έχεις λίστα με spy ταινίες χωρίς να συμπεριλαμβάνεις το Tinker Tailor Soldier Spy. Αυτή η ταινία, η οποία διαδραματίζεται στο Λονδίνο στις αρχές της δεκαετίας του '70, ακολουθεί τον Τζορτζ Σμάιλι, πρώην υπάλληλο της υπηρεσίας πληροφοριών, που αναλαμβάνει να ξετρυπώσει έναν «Τυφλοπόντικα» που έχει φωλιάσει στα ανώτερα κλιμάκια της βρετανικής αντικατασκοπείας και πουλάει μυστικά στη Σοβιετική Ένωση.


Salt (2010)

Η Angelina Jolie πρωταγωνιστεί ως Evelyn Salt, μια πράκτορα της CIA που διαφεύγει για να προσπαθήσει να αποδείξει την αθωότητά της αφού κατηγορήθηκε ότι είναι Ρωσίδα κατάσκοπος.


Allied (2016)

Το Allied ακολουθεί τους Max Vatan (Pitt) και Marianne Beausejour (Cotillard), οι οποίοι γνωρίζονται και ερωτεύονται στη γερμανοκρατούμενη Καζαμπλάνκα του 1942, κατά τη διάρκεια μιας αποστολής δολοφονίας. Μετά την επιτυχή έκβασή της επιστρέφουν στην Αγγλία ως ερωτευμένο ζευγάρι, ωστόσο όλα θα ξεφύγουν από τον σχεδιασμό τους, όταν μυστικά του παρελθόντος θα έρθουν στο φως.


Bridge of Spies (2015)

Τοποθετημένο κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, αυτό το ιστορικό δράμα αφηγείται την ιστορία του δικηγόρου της Νέας Υόρκης, Τζέιμς Ντόνοβαν (Τομ Χανκς), ο οποίος στρατολογήθηκε από έναν πράκτορα της CIA για να διαπραγματευτεί την απελευθέρωση ενός Αμερικανού πιλότου που συνελήφθη από τη Σοβιετική Ένωση.


Zero Dark Thirty (2012)

Μια νεαρή πράκτορας της CIA στη Μέση Ανατολή (Jessica Chastain) ανακαλύπτει ύστερα από χρόνια το κρησφύγετο του αρχηγού της Αλ Κάιντα στο Πακιστάν, Μπιν Λάντεν. Οι ανώτεροί της ωστόσο είναι διστακτικοί στο να οργανώσουν μια επιχείρηση εξόντωσής του.


Munich (2005)

Μετά τα τραγικά γεγονότα της ομηρίας και θανάτου των Εβραίων αθλητών στους Ολυμπιακούς του Μονάχου το 1972, η ισραηλινή κυβέρνηση ως αντίποινα διατάσσει μια πενταμελή ομάδα πρακτόρων της να εντοπίσει και να δολοφονήσει 13 επώνυμους Παλαιστινίους. Ο αρχηγός της ομάδας Άβνερ σύντομα θα θα διαπιστώσει ότι ο κύκλος αίματος δεν κλείνει ποτέ και ότι η εκδίκηση δεν φέρνει ποτέ ηρεμία.


Argo (2012)

Τον Νοέμβριο του 1979 οι επαναστατημένοι Ιρανοί καταλαμβάνουν την αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη, κρατώντας όμηρους 52 Αμερικανούς. Μέσα στο χάος, έξι από αυτούς καταφέρνουν να βρουν καταφύγιο στο σπίτι του Καναδού πρέσβη. Κι ενώ είναι θέμα χρόνου να αποκαλυφθούν και να δολοφονηθούν, με απόλυτη μυστικότητα η CIA καταστρώνει ένα… κινηματογραφικό σχέδιο διάσωσής τους.


Πηγή κεντρικής φτογραφίας: @film.booth

Διαβάστε επίσης:

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved