Τα 3 μυστικά για να τελειώνεις πιο γρήγορα τα μαθήματά σου

Καλύτερο πρόγραμμα, περισσότερος χρόνος

Εάν βλέπεις ότι το διάβασμα μετά το σχολείο σου παίρνει πολύ ώρα και πολλές φορές μπορεί να κάτσεις μέχρι και αργά το βράδυ για να τελειώσεις και την παραμικρή άσκηση που σου έχουν βάλει οι δάσκαλοί σου, τότε ίσως απλά σου χρειάζονται μερικά tips που θα σε ξεμπλοκάρουν και θα οργανώσουν καλύτερα τον χρόνο που έχεις.

#Tip1: Γράψε σε ένα χαρτί ή στο pc σου ακριβώς πόσο χρόνο έχεις από τη στιγμή που γυρίζεις σπίτι μέχρι να κοιμηθείς την ώρα που θες το βράδυ.

Μοίρασε τον διαθέσιμο χρόνο που έχεις στα μαθήματα που πρέπει να κάνεις την κάθε μέρα. Π.χ. Ιστορία: 4-5 το μεσημέρι. Αυτό θα σε βοηθήσει να έχεις ακριβώς το πλάνο που πρέπει να υλοποιήσεις. Μην ξεχνάς, όμως, στο ενδιάμεσο να βάζεις και κάποια μικρά διαλείμματα και σνακ για να ξεκουράζεσαι και να παίρνεις δύναμη.

#Tip2: Μείωσε τις πιθανότητες να αφαιρεθείς ή να ασχοληθείς με κάτι άλλο.

Αυτό σημαίνει ότι το αγαπημένο κινητό/tablet/laptop καλό θα ήταν να μείνει μακριά όσο διαβάζεις, αφού είναι ο βασικός λόγος που συνήθως αφήνεις τα μαθήματα στην άκρη. Μην τρομάζεις! Λίγη υπομονή θέλει και μόλις έχεις τελειώσει τα πάντα θα επιστρέψουν σε σένα και θα είσαι και πιο cool για να τα απολαύσεις.

#Tip3: Κάνε προετοιμασία.

Εάν ξέρεις τι πρέπει να κάνεις από το Σαββατοκύριακο ή αν υπάρχει κάποια καθημερινή που είναι αρκετά ελεύθερη από μαθήματα και φροντιστήρια, προσπάθησε να κάνεις ο,τι μπορείς τότε που το πρόγραμμά σου δεν είναι πιεσμένο. Έτσι, θα είσαι πιο χαλαρή τις υπόλοιπες μέρες και δε θα κάνεις ολονυκτίες χωρίς λόγο.

Διάβασε επίσης: 10 πράγματα που πρέπει να κάνεις για να προσέξεις το εαυτό σου πιο πολύ

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved