Η Ζara Rutherford έτοιμη να σπάσει κάθε ρεκόρ! Η 19χρονη πιλότος πετά σε όλο τον κόσμο

H νεαρή πιλότος από το Βέλγιο επιχειρεί να σπάσει ρεκόρ Guinness.

Η Zara Rutherford είναι η 19χρονη πιλότος από το Kortrijk του Βελγίου που στοχεύει να πετάξει σε πάνω από 52 χώρες και να διασχίσει τον Ισημερινό δύο φορές κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της. Η προετοιμασία της περιλαμβάνει ειδική εκπαίδευση καθώς και συντήρηση του αεροπλάνου της ώστε να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση.

Πριν λίγες ημέρες η νεαρή πιλότος προσγειώθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» για τη 48η στάση της μετά από πτήση 3 ωρών στα 2000 πόδια υπό βροχή κάτω από τα σύννεφα, ερχόμενη από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Μια 19χρονη πετάει σε ολόκληρο τον κόσμο

rutherford4

Το ταξίδι της ξεκίνησε στα μέσα Αυγούστου από το Βέλγιο ενώ μέχρι σήμερα έχει ταξιδέψει στην Αγγλία, την Ισλανδία, στη Γροιλανδία, τον Καναδά, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τις Μπαχάμες, την Κολομβία, την Κόστα Ρίκα και το Μεξικό με σκοπό να προσγειωθεί σε 52 χώρες. Η νεαρή πιλότος είπε ότι η μεγαλύτερη πρόκληση θα είναι τα απομακρυσμένα μέρη όπως η Βόρεια Ρωσία ή η Γροιλανδία.

taxidi

Άραξε σπίτι και ονειρέψου το επόμενο ταξίδι σου! 8 προορισμοί για να επισκεφθείς το 2022

«Δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ζουν εκεί, οπότε αν κάτι πάει στραβά θα βρεθώ σε μια άβολη κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά η Zara.

Η 19χρονη προέρχεται από οικογένεια πιλότων και ξεκίνησε την εκπαίδευσή της όταν ήταν μόλις 14 ετών. Πήρε άδεια χειριστή το 2020 και από τότε πετάει με ένα Shark UL, ένα εξαιρετικά ελαφρύ αεροσκάφος που κατέχει πολλά ρεκόρ ταχύτητας.



Η Zara Rutherford διεκδικεί ρεκόρ Guinness

Η 19χρονη πέταξε στο Wick προτού κατευθυνθεί κατά μήκος του Ατλαντικού Ωκεανού στην Ισλανδία, τη Γροιλανδία και τον Καναδά μέχρι να προσγειωθεί στην Ευρώπη και να δει το όνομά της στο βιβλίο Guinness. Η διαδρομή της Zara έχει επιλεγεί για να πληροί τις απαιτήσεις των Ρεκόρ Guinness και να είναι μια «πτήση σε όλο τον κόσμο». Η Αμερικανίδα Shaesta Waiz, είναι η τωρινή κάτοχος του ρεκόρ. Ήταν 30 ετών όταν πέτυχε κάτι αντίστοιχο το 2017.



Πηγή φωτογραφιών: apimages.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

11 locations της 2ης σεζόν του Emily in Paris που μπορείς και εσύ να επισκεφθείς

4 hacks που θα σε βοηθήσουν να διαβάζεις περισσότερα βιβλία

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved