Πώς θα φτιάξεις το πιο ζουμερό carrot cake - H απόλυτη συνταγή

Οι φίλοι σου θα σε συγχαρούν για τις ικανότητές σου στη ζαχαροπλαστική!

Πώς θα φτιάξεις το πιο ζουμερό carrot cake - H απόλυτη συνταγή

Διανύουμε τις πιο κρύες ημέρες του φετινού χειμώνα με αποτέλεσμα να θέλουμε όλες να χουχουλιάζουμε για ώρες στο σπίτι. Αυτό δεν είναι πάντα εφικτό ωστόσο τα Σαββατοκύριακα αποτελούν ιδανική ευκαιρία για χαλάρωση, ζεστό τσάι με φίλες και «μαθήματα μαγειρικής».

Κακά τα ψέματα κορίτσια, ποια θα έλεγε όχι σε ένα ζουμερό, αφράτο κέικ; Σίγουρα καμία! Αν νομίζεις πως η παρασκευή του απαιτεί ιδιαίτερο κόπο, κάνεις μεγάλο λάθος. Τα κέικ φτιάχνονται αρκετά εύκολα και το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι λίγη υπομονή μέχρι να ψηθεί. Τόσο απλά κι ωραία!

Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί του μια άκρως επιτυχημένη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις για να εντυπωσιάσεις τους πάντες με τις μαγειρικές σου ικανότητες.

banana bread

Πώς θα φτιάξεις εύκολα λαχταριστό κέικ με μπανάνα- Η απόλυτη συνταγή

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο κέικ με καρότο

 Υλικά: 300 γρ. πουρέ καρότου 

3 αυγά
250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1/3 κ.γ. γαρίφαλο, σε σκόνη
1 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο, σε σκόνη
1/3 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
1 κ.γ. γλυκάνισο
1/3 κ.γ. μπαχάρι, σε σκόνη
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
200 γρ. σπορέλαιο
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
100 γρ. καρύδια

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα. Τοποθετούμε μία κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτουμε τον πουρέ καρότο. Αφήνουμε μέχρι να λιώσει. Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, όλα τα μπαχαρικά, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε 2-3 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε τον πουρέ καρότο, το σπορέλαιο, το ξύσμα από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα, τα καρύδια και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε το μείγμα με τα στερεά υλικά στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε με μία μαρίζ. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα. Ψήνουμε για 50-60 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη. Καλή απόλαυση!

ΤIP: Προαιρετικά μπορείς να βάλεις frosting το οποίο θα δεις αναλυτικά πώς μπορείς να φτιάξεις στο παρακάτω video.

Πηγή φωτογραφιών inpiredtaste.net

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φοιτητικό Σπίτι: Πώς θα φτιάξεις τα πιο νόστιμα σπιτικά μπιφτέκια σε χρόνο dt

 Η απόλυτη συνταγή για να φτιάξεις το πιο λαχταριστό σουφλέ σοκολάτας