4 hacks που θα σε βοηθήσουν να διαβάζεις περισσότερα βιβλία

Ως κάποια που διαβάζει τουλάχιστον 100 βιβλία ετησίως, οι συχνότερες ερωτήσεις που μου κάνουν είναι: «Πώς βρίσκεις χρόνο;» και «Πώς γίνεται να διαβάζεις τόσο πολύ;». Εδώ θα βρεις τις απαντήσεις και στα δύο αυτά ερωτήματα!

Η αλήθεια είναι ότι όλες λίγο-πολύ είμαστε απασχολημένες και μας μένει ελάχιστος χρόνος χαλάρωσης μέσα στην ημέρα. Θέλεις το σχολείο, τα φροντιστήρια, το πανεπιστήμιο, η δουλειά - το θέμα είναι ότι έχουμε τόσες πολλές υποχρεώσεις που αυτόν τον λίγο ελεύθερο χρόνο που μας απομένει, προσπαθούμε να τον περνάμε με τους φίλους και την οικογένειά μας.

Ωστόσο, ανεξάρτητα από το πόσος χρόνος μας απομένει για να κάνουμε πράγματα για τον εαυτό μας, όλες χρειαζόμαστε τρόπους για να χαλαρώσουμε.

mairisynatsaki

Η Μαίρη Συνατσάκη σου προτείνει πέντε βιβλία που θα σου αλλάξουν τη ζωή

Αν και είναι σίγουρα πιο εύκολο να κάνεις scrolling στο Instagram ή να παρακολουθήσεις τηλεόραση, δεν υπάρχει τίποτα πιο αναζωογονητικό από το να κουλουριάσεις στον καναπέ σου και να διαβάσεις ένα καλό βιβλίο.

Εάν δεν έχεις βρει ακόμη τους τρόπους για να μπορέσεις να βάλεις την ανάγνωση των βιβλίων στην καθημερινότητά σου, τα παρακάτω hacks θα σου φανούν πολύ χρήσιμα και θα σου διδάξουν ακριβώς πώς να το κάνεις.



#1. Όρισε τις ιδιαιτερότητες των αναγνωστικών σου προτιμήσεων

Το πιο σημαντικό είναι να ορίσουμε τι μας αρέσει να διαβάζουμε με βάση τα αγαπημένα μας είδη. Για παράδειγμα, εμένα μου αρέσει περισσότερο να διαβάζω γυναικεία μυθοπλασία. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά βιβλία που ανήκουν σε αυτό το είδος, τα οποία σίγουρα δεν είναι για εμένα. Τι έκανα, λοιπόν, για να μάθω ποια θα λατρέψω; Αφιέρωσα χρόνο προκειμένου να αντιληφθώ και να ορίσω τις λεπτομέρειες του αντικειμένου που μου αρέσει να διαβάζω.

Στη γυναικεία μυθοπλασία, μου αρέσει να διαβάζω για ιστορίες εφήβων, όπου ταυτίζομαι με τις απόψεις και τους στόχους τους, αλλά και που ο ρομαντισμός δεν είναι η κύρια πλοκή. Το να γνωρίζω τις αναγνωστικές μου προτιμήσεις, με διευκολύνει στο να βρίσκω βιβλία που είμαι σίγουρη ότι θα μου αρέσουν και δε θα μπορώ με τίποτα να να αφήσω κάτω.

diavasma

#2. Επίλεξε γνωστά βιβλία, που έχουν αγαπηθεί από μεγάλη μερίδα κόσμου

Κάθε εκδοτικό τμήμα επιλέγει ένα έως τρία βιβλία ανά σεζόν που θα προωθήσει περισσότερο απ' όλα. Αυτά είναι τα βιβλία που σίγουρα θα ακούσεις για αυτά και θα διαφημίζονται σε όλο το Διαδίκτυο. Θα βρίσκονται στο μπροστινό μέρος των βιβλιοπωλείων και πολλά από αυτά θα μπουν στη λίστα των best seller.

Επιλέγοντας ένα βιβλίο κατ' αυτόν τον τρόπο, υπάρχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να κάνεις τη σωστή επιλογή βιβλίου και η ανάγνωσή του να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον σου.

#3. Ακολούθησε βιβλιοθηκικούς λογαριασμούς στα social media που ταιριάζουν με το δικό σου γούστο

Το Instagram, το TikTok και το YouTube είναι γεμάτα με βιβλιολάτρεις που εξετάζουν τα βιβλία που διαβάζουν και δημοσιεύουν σχετικά με τις επερχόμενες εκδόσεις που τους ενδιαφέρουν.

Ακολούθησε τέτοιους λογαριασμούς, οι οποίοι φυσικά ταιριάζουν με το δικό σου γούστο, και παρακολούθησε τις κριτικές ώστε να σε βοηθήσουν στην επιλογή του βιβλίου.

vivlio

#4. Όταν ξεκινάς ένα βιβλίο, διαβάστε χωρίς παύση τις πρώτες 60 σελίδες

Επέλεξες βιβλίο και ήρθε η ώρα της ανάγνωσης; Μην πέσεις στην παγίδα να διαβάσεις πέντε σελίδες και μετά το αφήσεις στην άκρη, σκεπτόμενη ότι θα συνεχίσεις την επόμενη ημέρα. Δεσμεύσου να διαβάσεις τις πρώτες 60 σελίδες χωρίς καμία παύση. Γιατί; Γιατί τότε είναι που θα μπεις αρκετά στην ιστορία για να κατανοήσεις τη δομή του βιβλίου, να νοιαστείς για τους χαρακτήρες και να θέλεις να μάθεις τι θα συμβεί στη συνέχεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αγαπημένη σου pop star κυκλοφορεί το πρώτο της βιβλίο με ασκήσεις γυμναστικής

Ένα αγαπημένο all-time-classic βιβλίο γίνεται σειρά

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved