Άραξε σπίτι και ονειρέψου το επόμενο ταξίδι σου! 8 προορισμοί για να επισκεφθείς το 2022

Επειδή ζούμε μονάχα μια φορά.

Ποια είναι τα καλύτερα μέρη για να ταξιδέψεις το 2022; Μερικοί είναι κλασικοί προορισμοί ενώ άλλοι γίνονται σιγά σιγά trendy τουριστικά αξιοθέατα. Συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω για να ανακαλύψεις 8 προορισμούς, από ένα υποτιμημένο νησί της Καραϊβικής μέχρι και μια ζωντανή πόλη του Μεξικού, που θα άξιζε να επισκεφθείς τη νέα χρονιά, έστω και με τη φαντασία σου!

Cause we only live once!

Μερίδα, Μεξικό

Η Merida του Μεξικού, η οποία είναι η μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα της πολιτείας Γιουκατάν και χρονολογείται πολύ πριν από τον 19ο αιώνα, βρίσκεται πολύ κοντά σε ερείπια των Μάγια. Επιπλέον, η μοναδική γαστρονομική σκηνή με τις πλούσιες αγορές, αλλά και η νυχτερινή ζωή συμπληρώνουν την εικόνα αυτής της ιδιαίτερα γοητευτικής πόλης.

xenodoxeia_instagrammable.jpg

Τα 10 πιο δημοφιλή ξενοδοχεία στο Instagram - Θα θέλεις μαγικά να βρεθείς εκεί!

Γρενάδα, Καραϊβική

Η Γρενάδα, γνωστή και ως «Νησί των μπαχαρικών», είναι ειδυλλιακή για όσους αποζητούν χαλάρωση σε μαγευτικές παραλίες. Η πρωτεύουσα του νησιού έχει χτιστεί γύρω από ένα λιμάνι - ένα από τα πιο γραφικά της Καραϊβικής. Τροπικά δάση, εντυπωσιακοί καταρράκτες, πανέμορφες παραλίες με κρυστάλλινα νερά… ένα όνειρο.



Cape Verde (Πράσινο Ακρωτήρι)

Τα Νησιά του Πράσινου Ακρωτηρίου (10 συνολικά) βρίσκονται ακριβώς δίπλα στις ακτές της Σενεγάλης στη Δυτική Αφρική. Πρωτεύουσα της χώρας είναι η πόλη Πράια. Είναι ένα μέρος με μεγάλη ιστορία. Ανακαλύφθηκε από τους Πορτογάλους τον 15ο αιώνα και ανεξαρτητοποιήθηκε από την Πορτογαλία μόλις το 1975. Το Πράσινο Ακρωτήριο φημίζεται για το ζεστό τροπικό του κλίμα, τα ηφαιστειακά νησιά, τους υπέροχους μουσικούς και την μοναδική γαστρονομική σκηνή.

Ανταρκτική

Υπάρχουν νέοι και ενδιαφέροντες τρόποι για να εξερευνήσεις τη Λευκή Ήπειρο: το Ponant και το νέο του πλοίο, η κρουαζιέρα της Silversea's Antarctica Bridge και το White Desert. Μια αγνότητα χαρακτηρίζει αυτόν τον προορισμό, τον πιο απομονωμένο στην υφήλιο.



Napa Valley (Κοιλάδα Νάπα)

Η κοιλάδα Napa είναι παγκοσμίως γνωστή για την παραγωγή κρασιού της. Eίναι ένα μέρος πολύ κοντά στο Σαν Φρανσίσκο, μακριά απο τον θόρυβο της πόλης, με καταπράσινες πεδιάδες και με μια μαγευτική, γαλήνια ατμόσφαιρα. Υπάρχουν επίσης πολλές ευκαιρίες να δραστηριοποιηθεί κανείς σε αυτόν τον προορισμό - από τη γιόγκα και τα κέντρα ευεξίας σε υπέροχα οικολογικά θέρετρα καθώς και γκολφ.

Okavango Delta, Μποτσουάνα

Η Μποτσουάνα είναι ο απόλυτος προορισμός για σαφάρι – μπορείς να εξερευνήσεις με τα πόδια ή σε ένα όχημα σαφάρι 4x4, ή από το νερό σε ένα κανό παραδοσιακό πάγκο. Το Δέλτα του Οκαβάνγκο βρίσκεται στη λεκάνη του Καλαχάρι και είναι γεμάτο με περισσότερα από 122 είδη θηλαστικών (συμπεριλαμβανομένων των σπάνιων άγριων σκύλων), πάνω από 440 είδη πουλιών, 64 είδη ερπετών και 71 είδη ψαριών.



Παρίσι, Γαλλία

Το Παρίσι προσελκύει και πάλι τους επισκέπτες πίσω στα εστιατόρια και μουσεία του.

https://www.instagram.com/p/CYEItKavwYc/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Σικελία, Ιταλία

Η Σικελία είναι το μεγαλύτερο νησί στη Μεσόγειο. Στο Παλέρμο, την πρωτεύουσα της Σικελίας, η οποία μας συναρπάζει με τη μεσαιωνική της αύρα, επισκέψου την γνωστότερη εκκλησία της πόλης, τη Martorana, η οποία συνδυάζει πολλά αρχιτεκτονικά στυλ. Το νησί φέρει τα σημάδια Ελλήνων, Ρωμαίων, Νορμανδών και Καταλανών με τη μορφή βυζαντινών παλατιών, γοτθικών κάστρων και κτιρίων σε ρυθμό μπαρόκ.



Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: @charlotte_oceans

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αν αγαπάς την αρχιτεκτονική... βάλε ASAP αυτές τις πόλεις στο travel bucket list σου

5 μοναδικά μουσεία του κόσμου - Πρέπει να τα επισκεφτείς τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σου

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved