4 tips για να δείχνει ονειρικός ο χώρος σου το 2022

Μπορείς να έχεις θετική ενέργεια, καλή τύχη και να βελτιώσεις την υγεία και τις σχέσεις σου την νέα χρονιά μόνο με μερικές μικρές αλλαγές στο σπίτι σου!

Καθώς το 2021 πλησιάζει στο τέλος του, πολλοί θέτουν νέους στόχους και φτιάχνουν vision boards (πίνακες οραματισμού) για να πετύχουν όσα θέλουν την νέα χρονιά. Εάν και εσύ είσαι μια από αυτούς, θα σου δώσω σήμερα μια συμβουλή που ίσως δεν είχες ακούσει προηγουμένως: τα vision boards δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι πραγματικοί πίνακες. Μπορείς δηλαδή να διακοσμήσεις το σπίτι σου με αντικείμενα και μια αισθητική που αντιπροσωπεύει τα όνειρα, τους στόχους και τις επιθυμίες σου.

Πώς το σπίτι μπορεί να γίνει ο προσωπικός σου παράδεισος

Οι περισσότεροι άνθρωποι υποτιμούν τον αντίκτυπο που έχει το φυσικό τους περιβάλλον στο πώς αισθάνονται. Τα πάντα μεταφέρουν ενέργεια — από τα χρώματα που χρησιμοποιείς μέχρι τα έργα τέχνης και τη διακόσμηση. Είναι όλα συνδεδεμένα και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις αυτό προς όφελός σου φέρνοντας ορισμένα πράγματα στο περιβάλλον σου και τακτοποιώντας το σπίτι και τον χώρο σου ώστε να αντικατοπτρίζουν πράγματα που θα ήθελες να πετύχεις στη ζωή σου.



Αυτή η αρχή της δημιουργίας ενός χώρου που αντανακλά τις προθέσεις σου έχει επίσης τις ρίζες του στο σύγχρονο Feng Shui, το οποίο μεταφράζεται κυριολεκτικά από την κινεζική γλώσσα ως «αέρας» (feng) και νερό («shui»). Με τον όρο «φενγκ σούι» αποκαλείται η τοποθέτηση διαφόρων αντικειμένων σε ένα χώρο για την επίτευξη της αρμονίας και της ισορροπίας. Έτσι, αντιμετωπίζοντας το σπίτι σου ως έναν πίνακα οραματισμού, μπορείς να δημιουργήσεις ένα περιβάλλον που υποστηρίζει τους στόχους σου.

https://www.instagram.com/p/CUDUM7dJAcO/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Έχοντας αυτό κατά νου, συνέχισε παρακάτω για να βρεις 4 tips για το πώς μπορείς να μεταμορφώσεις τον χώρο σου ώστε να αντικατοπτρίζει και να προσελκύει τα όνειρα και τις επιθυμίες σου την νέα χρονιά.

taseis_wall_art.jpg

Trend Alert! Η νέα τάση στο wall art θα δώσει ζεστασιά στον χώρο σου

Κάνε απογραφή

Πριν ξεκινήσεις να κάνεις οποιαδήποτε αλλαγή στον χώρο σου, κάνε μια απογραφή των πραγμάτων που υπάρχουν ήδη. Ποια αντικείμενα αισθάνονται σαν μια παλιά εκδοχή σου; Τι δεν συμβαδίζει πλέον με εσένα; Εάν κάνεις αυτές τις ερωτήσεις στον εαυτό σου, θα καταλάβεις ποια πράγματα πρέπει να μείνουν και ποια να φύγουν από τον χώρο σου.

Ξεκαθάρισε όσα δεν σε εξυπηρετούν

Καθώς μεγαλώνεις και εξελίσσεσαι, ξεπερνάς και ορισμένα πράγματα. Μπορεί να συνειδητοποίησες ότι ο χώρος στον οποίο βρίσκεσαι, τα αντικείμενα και η διακόσμηση στο σπίτι σου δεν αντικατοπτρίζουν αυτό που είσαι και, το πιο σημαντικό, ποια θέλεις να είσαι και τι θέλεις να καταφέρεις. Το επόμενο βήμα λοιπόν είναι να ξεφορτωθείς αυτά τα αντικείμενα.

Όρισε τις προθέσεις σου

Στην συνέχεια, ξεκαθάρισε τι θέλεις να πετύχεις και να προσελκύσεις στη ζωή σου την νέα χρονιά και θέσε στόχους γύρω από αυτά. Συγκεκριμένα, σκέψου πως θέλεις να νιώθεις μέσα σου τη νέα χρονιά – γαλήνη, εμπνευσμένη, πλούσια ή χαρούμενη. Γράψε τα όλα κάτω.

Ενσωμάτωσε αντικείμενα που συμβαδίζουν με τις επιθυμίες σου

Διακόσμησε το σπίτι σου με αντικείμενα που σου υπενθυμίζουν τις επιθυμίες σου. Για παράδειγμα, εάν λαχταράς την ειρήνη και την ευτυχία, μπορείς να ενσωματώσεις πιο ουδέτερους γήινους τόνους και κρυστάλλους στον χώρο σου. Για χρήματα και αφθονία, μπορείς να φέρεις φυτά και αντικείμενα που σου φαίνονται πολυτελή, όπως κεριά και κουβέρτες. Για να προσελκύσεις την αγάπη και τον ρομαντισμό στην ζωή σου, βεβαιώσου ότι το σπίτι σου είναι φιλόξενο. Ή, ίσως είσαι έτοιμη να επικεντρωθείς στην καριέρα σου το 2022. Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να ανανεώσεις το γραφείο ή τον χώρο εργασίας σου.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: @freshlypressedhon

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Newstalgia: Η No1 τάση διακόσμησης που θα βλέπεις στα κομψά σπίτια το 2022

Θα βάψεις το σπίτι σου; 2 χρώματα υπόσχονται να σε κάνουν πιο... ευτυχισμένη

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved