Φοιτητικό σπίτι: 4 tips για να αξιοποιήσεις στο έπακρο τη μικρή σου κουζίνα

Για να δημιουργήσεις έναν όμορφο, οργανωμένο και λειτουργικό χώρο!

Η κουζίνα είναι ένας ιδιαίτερος χώρος του σπιτιού και για να τον αξιοποιήσεις στο έπακρο χρειάζεται την όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωση. Πολλοί άνθρωποι καταλαβαίνουν πώς είναι να ζεις σε ένα σπίτι με μικρή κουζίνα, αλλά πολλοί δεν ξέρουν πώς να τακτοποιήσουν τον χώρο για να τον κάνουν πιο άνετο και αξιοποιήσιμο. Και όταν νιώθουμε άβολα με τις κουζίνες μας, αυτό μας κάνει να παραγγέλνουμε περισσότερο απ’ έξω αντί να μαγειρεύουμε και να προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα.

Αν αισθάνεσαι και εσύ απογοητευμένη με τη μικρή σου κουζίνα, μην τα παρατήσεις από τώρα! Δεν είσαι μόνη! Ψάξαμε και βρήκαμε 4 tips που θα σε βοηθήσουν να αξιοποιήσεις στο έπακρο τη μικρή σου κουζίνα.

https://www.instagram.com/p/BD6tKYyxCkO/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Χάνεσαι μέσα στη «βαβούρα» της κουζίνας

Οι προσφορές στο supermarket σε βασικά είδη, όπως το ρύζι ή το αλεύρι, είναι δελεαστικές και μάλλον σε κάνουν να ψωνίζεις... αλόγιστα. Ωστόσο, για να κρατήσεις τον χώρο σου σε πλήρη τάξη, είναι σημαντικό να αγοράζεις τρόφιμα αναλογικά με το μέγεθος της κουζίνας σου. Αν πρέπει να αγοράσεις πολλά πράγματα, θα σου προτείναμε να βρεις δημιουργικά μέρη για να τα αποθηκεύσεις, όπου δεν θα γεμίσουν τον περιορισμένο χώρο πάγκου της κουζίνας σου.

Για να ξέρεις τι έχεις αγοράσει, θα σου προτείνουμε να ταξινομείς τα πράγματα που αγόρασες όχι με βάση το είδος φαγητού, αλλά με βάση τις συνταγές.

xaroumena_xrwmata.jpg

Θα βάψεις το σπίτι σου; 2 χρώματα υπόσχονται να σε κάνουν πιο... ευτυχισμένη

Ντουλάπια που σε περιορίζουν

Πολλοί από εμάς έχουμε στην κουζίνα μας αυτό το παράξενο ντουλάπι που δεν ξέρουμε τι να το κάνουμε. Ίσως είναι πραγματικά κοντό αλλά πολύ βαθύ, ή ίσως είναι ένα πολύ ψηλό ντουλάπι χωρίς πολλά ράφια. Σε αυτήν την περίπτωση, θα σου προτείναμε να επενδύσεις σε ένα μαγικό ράφι ντουλαπιού σαν αυτό παρακάτω.

https://www.instagram.com/p/CPd9XUiL3Ql/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η αναδιάταξη είναι το παν

Ίσως χρησιμοποιείς τη βαφλιέρα σου κάθε Σαββατοκύριακο, ή σε γιορτές και πάρτι. Δεν τη χρησιμοποιείς, όμως, καθημερινά και σου καταλαμβάνει χώρο, έτσι δεν είναι;

Φρόντισε, λοιπόν, να την τοποθετήσεις κάπου που δεν θα πιάνει χώρο ή να κάνεις αναδιάταξη στα ράφια σου, ώστε να τη βάλεις στο βάθος αυτών μιας και τη χρησιμοποιείς σπάνια.



Προβλήματα με τα τάπερ

Ανάλογα με το μέγεθος των τάπερ, θα τα τακτοποιήσεις κιόλας στα ντουλάπια σου. Ορισμένα τάπερ μπορεί να χωρέσουν σε ένα συρτάρι, με τα καπάκια στοιβαγμένα στη μία πλευρά και τα δοχεία από την άλλη. Θα σου προτείναμε να επενδύσεις σε ένα ρυθμιζόμενο σύστημα αποθήκευσης και οργάνωσης για τα τάπερ στην κουζίνα σου.

Τέλος, σκέψου δημιουργικά πώς μπορείς να εκμεταλλευτείς αυτά τα πολύ μικρά ή πολύ μεγάλα τάπερ που σπάνια χρησιμοποιείς. Στα μικρά τάπερ, για παράδειγμα, μπορείς να βάλεις όλες τις σάλτσες μιας χρήσης που σου έχουν μείνει από τα takeaway.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: @timmelideo

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Trend Alert! Η νέα τάση στο wall art θα δώσει ζεστασιά στον χώρο σου

Newstalgia: Η No1 τάση διακόσμησης που θα βλέπεις στα κομψά σπίτια το 2022

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved