7 συναρπαστικά facts από τα παρασκήνια των αγαπημένων μας Χριστουγεννιάτικων ταινιών

Ποια απ' όλα γνώριζες;

Τα παρασκήνια των πιο δημοφιλών χριστουγεννιάτικων ταινιών κρύβουν απίστευτες εκπλήξεις. Παρακάτω, συγκεντρώνουμε 7 από αυτές τις άκρως ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σε κάνουν να δεις τις αγαπημένες σου Χριστουγεννιάτικες ταινίες με άλλο μάτι.

  1. Ο Hugh Grant πραγματικά σιχαινόταν τη σκηνή του χορού στη βρετανική κομεντί Love Actually

Ο ηθοποιός, ο οποίος υποδύθηκε τον Βρετανό πρωθυπουργό David, είπε ότι η δική του εφιαλτική σκηνή στην ταινία ήταν η στιγμή που χόρεψε το «Jump» των Pointer Sisters, γιατί πίστευε πως δεν υπήρχε περίπτωση να κάνει κάτι τέτοιο ένας πρωθυπουργός. «Σκεφτόμουν ότι αυτή η σκηνή θα είναι γελοία και η πιο αβάσταχτη που έχει υπάρξει ποτέ στον κινηματογράφο», δήλωσε ο ηθοποιός.

Ο χορός του Grant γυρίστηκε την τελευταία μέρα των γυρισμάτων, αφού ο ηθοποιός το είχε αναβάλει τόσο καιρό.


2. Oι Wet Bandits θα πέθαιναν 23 φορές από τα τραύματα που τους προκάλεσε ο Kevin McCallister στο Home Alone και το Home Alone 2: Lost In New York

oi_oktw_kaliteres_tainies_tromou_sto_netflix3.jpg

Netflix: Οι 8 καλύτερες ταινίες τρόμου που θα σε κάνουν να ουρλιάξεις σίγουρα

Η YouTube σειρά Screen Junkies συμβουλευόταν επαγγελματίες γιατρούς σχετικά για τους τραυματισμούς (και θανάτους) που θα προέκυπταν εάν η δράση στην οθόνη συνέβαινε στην πραγματική ζωή. Σύμφωνα με τον Dr. Adam Friedlander, ο Harry θα πέθαινε 9 φορές και ο καημένος ο Marv όχι λιγότερο από 14.


3. Μιλώντας για τις ταινίες Home Alone, το Plaza Hotel, εκεί όπου ο Kevin στήνει κατάστημα στο Home Alone 2: Lost in New York, προσφέρει ένα πακέτο «Home Alone 2: Fun in New York».

Το πακέτο περιλαμβάνει μια βόλτα με λιμουζίνα για 4 ώρες στη Νέα Υόρκη. Και όταν επιστρέψεις στο «πολυτελές δωμάτιό σου», μπορείς να παραγγείλεις ένα «Home Alone sundae (16 μπάλες παγωτό, σαντιγί, κεράσια μαρασκίνο, M&M's, μπουκίτσες μπράουνι, σοκολάτα, καραμέλα και sauce βατόμουρου».


4. Ο Jim Carrey αποκάλυψε ότι η εμπειρία του με το κοστούμι στο How The Grinch Stole Christmas ήταν «φρικιαστική».

Ο Carrey είπε ότι ένιωθε «σαν να τον θάβουν ζωντανό κάθε μέρα» και ότι χρειάστηκαν οκτώμισι ώρες για να εφαρμόσουν το προσθετικό μακιγιάζ την πρώτη μέρα. Μετά από αυτή την οδυνηρή εμπειρία, ο Carrey προσπάθησε να παραιτηθεί, οπότε ο παραγωγός Brian Grazer αποφάσισε να προσλάβει έναν πράκτορα της CIA για να του διδάξει τεχνικές αντίστασης στα βασανιστήρια.

Οι τεχνικές που πρότεινε ο ειδικός στον Carrey περιλάμβαναν να τρώει κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας, να βλέπει τηλεόραση και άλλα ακόμη.


5. Ο σκηνοθέτης Henry Selick δήλωσε ότι τα γυρίσματα του stop-motion animation για το The Nightmare Before Christmas διήρκεσαν ενάμιση χρόνο.

«Στο αποκορύφωμά του, δούλευαν για την ταινία περίπου 120 άτομα, και είχαμε μεταξύ 12-17 animators» δήλωσε ο σκηνοθέτης Henry Selick.


6. Ο σκηνοθέτης Robert Zemeckis είπε στο BBC ότι ο Chris Van Allsburg, ο συγγραφέας του The Polar Express, πούλησε τα κινηματογραφικά δικαιώματα του βιβλίου του με την προϋπόθεση ότι δεν θα γινόταν «κινούμενο σχέδιο».

Αλλά ο Zemeckis δεν ήθελε να κάνει μια προσαρμογή ζωντανής δράσης, γιατί «οι εικονογραφήσεις που υπήρχαν στο βιβλίο θα χάνονταν». Όταν ο Zemeckis συναντήθηκε με τον Ken Ralston της Sony Imageworks, ο Ralston δέχθηκε να δημιουργήσει τους ψηφιακούς χαρακτήρες με την καταγραφή της κίνησης και των εκφράσεων αληθινών ηθοποιών. Αυτό κάνει το Πολικό Εξπρές την πρώτη ταινία που φτιάχτηκε ποτέ εξολοκλήρου με την τεχνική Motion Capture.


7. Ο Jon Favreau, ο σκηνοθέτης του Elf, είπε ότι ρώτησαν αρχικά τα Macy's εάν θα μπορούσαν να είναι το πολυκατάστημα στην ταινία, εκείνη όμως αρνήθηκαν. Δεδομένου ότι μια από τις σκηνές στο πολυκατάστημα περιλαμβάνει τον Buddy the Elf να κατηγορεί τον Άγιο Βασίλη ότι είναι απατεώνας, τα Macy's ανησύχησαν ότι τα παιδιά που έβλεπαν την ταινία θα καταλάβαιναν ότι οι Άγιοι Βασίληδες τους δεν ήταν πραγματικοί.

https://www.instagram.com/p/CIwbpjhghrI

Τα Gimbels, μια εταιρεία πολυκαταστημάτων που έκλεισε το 1987, πήρε τη θέση των Macy's.


Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: @christmasobsessedsisters

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι 10 καλύτερες εφηβικές ταινίες όλων των εποχών - Χουχούλιασε και απόλαυσέ τες

Πρώτο ραντεβού στο σπίτι για ταινία; Αυτές οι 6 επιλογές θα σας φέρουν πιο κοντά

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved