Χριστουγεννιάτικη πουτίγκα - Η συνταγή για το απόλυτο γλυκό των εορτών

Θα το φτιάξεις εύκολα στο σπίτι και θα το απολαύσεις με τις φίλες, τον καφέ και το τσάι σου.

Λίγες μέρες απομένουν για να καλωσορίσουμε τον τελευταίο μήνα του 2021 και έχουμε μπει εδώ και αρκετές ημέρες σε #xmasmood. Οι δρόμοι και τα καταστήματα έχουν στολιστεί πλήρως ενώ στα περισσότερα σπίτια της χώρας δεσπόζει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Η περίοδος αυτή είναι η πιο χαρούμενη και ανέμελη ενώ αποτελεί ευκαιρία για να δοκιμάσεις διάφορα εορταστικά γλυκά.

Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σου μία από τις αγαπημένες μου συνταγές για Χριστουγεννιάτικη πουτίγκα που θα λατρέψουν όλοι. Τα υλικά που χρειάζεται είναι αρκετά ενώ με λίγη προσπάθεια και προσήλωση στην συνταγή, θα τα καταφέρεις περίφημα.

Χριστουγεννιάτικη σπιτική πουτίγκα- Η συνταγή

https://www.instagram.com/p/CWLbzg-Maqo/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Υλικά: 150 γρ. σταφίδες, μαύρες
150 γρ. σταφίδες, ξανθές
150 γρ. δαμάσκηνα, χοντροκομμένα
100 γρ. αλεύρι
150 γρ. ψωμί τριμμένο
150 γρ. βούτυρο, κομμένο σε μικρούς κύβους
150 γρ. ζάχαρη μαύρη μαλακή
1 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. γαρίφαλο, τριμμένο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
4 αβγά, μέτρια
1 μήλο πράσινο
2 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση: Τοποθετούμε τις σταφίδες και τα δαμάσκηνα σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε 3-4 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Αφήνουμε στη άκρη να κρυώσουν. Τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράζει σε μέτρια φωτιά. Βουτυρώνουμε πολύ καλά μια φόρμα και δεν ξεχνάμε να βουτυρώσουμε και το καπάκι. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα. Ρίχνουμε στο μπολ το μείγμα φρούτων και ανακατεύουμε άλλο λίγο μέχρι να πάνε παντού τα φρούτα.

https://www.instagram.com/p/CWvhrUdoF8_/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading
melomakarona1

Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα, πιέζουμε το μείγμα να πάει ομοιόμορφα παντού και τοποθετούμε το καπάκι. Τοποθετούμε τη φόρμα στην κατσαρόλα με το καυτό νερό και προσέχουμε πάντα το νερό να είναι μέχρι τη μέση της φόρμας, ελέγχουμε συχνά να δούμε αν το νερό έχει εξατμιστεί. Σε αυτή την περίπτωση προσθέτουμε πάλι νερό μέχρι τη μέση. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά και με σκεπασμένη κατσαρόλα για 4 ώρες. Μετά τις 4 ώρες αφαιρούμε προσεκτικά τη φόρμα από την κατσαρόλα και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου. Πριν σερβίρουμε βράζουμε άλλες 3 ώρες. Αφαιρούμε με προσοχή τη φόρμα από την κατσαρόλα, βγάζουμε το καπάκι και αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο.

Xmas countdown! Πώς θα φτιάξεις τα πιο νόστιμα μελομακάρονα



Πηγή κεντρικής: akispetretzikis.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτή η συνταγή για μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας έχει γίνει viral στο TikTok - Φτιάξ' την κι εσύ!

Φοιτητικό σπίτι: Σπιτικό σουφλέ σοκολάτας για όλη την παρέα - Πώς θα το φτιάξεις

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved