Μπες σε xmas mood! Συνταγή για κουραμπιέδες που θα φτιάξεις πανεύκολα στο σπίτι

Το απόλυτο γλυκό των εορτών θα γίνει φέτος από τα χεράκια σου.

Ο Δεκέμβριος είναι ο τελευταίος και πιο αγαπημένος μήνας του χρόνου. Η περίοδος των εορτών είναι η no1 ευκαιρία για να αλλάξουμε διάθεση, να φάμε τα αγαπημένα μας γλυκά και φυσικά να απολαύσουμε τις βόλτες μας στην στολισμένη πόλη.

Κάθε χρόνο η παρασκευή των μελομακάρονων και των κουραμπιέδων αποτελεί έθιμο σε κάθε σπίτι της χώρας. Πολλές βαριούνται να τους φτιάξουν και επιλέγουν να τους αγοράσουν από το ζαχαροπλαστείο όμως πίστεψέ με αξίζει να δοκιμάσεις φέτος να τους κάνεις στο σπίτι. Η συνταγή είναι αρκετά εύκολη ενώ η γεύση τους θα σε ξετρελάνει.

Η ιστορία του κουραμπιέ

Ο κουραμπιές έχει καταγωγή από την Περσία, όπου πρωτοεμφανίστηκε τον 7ο αιώνα, όταν η ζάχαρη διαδόθηκε στην περιοχή. Την πατρότητα του κουραμπιέ διεκδικεί και ο Λίβανος. Το γλύκισμα είναι διαδεδομένο στην Ελλάδα, την Τουρκία και τις Βαλκανικές χώρες. Ένα είδος κουραμπιέ είναι διαδεδομένο στις ισπανόφωνες χώρες και το νότιο Τέξας.

Κουραμπιέδες- Η απόλυτη συνταγή

https://www.instagram.com/p/CJYe9DoF2xZ/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Υλικά:

250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
70 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γ. ανθόνερο
300 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
50 γρ. αμύγδαλα, ωμά
150 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα, σπασμένα
1 πρέζα αλάτι

Για το πασπάλισμα
ανθόνερο
ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175° C στον αέρα. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το βούτυρο (καλό είναι να το έχουμε βγάλει έξω από το ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ), τη ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας, το ανθόνερο. Ανακατεύουμε, με ένα σύρμα χειρός, πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας και να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Αλέθουμε τα ωμά αμύγδαλα στο μούλτι και τα προσθέτουμε και αυτά μέσα στο μπολ.

Τέλος, προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και το αλάτι. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες μας περίπου 25 γρ. ο καθένας. Πιέζουμε με το δάκτυλό μας ώστε να κάνουμε μία λακκούβα στο κέντρο του κάθε κουραμπιέ. Τοποθετούμε σε 2 ταψάκια με λαδόκολλά και ψήνουμε στον φούρνο για 18-22 λεπτά. Όταν ψηθούν, αφήνουμε στην άκρη μα κρυώσουν για τουλάχιστον 30 λεπτά. Τέλος, ψεκάζουμε με ανθόνερο κι πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

EXTRA TIP: Για να φτιάξουμε καβουρδισμένα αμύγδαλα τα ψήνουμε στους 180° C στον αέρα για 10-15 λεπτά.

carrotcake

Η συνταγή για το απόλυτο και πανεύκολο carrot cake που έχεις φάει



Πηγή κεντρικής: @nini.a.n.g

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Xmas countdown! Πώς θα φτιάξεις τα πιο νόστιμα μελομακάρονα

Αυτή η συνταγή για μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας έχει γίνει viral στο TikTok - Φτιάξ' την κι εσύ!

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved