Πλησιάζει η Black Friday! 5 tips για να μην αδειάσει... το πορτοφόλι σου

Ακολούθησε τις συμβουλές μας για να μην ξαναπείς #nomoney το τελευταίο 10ήμερο του μήνα και ειδικά του Νοεμβρίου, που είναι η Black Friday και γινόμαστε πιο επιρρεπείς στις αγορές!

Εάν διανύεις τη φοιτητική σου ζωή, το πιο λογικό είναι να αναζητάς συνεχώς τις καλύτερες προσφορές. Μιας και η Black Friday (είναι την Παρασκευή 26/11) πλησιάζει και εσύ είσαι έτοιμη να... ξεσηκώσεις τα μαγαζιά χωρίς να υπολογίσεις τις οικονομικές συνέπειες, εμείς είμαστε εδώ για να σε εκλογικεύσουμε!

Αν αναρωτιέσαι πώς μπορείς να κάνεις εξοικονόμηση χρημάτων χωρίς όμως να καταπιεστείς τη μεγάλη ημέρα των εκπώσεων - γιατί όπως και να το κάνουμε, είναι ευκαιρία να ανανεώσεις την γκαρνταρόμπα σου και να πηγαίνεις πιο στιλάτη στο πανεπιστήμιο, οι παρακάτω έξυπνες λύσεις που έχουμε για εσένα θα σώσουν κυριολεκτικά την τσέπη σου.

ta 10 pio stilata puffer jackets9

Shopping time! Τα 10 πιο στυλάτα puffer jackets της αγοράς για τις πολύ κρύες μέρες

Και φυσικά, αυτά τα tips ισχύουν καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου, αφού τις περισσότερες από εμάς μάς πιάνει υπερκαταναλωτική μανία ακόμη και όταν δεν είναι εκπτωτική περίοδος!

koybaras

Όρισε ένα budget και κάνε μια λίστα

Ένας από τους σημαντικότερους λόγους που τείνεις να ξοδεύεις περισσότερα χρήματα απ' όσα αντέχει το πορτοφόλι σου, είναι επειδή δε βάζεις όριο στον εαυτό σου. Ο εκ των προτέρων προγραμματισμός των αγορών θα σε βοηθήσει να καταλάβεις πόσα χρήματα μπορείς να ξοδέψεις. Έχοντας κατά νου έναν προϋπολογισμό και έχοντας φτιάξει μια λίστα, θα είσαι πιο σκόπιμη για το τι αγοράζεις και θα αποφύγεις τις απερίσκεπτες και παρορμητικές αγορές.

Ψώνισε τις κατάλληλες περιόδους

Όπως ήδη θα γνωρίζεις, υπάρχουν πολλές περίοδοι μέσα στον χρόνο που αποτελούν ευκαιρία για να ψωνίσεις αυτά που θες σε τιμή ευκαιρίας, με την πιο δημοφιλή από όλες να είναι η γνωστή σε όλες μας Black Friday, η οποία βρίσκεται... προ των πυλών. Επομένως, άδραξε την ευκαιρία και ψώνισε αυτά που χρειάζεσαι στις καλύτερες τιμές, αλλά έχοντας πάντα κατά νου τα υπόλοιπα tips που σου αναφέρουμε!



Σύλλεξε κουπόνια

Μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά τα κουπόνια μπορoύν να γίνουν ο καλύτερος φίλος σου, αφού πραγματικά είναι ικανά να κάνουν τη διαφορά στο πορτοφόλι σου. Απόκτησε τη συνήθεια να ψάχνεις για κωδικούς κουπονιών κάθε φορά που ψωνίζεις. Το να ξοδέψεις ένα ή δύο λεπτά σε διαφορετικούς ιστότοπους θα μπορούσε να σου αποφέρει χρήματα ή δωρεάν αποστολή για μια παραγγελία. Υπάρχουν, επίσης, εξαιρετικές (και μπορώ να προσθέσω, δωρεάν) εφαρμογές, αλλά και ιστότοποι, που μπορούν να ελέγξουν αυτόματα την καλύτερη τιμή.

Άρχισε να συγκεντρώνεις πόντους ανταμοιβής

Οι πόντοι ανταμοιβής είναι κάτι που πολλοί άνθρωποι τείνουν να παραβλέπουν. Ξέρω ότι τα συνεχή emails γίνονται ενοχλητικά, αλλά μπορούν να σε βοηθήσουν να εξοικονομήσεις χρήματα μακροπρόθεσμα. Σχεδόν κάθε κατάστημα σού επιτρέπει να κερδίζεις χρήματα, πόντους ή άλλα προνόμια, συχνά εκτός από τις τακτικές εκπτώσεις, μέσω πιστωτικών καρτών επιβράβευσης, προγραμμάτων επιβράβευσης πωλητών λιανικής και εφαρμογών επιστροφής μετρητών. Προσέξε μόνο ότι η υπόσχεση μιας ανταμοιβής σε ενθαρρύνει να αγοράσεις πράγματα που δεν χρειάζεσαι. Μην πέσεις σε αυτήν την παγίδα!



Κάνε τις αγορές σου online και παράλαβε από το κατάστημα

Όταν κάνεις αγορές μέσω Διαδικτύου, το κόστος αποστολής μπορεί να είναι ένας σημαντικός παράγοντας για να ξοδέψεις περισσότερα χρήματα μέσα στον μήνα. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να ψωνίσεις online και να παραλάβεις την παραγγελία σου από το κατάστημα.

Cover photo: unsplash.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

5 tips για να εξοικονομήσεις χρήματα στις online αγορές καλλυντικών

DIY: Φτιάξε μόνη σου σχολικά πράγματα για να δώσεις τα χρήματα σε shopping therapy

Δεν έχεις τα χρήματα για την είσοδο σε συναυλίες; Υπάρχει λύση!

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved