Οι 10 καλύτερες εφηβικές ταινίες όλων των εποχών - Χουχούλιασε και απόλαυσέ τες

Για να βρεις τις απαντήσεις που ψάχνεις μέσα από την τέχνη!

 

Τι είναι αυτό που έχουν οι καλύτερες εφηβικές ταινίες και που μας κάνει να θέλουμε να τις βλέπουμε ξανά και ξανά;

https://www.instagram.com/p/BTE30aXld6I/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ίσως είναι το γεγονός πως δίνουν μια νότα αισιοδοξίας και ελπίδας στη μίζερη καθημερινότητα. Και ευτυχώς, οι εφηβικές ταινίες που βγαίνουν σήμερα περιλαμβάνουν πολύ πιο diverse ιστορίες, μιλούν δηλαδή για άτομα διαφορετικών εθνικοτήτων και θρησκειών. Είτε ψάχνεις για μια ταινία για το sleepover με τις κολλητές του, είτε για μια που μπορείς να δεις μόνη σου, εμείς συγκεντρώσαμε τις καλύτερες ταινίες για teens! Από high school ταινίες και cult classics μέχρι τις δραματικές και τις teen romance ταινίες, σίγουρα θα βρεις κάτι που να σου αρέσει στη λίστα παρακάτω.

tainies_seires_na_deis_noemvrio6.jpg

November alert! 10 καινούριες σειρές και ταινίες για να αποκτήσουν ενδιαφέρον τα βράδια σου

Eighth Grade (2018)

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του κωμικού Bo Burnham αφηγείται την ιστορία της Kayla Day (Elsie Fisher), μιας ντροπαλής 13χρονης που έχει εμμονή με τα social media. Έχει πολύ άγχος καθώς αντιμετωπίζει τους φόβους της την τελευταία της εβδομάδα στο γυμνάσιο, την τελευταία εβδομάδα της παιδικής της ζωής.



The Edge of Seventeen (2016)

Η Hailee Steinfeld υποδύεται την 17χρονη Nadine, της οποίας ο κόσμος κλονίζεται όταν η καλύτερή της φίλη αρχίζει να βγαίνει με τον δημοφιλή μεγαλύτερο αδερφό της. Τότε, η εσωστρεφής πρωταγωνίστρια έρχεται αντιμέτωπη εκ νέου με τη μοναξιά. Το μοναδικό άτομο που εμπιστεύεται είναι ο καθηγητής ιστορίας στο σχολείο της. Το «The Edge of Seventeen» ήταν το σκηνοθετικό ντεμπούτο της 35χρονης Kelly Fremon Craig, σε σενάριο της ίδιας.



Booksmart (2019)

Την παραμονή της αποφοίτησής τους από το λύκειο, η Amy και η Molly διαπιστώνουν πως διαβάζουν διαρκώς και δεν έχουν διασκεδάσει καθόλου στη μαθητική ζωή τους. Αποφασίζουν, λοιπόν, να το ρίξουν έξω και να πάνε στο μεγάλο πάρτι που διοργανώνει ο όμορφος του σχολείου. Και είναι και το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Olivia Wilde.



The Breakfast Club (1985)

Πέντε μαθητές λυκείου, εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους, θα αναγκαστούν να περάσουν τιμωρημένοι το Σάββατό τους σε μια σχολική αίθουσα για να γράψουν μια έκθεση με θέμα Who do you think you are (ποιος νομίζεις πως είσαι;) υπό την επίβλεψη αυστηρού καθηγητή. Εννιά ώρες θα παραμείνουν εκεί, θα γνωριστούν μεταξύ τους, και δε θα αργήσουν να συγκρουστούν.



Η Πιο Κουφή Μέρα του Φέρις Μπιούλερ (1986)

Ένας νεαρός μαθητής, η κοπέλα του και ο καλύτερός του φίλος έχουν κάνει κοπάνα από το σχολείο τους για να περάσουν μια μέρα γεμάτη ευχάριστες εκπλήξεις. Ο λυκειάρχης θα φτάσει στ’ άκρα, για να τον βγάλει ψεύτη και να τον αφήσει στην ίδια τάξη, λόγω υπέρβασης του ορίου των αδικαιολόγητων απουσιών. Ακόμα κάθεσαι; Ο Φέρις σε περιμένει!



Flipped (2010)

Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της Wendelin Van Draanen, η ταινία "Flipped" είναι μια ρομαντική κομεντί. Από την ημέρα που ο Bryce μετακομίζει με την οικογένειά του σε ένα προάστιο, η Julie, συνομήλική του που μένει στο διπλανό σπίτι, αρχίζει να τρέφει αισθήματα γι’ αυτόν. Αυτός, ωστόσο, δεν νιώθει το ίδιο. Έτσι, η Julie περνά τα επόμενα 6 χρόνια της παρακολουθώντας από μακριά τον Bryce. Πριν, όμως, το σχολείο τελειώσει, ο Bryce αρχίζει να βλέπει με άλλο μάτι τις παραξενιές της Julie.



Lady Bird (2017)

Η Greta Gerwig σκηνοθετεί τη Saoirse Ronan σε μία ταινία για την εφηβεία και τις δυσκολίες της. Το 2002 η 17χρονη Κριστίν-«Lady Bird»-ΜακΦέρσον περνάει την τελευταία τάξη του λυκείου στο Σακραμέντο της Καλιφόρνια προσπαθώντας να βρει τον εαυτό της, αλλά και να βελτιώσει τη σχέση με τη μητέρα της. Ονειρεύεται την κολεγιακή της «απόδραση» στη Νέα Υόρκη. Μία ταινία που έφτασε μέχρι τα Όσκαρ, με πολλές υποψηφιότητες.



Perks of Being A Wallflower (2012)

Στην πρώτη τάξη του Λυκείου, ο Τσάρλι νιώθει απομονωμένος από τους συμμαθητές του μέχρι που καταλήγει μέλος μιας παρέας τελειόφοιτων, ανάμεσα στους οποίους είναι η γοητευτική τελειόφοιτη Σαμ και ο εξωστρεφής ετεροθαλής αδερφός της Πάτρικ που τον «βγάζουν» στην αληθινή ζωή.



Grease (1978)

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, ο Ντάνι, ένας από τους πιο δημοφιλείς μαθητές του λυκείου Ράιντελ Χάι στη δεκαετία του '50, ερωτεύεται τη Σάντι, που μόλις κατέφθασε από την Αυστραλία. Οταν ξανασυναντιούνται συμπτωματικά στο ίδιο σχολειο όμως, ο Ντάνι δεν θέλει να ομολογήσει ότι είχε καλοκαιρινό ερωτικό ειδύλλιο με μια νεοφερμένη συμμαθήτριά του.



Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών (1989)

Ένας καθηγητής (τον οποίο υποδύεται ο Robin Williams) διδάσκει στο σχολείο αρρένων που ήταν και ο ίδιος μαθητής. Μαθαίνει στους μαθητές του πώς να βρουν τη δημιουργικότητά τους και πώς να απελευθερώσουν τις καταπιεσμένες επιθυμίες τους. Ο καθηγητής μαθαίνει στα παιδιά ότι η ποίηση δεν υπάρχει μόνο στα βιβλία αλλά και στη ζωή. Μία ταινία ορόσημο για την εφηβεία!



Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: @flippedfilm

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Netflix: Οι 8 καλύτερες ταινίες τρόμου που θα σε κάνουν να ουρλιάξεις σίγουρα

5 ταινίες που θέλουμε να βλέπουμε κάθε Χριστούγεννα

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved