Yummy! Πώς θα φτιάξεις την πιο γευστική ζεστή σοκολάτα

Το πιο γλυκό και αγαπημένο ρόφημα του φθινοπώρου μπορεί να γίνει εύκολα σε λίγα μόλις λεπτά.

Δεν υπάρχει αμφιβολία για το πόσο αγαπάμε όλες την σοκολάτα. Όταν λέμε όλες εννοούμε κυριολεκτικά ΟΛΕΣ. Κάπου εδώ θέλω την προσοχή σου. Δεν αναφέρομαι στο διαχρονικά, αγαπημένο σνακ αλλά στο νόστιμο ρόφημά της που απολαμβάνουμε χειμώνα-καλοκαίρι και βυθιζόμαστε στην μοναδική γεύση του.

Το φθινόπωρο είναι εδώ για τα καλά και όσο πλησιάζουμε στον χειμώνα έχουμε ανάγκη από γευστικά ροφήματα που θα μας ζεσταίνουν και θα κάνουν λίγο καλύτερες τις ημέρες μας. Γι' αυτό τον λόγο αποφάσισα να βρω για εσένα 2 νέες, εύκολες συνταγές για ζεστή σοκολάτα που θα κάνεις στο σπίτι και θα εντυπωσιάσεις τις φίλες ή την οικογένειά σου. Δοκίμασέ τες στο brunch του Σαββατοκύριακου ή τα απογεύματα που θέλεις κάτι να πιεις κάτι γλυκό όση ώρα διαβάζεις.

Ζεστή σοκολάτα στο σπίτι! Πώς θα τη φτιάξεις

https://www.instagram.com/p/CV19bPOo94J/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Θα χρειαστείς:

480 γρ. γάλα
2-4 κ.σ. ζάχαρη
4 κ.σ. κακάο σε σκόνη
50 γρ. κουβερτούρα



Κάν' το όπως η Kylie Jenner: Τα πιο εύκολα μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας που θα λατρέψεις

Για το σερβίρισμα

σαντιγί
marshmallows
κουβερτούρα, λιωμένη

Εκτέλεση:

Ζεσταίνεις σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, αφαιρείς το μισό και το κρατάς ζεστό σε μια κούπα.
Στο υπόλοιπο ρίχνεις μέσα τη ζάχαρη (ανάλογα με το πόσο γλυκιά τη θέλουμε), το κακάο και ξεκινάς να το ζεσταίνεις σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει βράση το μείγμα ανακατεύοντας συχνά με ένα σύρμα.

Χαμηλώνεις τη φωτιά και ζεσταίνεις το μείγμα για 2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά, να λιώσει η ζάχαρη και να διαλυθεί το κακάο. Αφαιρείς από τη φωτιά, προσθέτεις τη σοκολάτα και ανακατεύεις μέχρι να λιώσει και αυτή.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και ομογενοποιούμε και αυτό με τα υπόλοιπα υλικά. Αν χρειαστεί, ζεσταίνουμε ξανά το μείγμα. Το κάθε “γάλα” δίνει διαφορετική γεύση στο ρόφημά μας. Σερβίρουμε με τη σαντιγί, τα marsmallows, τη λιωμένη σοκολάτα και πασπαλίζουμε με την τριμμένη σοκολάτα.

https://www.instagram.com/p/CVNaTBaNK0t/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Λευκή ζεστή σοκολάτα- Πώς θα την φτιάξεις

Θα χρειαστείς: 160 γρ λευκή κουβερτούρα ή σταγόνες λευκής σοκολάτας, 2,5 φλιτζάνια γάλα , 1 βανίλια

Πώς θα το κάνεις: Σε ένα κατσαρολάκι σπάσε την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια. Πρόσθεσε το γάλα και τη βανίλια. Βράσε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα. Έτοιμο! Σέρβιρε σε μια κούπα και απόλαυσε.



Πηγή κεντρικής: pexels.com

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved