Πες μου πόσες ώρες κοιμάσαι να σου πω ποια είσαι!

Υπάρχουν 5 διαφορετικές κατηγορίες για να ταυτιστείς!

Εσύ γνώριζες ότι οι συνήθειες που έχεις σχετικά με τον ύπνο και οι ώρες που κοιμάσαι, φανερώνουν πολλά για τη φυσική σου κατάσταση, αλλά και την προσωπικότητά σου;

Μια νέα έρευνα του Εθνικού Ιδρύματος Ύπνου (National Sleep Foundation) αποκάλυψε ότι υπάρχουν πέντε διαφορετικές κατηγορίες που αντικατοπτρίζουν την προσωπικότητά μας και βασίζονται σε πράγματα, όπως οι συνήθειες ύπνου, το φύλο, η φυσική κατάσταση και η κατανάλωση ροφημάτων με καφεΐνη. Πάμε να τις ανακαλύψουμε μαζί;

https://www.instagram.com/p/CVfVxxTo-0C/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Κατηγορία 1

Αυτή η κατηγορία είναι για όσες τείνουν να κοιμούνται 7-8 ώρες την ημέρα και αισθάνονται υπέροχα. Δεν υποφέρουν από κούραση κατά τη διάρκεια της ημέρας, αφού ο ύπνος τούς δίνει την απαιτούμενη ενέργεια για να είναι δραστήριες μέχρι το βράδυ που θα ξαναπέσουν για ύπνο. Οι άνθρωποι αυτοί τείνουν να είναι πολύ υγιείς, ενώ συχνά περιγράφουν τον εαυτό τους ως «πρωινό τύπο».

Το κόλπο για να σε πάρει ο ύπνος μέσα σε μόλις 2 λεπτά

Κατηγορία 2

Τα άτομα αυτής της κατηγορίας κοιμούνται περισσότερο, με μέσο όρο 7μιση ώρες κάθε βράδυ. Εκτός από έναν καλό ύπνο, συχνά παίρνουν υπνάκους κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έτσι, είναι σπάνια κουρασμένοι, ωστόσο ταλαιπωρούνται από τουλάχιστον μία ιατρική πάθηση.



Κατηγορία 3

Αυτή η κατηγορία ανήκει σε εσένα που τείνεις να κάνεις τα μαθήματα του σχολείου μια ώρα πριν πέσεις για ύπνο, με αποτέλεσμα να ξεκουράζεσαι λιγότερο από τους υπόλοιπους, αφού αυτή η μελέτη μπορεί να σε... συνεπάρει μέχρι αργά. Εξαιτίας αυτού, πάνω από το ένα τρίτο των ατόμων που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, αισθάνονται κουρασμένοι τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα.

Κατηγορία 4

Αυτή η κατηγορία είναι για τους ξενύχτηδες. Οι άνθρωποι αυτής της κατηγορίας «ζωντανεύουν» τη νύχτα. Συνηθίζουν να κοιμούνται αργά ή να διαβάζουν τα μεσάνυχτα, παρόλο που ξυπνούν νωρίς, με αποτέλεσμα να κοιμούνται πάρα πολύ λίγο. Επίσης, καταναλώνουν πολλά ροφήματα με καφεϊνη προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις της ημέρας τους.



Κατηγορία 5

Τελευταία αλλά εξίσου σημαντική, η πέμπτη κατηγορία αποτελείται από άτομα που πιστεύουν ότι έχουν διαταραχή ύπνου. Είναι ξενύχτηδες, αλλά μπορεί να υποφέρουν από αϋπνίες και είναι πολύ πιθανό να νιώθουν διαρκώς κουρασμένοι. Η έρευνα δείχνει, επίσης, ότι αυτό επηρεάζει και τις προσωπικές τους σχέσεις.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved