Κοινωνικό Πείραμα: Γιατί το τέλειο αγόρι δεν είναι τέλειο, όταν βάζει σε κίνδυνο την ασφάλειά σου!

Η ασφάλειά σου είναι το παν!

Ήταν μία συνηθισμένη Δευτέρα του χειμερινού εξαμήνου του πρώτου έτους στο Πανεπιστήμιο. Έπινα καφέ στο κυλικείο της σχολής με τις φίλες μου, όταν ο Δ., το ομορφότερο αγόρι του τμήματός μου, με πλησίασε με την πρόφαση πως ψάχνει στυλό. Τα γόνατά μου «κόπηκαν», αλλά η καρδιά μου «χοροπηδούσε» από χαρά και εγώ, ένιωσα κολακευμένη, όταν άρπαξε με το «έτσι θέλω» το κινητό από τα χέρια μου και έκανε follow το προφίλ του στο Instagram, από τον δικό μου λογαριασμό. Κάπως έτσι, αρχίσαμε να ξημεροβραδιαζόμαστε ανταλλάσσοντας μηνύματα, ώσπου πριν το καταλάβω είχε περάσει ένας μήνας, εγώ βρισκόμουν καθισμένη στον καναπέ του σπιτιού του και ανυπομονούσα να δώσουμε επιτέλους το πρώτο μας φιλί.

Όντως, τα πράγματα εξελίσσονταν καλύτερα από ό,τι φανταζόμουν, μέχρι τη στιγμή που έβγαλε τη μπλούζα του και θεώρησα αναγκαίο να αναφέρω πως δεν είχα προφυλακτικό μαζί μου, ελπίζοντας πως θα κάνει την κίνηση να εμφανίσει ένα από το πορτοφόλι του. Αντιθέτως όμως, ο Δ. είπε πως δεν πειράζει γιατί έτσι και αλλιώς, δεν χρησιμοποιεί προφυλακτικό.

«Είχα μόνο μακροχρόνιες σχέσεις, κάνω εξετάσεις κάθε εξάμηνο και στην τελική, δεν απολαμβάνω τόσο το σεξ, όταν το φοράω», μου είπε και μέσα σε δευτερόλεπτα, άρχισα να αντιλαμβάνομαι τι είχα ακούσει και σιγά-σιγά γλίστρησα από την αγκαλιά του, ντύθηκα και έφυγα, χωρίς δεύτερη σκέψη. Γιατί αν αυτό δεν είναι red flag, τότε τι είναι;

AGORI1

Βλέπεις, μπορεί ο Δ. να ήταν σκέτος πειρασμός όμως, μετά την πολύτιμη πληροφορία πως δεν χρησιμοποιεί προφυλακτικό, ήταν λες και άρχισε να αναβοσβήνει μία προειδοποιητική neon ένδειξη στο κούτελό του, η οποία έγραφε «ΠΡΟΣΟΧΗ-ΚΙΝΔΥΝΟΣ». Και η αλήθεια είναι πως έπειτα από αυτό το περιστατικό, τον έκανα block από παντού και τον διέγραψα από τη μνήμη μου, μέχρι που παρακολούθησα το κοινωνικό πείραμα «ο σεβασμός ξεκινά από τον αυτοσεβασμό», ένα πανέξυπνο βίντεο που μου θύμισε πως εκείνο το βράδυ, έκανα την καλύτερη επιλογή για τον εαυτό μου, αφού κανένα αγόρι-πειρασμός δεν είναι σημαντικότερο από την ασφάλειά μου.

AGORI2

Όταν ο τέλειος άντρας και η τέλεια γυναίκα έχουν ένα σημαντικό ελάττωμα

Αν έχεις λογαριασμό στο Tinder, τότε πιθανότητα θα έκανες και εσύ swipe right στο προφίλ του πανέμορφου Νικόλα ή Nicolas αγγλιστί, ο οποίος δήλωνε 27 χρονών, αθλητικός τύπος, σέρφερ, traveler και φιλόζωος. Ωστόσο, πίσω από το τέλειο αγόρι με το καλλίγραμμο σώμα και το αψεγάδιαστο πρόσωπο, «κρυβόταν» το DUO, η γνωστή εταιρεία προφυλακτικών, που θέλησε να πραγματοποιήσει ένα ευρηματικό κοινωνικό πείραμα, συλλέγοντας απαντήσεις στη «νούμερο ένα» dating εφαρμογή, με αληθινούς χρήστες.

AGORI3

Για την ακρίβεια, αφού ρώτησε τους ακολούθους του στο Instagram πώς φαντάζονται τον τέλειο άντρα και την τέλεια γυναίκα, το DUO δημιούργησε δύο fake profiles που αντιστοιχούσαν στις περιγραφές που έδωσαν οι followers του, χρησιμοποιώντας φωτογραφίες από βιβλιοθήκες εικόνων. Έπειτα, το DUO άρχισε να… φλερτάρει ως Nikolas 27 και Elena 24 με τους χρήστες του Tinder. Έτσι, όταν η συζήτηση έφτανε στο «φλέγον» ζήτημα, δηλαδή το σεξ, η εταιρεία προφυλακτικών (δηλαδή ο Nikolas και η Elena), αποκάλυπτε πως δεν χρησιμοποιεί προφυλακτικό, ρωτώντας το εκάστοτε «ταίρι» πώς του φαίνεται αυτό και αν αισθάνεται «ΟΚ».

Αν νομίζεις, λοιπόν, ότι μπορείς να μαντέψεις τις αντιδράσεις των χρηστών του Tinder στην ερώτηση, πάτα «play» στο βίντεο που ακολουθεί και ετοιμάσου να «πέσεις» από τα σύννεφα.



Γιατί η ασφάλεια είναι σημαντικότερη ακόμη και από τον μεγαλύτερο πειρασμό

Αν μπορούσα να περιγράψω με μία λέξη το συναίσθημα που μου προκάλεσε το συγκεκριμένο βίντεο, αυτή θα ήταν «σοκ». Ναι, σοκαρίστηκα με την «τυφλή» εμπιστοσύνη που μπορεί να δείξει κάποιος σε ένα πρόσωπο που μέχρι πριν από λίγα λεπτά δεν γνώριζε, που δεν είχε συναντήσει από κοντά. Σοκαρίστηκα με την απερίσκεπτη άνεσή του να εμπιστευτεί σε ένα τυχαίο πρόσωπο κάτι τόσο ανεκτίμητο, όπως η υγεία και η ασφάλειά του. Και παρότι οι περισσότεροι χρήστες αντέδρασαν αρνητικά στην ερώτηση των δύο fake profiles του DUO για τη μη χρήση προφυλακτικού, κερδίζοντας ως δώρο προφυλακτικά DUO, υπήρχαν και εκείνοι οι οποίοι ήταν διατεθειμένοι να προχωρήσουν, ακόμη και χωρίς προφυλακτικό, βάζοντας πάνω από την ασφάλειά τους έναν πειρασμό.

AGORI4

Το σημαντικότερο όλων όμως, είναι πως ακόμη και αν γνώριζαν τον συγκεκριμένο άνθρωπο, ακόμη και αν είχε αποδειχθεί πως ήταν ο τέλειος άντρας ή η τέλεια γυναίκα, η μη χρήση προφυλακτικού, θα ήταν και πάλι ένα σημαντικό ελάττωμα, που θα τον έκανε αυτόματα λιγότερο θελκτικό. Διότι ο σεβασμός προς τους άλλους πηγάζει πρώτα από τον σεβασμό που «τρέφουμε» εμείς για τον εαυτό μας. Άλλωστε, πώς μπορείς να μοιραστείς με κάποιον το σώμα σου, όταν ξέρεις ότι εκείνος δεν σέβεται και δεν αγαπά το δικό του;

AGORI5

Κλείνοντας, μην ξεχάσεις να μοιραστείς και να συζητήσεις το κοινωνικό πείραμα του DUO με τις φίλες, αλλά και τους φίλους σου! Είναι ένας τρόπος να προειδοποιήσεις την παρέα για τα «τέλεια» αγόρια και τα «τέλεια» κορίτσια -που ίσως δεν είναι και τόσο τέλεια τελικά- και τα οποία θα εμφανιστούν στη ζωή τους και θα προσπαθήσουν να πείσουν με χίλιους τρόπους την κολλητή ή τον κολλητό σου ότι «δεν έγινε και κάτι», αν δεν χρησιμοποιήσουν μία φορά προφυλακτικό. Οι φίλοι και οι φίλες σου όμως, όπως και εσύ, θα ξέρουν ότι… υπάρχει πρόβλημα και πως αυτό, δεν είναι «ΟΚ». Διότι η χρήση προφυλακτικού είναι μία πράξη που αποδεικνύει πρώτα στον εαυτό μας και έπειτα στο ταίρι μας, πως κανένας και τίποτα δεν είναι σημαντικότερο από το να είμαστε και να νιώθουμε ασφαλείς.

#DUOGreece #DUO

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved