Πριν πετάξεις τα παλιά τετράδιά σου, ξανασκέψου το! 4 τρόποι για να τα «εκμεταλλευτείς» σωστά

Μην κάνεις βιαστικές κινήσεις!

Μπορεί να σου φαίνεται αρκετά δελεαστικό να πετάξεις στα σκουπίδια τα σχολικά τετράδια ή τις φωτοτυπίες που δε χρειάζεσαι πια, αλλά τι θα έλεγες αν σου βρίσκαμε καλύτερους και πιο ικανοποιητικούς τρόπους για να τα «ξεφορτωθείς»;

Όσο κι αν έχεις κουραστεί από το διάβασμα και τις σημειώσεις, το να πετάξεις τα τετράδιά σου στον κάδο των απορριμάτων, δεν πρόκειται να σου προσφέρει απολύτως τίποτα. Αντίθετα, αν χρησιμοποιήσεις έναν από τους 4 έξυπνους τρόπους που σου προτείνουμε παρακάτω, θα έχεις και κέρδος. Ναι, καλά διάβασες... Αυτό το φθηνό και συνηθισμένο σχολικό «αξεσουάρ» μπορεί να σου αποφέρει χρόνο και χρήμα, αλλά και να σε κάνει να νιώσεις όμορφα με τον εαυτό σου.



Πάμε, λοιπόν, να δούμε πώς μπορείς να αξιοποιήσεις σωστά τα σχολικά σου τετράδια:

Έχεις βαρεθεί τα συνηθισμένα τετράδια; Έτσι θα κάνεις τα τετράδια σου super trendy!

Κράτα τις σελίδες που μπορεί να σου φανούν χρήσιμες αργότερα

Πριν πετάξεις οτιδήποτε, θα πρέπει πρώτα να βεβαιωθείς ότι μαζί με αυτά δεν απορρίπτεις και σημαντικές σημειώσεις που θα σε βοηθήσουν αργότερα να λύσεις πιο γρήγορα και εύκολα μια άσκηση στα αρχαία ή την άλγεβρα.

https://www.instagram.com/p/CUff98nLKMh/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Πούλα τα ελαφρώς χρησιμοποιημένα σχολικά βιβλία ή τετράδιά σου

Μην αφήνεις τα παλιά βιβλία και τετράδια να μαζεύουν σκόνη, αλλά ούτε και να τα πετάξεις. Το πιο έξυπνο και πρακτικό πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να τα πουλήσεις σε κάποιον που τα χρειάζεται. Τα μεταχειρισμένα βιβλία μπορούν να πουληθούν στο διαδίκτυο (με τη βοήθεια ενός ενήλικα), ή ακόμη και σε γνωστούς σου.



Ή κάνε μια καλή πράξη και δώρισέ τα

Ρώτα τους καθηγητές σου εάν το σχολείο δέχεται δωρεές για λογαριασμό ορισμένων φιλανθρωπικών οργανώσεων, ή διαφορετικά χάρισέ τα σε κάποια φίλη ή γνωστή σου που τα χρειάζεται.

https://www.instagram.com/p/CVDEooEha3D/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Δώσε τις σημειώσεις σου στα μικρότερα αδέλφια σου

Μην πετάς όλες αυτές τις χρήσιμες πληροφορίες που αφιέρωσες ώρες γραψίματος για να τις αποκτήσεις. Δωσ' τους την αξία που τους αρμόζει, δίνοντάς τες στα μικρότερα αδέλφια σου. Πίστεψέ με, θα τους φανούν πάρα πολύ χρήσιμες!

Cover photo: @deardiary.pk

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved