Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών: 3 εύκολες & yummy συνταγές με μακαρόνια - Θα τις φτιάχνεις ξανά και ξανά

Θα τις φτιάξεις με την παρέα σου και δεν θα πιστεύεις πόσο νόστιμες είναι.

Τα μακαρόνια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά των φοιτητών, των παιδιών αλλά και εκατομμύρια ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο. Φτιάχνονται εύκολα, με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και συνθέτουν πεντανόστιμες συνταγές για κάθε γούστο. Είναι ιδιαίτερα οικονομικά και υπάρχουν άπειρα είδη για να διαλέξεις. Πέννες, τορτελίνια, κανελόνια, spaghetti και πολλά άλλα...



Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών- Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

https://www.instagram.com/p/CVA5JcKsptj/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών καθιερώθηκε το 1998, με πρωτοβουλία της Ένωσης των Ευρωπαίων Βιομηχάνων Ζυμαρικών για να κάνουν γνωστή στον κόσμο τη γευστική και θρεπτική αξία των ζυμαρικών. Η ιδιαίτερη αυτή ημέρα ορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Οκτωβρίου σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σήμερα τα ζυμαρικά αποτελούν ένα από τα βασικά διατροφικά προϊόντα πολλών λαών. Άνθρωποι από διαφορετικές κουλτούρες απολαμβάνουν τις φημισμένες παραδοσιακές Ιταλικές συνταγές αλλά και χιλιάδες παραλλαγές τους, προσαρμοσμένες στις διατροφικές τους συνήθειες και τα γούστα της κάθε χώρας.



Φοιτητικό σπίτι: Ελληνικές συνταγές που πρέπει να φτιάξεις (vol1)- Μακαρόνια με κιμά (video)

3 συνταγές με μακαρόνια που θα λατρέψεις

1) Μακαρόνια μπολονέζ

Υλικά: 6 κ.σ. ελαιόλαδο
750 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.σ. θυμάρι, ξερό
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
200 ml νερό
1 κύβο κότας
1 στικ κανέλα
2 φύλλα δάφνης
3 κόκκους μπαχάρι
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
500 γρ. σπαγγέτι
100 ml κρέμα γάλακτος
παρμεζάνα, τριμμένη, για το σερβίρισμα

Πώς θα την κάνεις: Βάζουμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει πολύ καλά και ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ¼ από τον κιμά, κόβοντάς τον σε κομματάκια με το χέρι μας. Σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσει και να πάρει χρώμα εξωτερικά (δεν θέλουμε να ψηθεί τελείως).
Αφαιρούμε τον κιμά από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα, τον βάζουμε σε ένα μπολ και επαναλαμβάνουμε άλλες τρεις φορές την ίδια διαδικασία με τον υπόλοιπο κιμά.

Στο ίδιο τηγάνι και χωρίς να το καθαρίσουμε προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τη ζάχαρη, το ξερό θυμάρι και αφήνουμε να καραμελώσει το κρεμμύδι για τουλάχιστον 4-5 λεπτά.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον κιμά, τον πελτέ και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε μέσα το νερό, τον κύβο, το στικ κανέλας, τα φύλλα δάφνης, τα μπαχάρια και τη ντομάτα κονκασέ. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για τουλάχιστον 10 λεπτά.

Όση ώρα βράζει ο κιμάς, ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά μας. Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα μακαρόνια. Τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μείον ένα λεπτό. Μόλις τα ζυμαρικά μας είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από τη φωτιά, τα σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη. Αφού έχει δέσει η σάλτσα μας, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και σβήνουμε τη φωτιά. Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα κιμά από πάνω, πασπαλίζουμε με φρέσκια παρμεζάνα, βασιλικό και μπόλικο φρέσκο πιπέρι.

2) Μακαρόνια με pesto

Υλικά: 150 γρ. φύλλα βασιλικού
4-6 σκ. σκόρδο
80 γρ. κουκουνάρι
100 γρ. ελαιόλαδο
χυμό λεμονιού από 1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
40 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Πώς θα την κάνεις: Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από την παρμεζάνα, στο μπλέντερ και χτυπάμε καλά μέχρι να πολτοποιηθεί το μείγμα. Aν χρειάζεται λεμόνι ή παρμεζάνα προσθέτουμε. Το πέστο είναι έτοιμο για να το προσθέσεις στα αγαπημένα σου ζυμαρικά.

3) Καρμπονάρα

Υλικά: 500 γρ. spaghetti
120 γρ. καπνιστό μπέικον σε λωρίδες
1 κρεμμύδι σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
300 ml κρέμα γάλακτος light
150 γρ. παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα τριμμένη
80-100 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πώς θα το κάνεις: Για να ετοιμάσουμε τα ζυμαρικά, γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Παράλληλα ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε άλλη ρηχή κατσαρόλα, σοτάρουμε το μπέικον για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Το μεταφέρουμε σε πιάτο, προσθέτουμε άλλες 2 κ.σ. ελαιόλαδο στο σκεύος και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά.

Μόλις το νερό της μεγάλης κατσαρόλας αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία. Όταν μαλακώσει το κρεμμύδι, προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το μπέικον και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε όλα τα υλικά να σιγοβράσουν για 4-5 λεπτά. Προς το τέλος προσθέτουμε τη μισή ποσότητα τριμμένου τυριού, ανακατεύοντας.

Με γρήγορες κινήσεις μεταφέρουμε τα βρασμένα ζυμαρικά κατευθείαν από την κατσαρόλα στη σάλτσα και ανακατεύουμε απαλά να δέσουν ομοιόμορφα τα υλικά. Εάν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Σερβίρουμε την καρμπονάρα και προσθέτουμε το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.



Πηγή κεντρικής: pexels.com

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved