Η Κυριακή είναι ο χειρότερός σου εφιάλτης; 6 tips για να αντιμετωπίσεις το σχολικό άγχος

Δεν είναι τόσο δύσκολο να το ξεπεράσεις, όσο νομίζεις.

Η επιστροφή στο σχολείο, είτε μετά τις διακοπές, είτε μετά από ένα Σαββατοκύριακο, είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για τους μαθητές, και για πολλούς δύσκολη. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποφέρουν από το λεγόμενο... σχολικό άγχος. Θα αναγνωρίσεις ότι το έχεις κι εσύ, αν σε πιάνει ταχυκαρδία και σε λούζει κρύος ιδρώτας κάθε φορά που σκέφτεσαι ότι την επόμενη μέρα θα περάσεις ξανά την αυλή του προαυλίου, θα συναντήσεις τους συμμαθητές σου και θα καθίσεις στο θρανίο σου.

Εάν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία μαθητών και αντιμετωπίζεις αυτή τη δύσκολη κατάσταση μόλις περνούν λίγες μέρες που έχεις να πας στο σχολείο, εμείς είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε...

Το πρώτο και πιο βασικό βήμα για να μπορέσουν να σε βοηθήσουν τα tips που έχουμε για εσένα, είναι να αναγνωρίσεις το πρόβλημά σου και στη συνέχεια να πάρεις μια βαθιά ανάσα, κατανοώντας ότι αυτά τα συναισθήματα είναι φυσιολογικά και σίγουρα δεν είσαι η μόνη που βιώνει κάτι τέτοιο.



Αφού ολοκληρώσεις αυτά τα εύκολα βηματάκια, έχει έρθει η ώρα να διαβάσεις τις συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να καταπολεμήσεις το σχολικό άγχος σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βαθμό.

https://www.instagram.com/p/CUr9juNIOsF/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Γράψε σε ένα χαρτί πώς αισθάνεσαι

Σταμάτα να σκέφτεσαι ξανά και ξανά τις ανησυχίες σου, γιατί το μόνο που καταφέρνεις είναι να τις κάνεις μεγαλύτερες. Πάρε χαρτί και στυλό και γράψε όλους τους φόβους και αυτά που σε αγχώνουν. Μόλις καταγραφούν όλα, μπορείς να δεις τις ανησυχίες σου πιο καθαρά και αυτό θα σε κάνει να νιώσεις πιο έτοιμη για να τις αντιμετωπίσεις κατάματα.

Back to school: Σου ήρθε ξαφνικά περίοδος στο σχολείο; Πώς θα το σώσεις

Ξεκίνα την προετοιμασία

Ξεκίνα να προετοιμάζεσαι για το σχολείο από την προηγούμενη μέρα. Διάλεξε τα ρούχα που θα φορέσεις, ετοίμασε την τσάντα σου και σκέψου τι θα φας στο διάλειμμα ή με ποια παρέα θα καθίσεις. Έτσι, η Δευτέρα θα σε βρει πλήρως προετοιμασμένη και αυτό θα μειώσει το άγχος σου.

Συζήτησε το πρόβλημά σου με κάποιον που εμπιστεύεσαι

Δεν υπάρχει λόγος να το περνάς όλο αυτό μόνη σου. Το πιθανότερο είναι οι φίλες σου να αισθάνονται ακριβώς το ίδιο με σένα. Μίλησε μαζί τους, με τους γονείς σου ή ακόμη και με κάποιον ειδικό. Ακριβώς όπως το γράψιμο, έτσι και η συζήτηση θα σε βοηθήσει να βάλεις τις σκέψεις σου σε μια τάξη και να αισθανθείς πιο ικανή να διαχειριστείς τις ανησυχίες σου.



Πλησίασε τους καθηγητές σου

Ξεκίνα να έρχεσαι πιο κοντά με τους καθηγητές σου και να δημιουργείς μια σχέση μαζί τους. Με αυτόν τον τρόπο, θα νιώθεις πιο άνετα κάθε φορά που μπαίνεις στην τάξη.

Υπενθύμισε στον εαυτό σου τα θετικά του σχολείου

Βάλε καλά στο μυαλό σου ότι έχεις πάει στο σχολείο ένα εκατομμύριο φορές! Υπενθύμισε στον εαυτό σου τα καλά πράγματα που αγαπάς σε αυτό, αλλά και τα θετικά που σου προσφέρει, όπως αθλητικές δραστηριότητες, συζητήσεις με φίλες και φίλους, αλλά και το να μαθαίνεις νέα πράγματα μέσα από τα μαθήματα με τους καθηγητές σου. Αυτό σίγουρα θα σε κάνει να επιστρέψεις στο σχολείο χαρούμενη και λιγότερο αγχωμένη.

sxoliko agxos4

Θυμήσου, δεν είσαι η μόνη που υποφέρει από το σχολικό άγχος

Είναι εύκολο να νιώσεις ότι είσαι η μόνη μαθήτρια που αντιμετωπίζει αυτήν την κατάσταση, αλλά δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα. Οι περισσότεροι συμμαθητές σου νιώθουν ακριβώς το ίδιο με σένα, και αυτό θα πρέπει να το βάλεις καλά στο μυαλό σου και να μη νιώθεις άσχημα για τα συναισθήματά σου.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved