Smile, girl! 7 απίθανα πράγματα που συμβαίνουν σε εσένα και στο σώμα σου όταν γελάς

Όταν τα μάθεις είμαι σίγουρη πως θα χαμογελάς πιο συχνά!

Όλοι απολαμβάνουμε το γέλιο! Σίγουρα, απολαμβάνουμε να ακούμε ένα αστείο, να είμαστε κοντά σε ανθρώπους με καλή αίσθηση του χιούμορ και να βλέπουμε κωμωδίες. Όμως, έχω μια απορία... Έχει σκεφτεί κανείς άραγε το πόσο σπουδαία είναι η ύπαρξη του γέλιου στη ζωή μας;

Ξέρεις κάτι; Χαμογέλα

Έχει πολλά οφέλη

Σύμφωνα με ειδικούς, το γέλιο έχει τεράστια οφέλη για την υγεία και την ψυχολογική μας ευεξία και σου έχω συγκεντρώσει μόνο 7 απ’ αυτά παρακάτω.

#1.Το γέλιο βελτιώνει τις σχέσεις σου

Οι έρευνες δείχνουν ότι το γέλιο σε κάνει πιο ανοιχτό σε νέους ανθρώπους και σε βοηθά να χτίσεις και να δυναμώσεις σχέσεις. Ας είμαστε ειλικρινείς, κάθε φιλία ή σχέση με συναδέλφους χωρίς γέλιο θα ήταν απλώς βαρετή και κουραστική.

#2.Το γέλιο ενισχύει τη μνήμη και μειώνει το άγχος σου

Μια μελέτη έδειξε ότι το γέλιο μπορεί να οξύνει την ικανότητα να θυμάσαι πράγματα, μειώνοντας παράλληλα το άγχος. Ακόμα κι αν νομίζεις ότι έχεις φοβερή μνήμη, μπορείς να τη βελτιώσεις ακόμα περισσότερο ρίχνοντας απλώς ένα γέλιο ακόμα.

#3.Το γέλιο σε κάνει ανθεκτική

Δεν υπάρχει περίπτωση να μη σε έχει πιάσει ποτέ νευρικό γέλιο σε μια αμήχανη η πολύ αστεία στιγμή. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ όμως γιατί συμβαίνει αυτό; Αυτό συμβαίνει επειδή το γέλιο μπορεί να σε βοηθήσει να ρυθμίσεις τα συναισθήματά σου μπροστά στις προκλήσεις και στις πιο άβολες στιγμές.


via GIPHY


#4.Το γέλιο βελτιώνει την υγεία

Σύμφωνα με ειδικούς, το γέλιο βοηθάει πολύ στην υγεία μας και στη βελτίωση της ψυχολογίας μας. Ένα απλό γέλιο μερικές φορές είναι αρκετό για να αισθανθούμε καλύτερα και να ξεχαστούμε από τυχόν προβλήματα που μπορεί να έχουμε.

#5.Το γέλιο σε κάνει καλύτερο μαθητή

Όταν προσπαθούμε να μάθουμε κάτι νέο, είμαστε συνήθως αρκετά σοβαροί, αλλά έρευνα δείχνει ότι το γέλιο κατά τη διαδικασία της διδασκαλίας θα σε βοηθήσει να ασχοληθείς πολύ περισσότερο με αυτό που μαθαίνεις.

via GIPHY

#6.Το γέλιο σε κάνει ελκυστική

Μια πρόσφατη μελέτη επιβεβαιώνει ότι το χιούμορ και το παιχνιδιάρικο γέλιο σε κάνει πιο ελκυστική στους άλλους.

Και εκτός αυτού, ρομαντική σχέση δίχως αστεία και μπόλικο γέλιο γίνεται; Δε γίνεται.



#7.Το γέλιο σε βοηθάει να κάνεις τον κόσμο καλύτερο

Γιατί; Διότι είναι μεταδοτικό!

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved