Φοιτητικό σπίτι: 6 tips για να είναι πάντα καθαρό και τακτοποιημένο

Τέρμα οι στοίβες με άπλυτα και τα πεταμένα ρούχα δεξιά και αριστερά μέσα στο σπίτι!

Η φοιτητική ζωή έχει τα καλά της, έχει και τα αρνητικά της. Ναι, ξέρω! Χαίρεσαι πολύ που μένεις – επιτέλους- μόνη σου, που δεν έχεις κανέναν πάνω από το κεφάλι σου να σε ξυπνάει ξαφνικά, να σου λέει τι να κάνεις και να σε συμβουλεύει κάθε τρεις και λίγο.

Έχεις, όμως, να κουμαντάρεις μόνη σου – για πρώτη φορά- ένα σπίτι. Κι εδώ αρχίζουν τα δύσκολα.

Φοιτητικό σπίτι: Συνταγές που πρέπει να φτιάξεις (vol2)- Παραδοσιακή πίτσα (video)

Μην πελαγώνεις με το σπίτι

Μαγείρεμα, πλύσιμο, άπλωμα ρούχων, πληρωμή λογαριασμών… Ουφ! Πακέτο σου φαίνεται όλο αυτό και βάζω στοίχημα. Κι αν προσθέσεις σε όλα αυτά το γεγονός ότι το σπίτι πρέπει να είναι καθαρό και τακτοποιημένο, να μην είναι αχούρι, εκεί κάπου πελαγώνεις.

Ψυχραιμία! Υπάρχουν μυστικά και τρόποι για να έχεις κάθε μέρα το σπίτι σου πεντακάθαρο και τακτοποιημένο. Και – εννοείται- χωρίς να κουράζεσαι! Μέθοδο θέλουν όλα και… το’ χεις!

via GIPHY

Τα tips για ένα τακτοποιημένο σπίτι κάθε μέρα

#1 Φτιάξε μια ρουτίνα καθαριότητας

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι είναι καλύτερο να αφιερώνεις κάθε μέρα δέκα λεπτά για να καθαρίσεις ένα δωμάτιο του σπιτιού παρά να κάθεσαι μέσα στο Σαββατοκύριακο μια και δυο ώρες να κάνεις… φασίνα.

#2 Σκούπισε τον πάγκο την ώρα που μαγειρεύεις

Μπορώ να καταλάβω ότι όσο μαγειρεύεις στους πάγκους της κουζίνας επικρατεί… ένας χαμός. Βάλε το φαγητό στην κατσαρόλα ή στον φούρνο και μετά καθάρισε τον πάγκο. Γιατί να το αφήσεις για αύριο;

#3 Καθάρισε το σπίτι όσο μαγειρεύεις

Μέχρι το φαγητό να γίνει μπορείς να ρίξεις κι ένα σφουγγάρισμα. Ή να κάνεις κι ένα ξεσκόνισμα στο σαλόνι. Δέκα λεπτά θα σου πάρει, άλλωστε.

#4 Στρώσε το κρεβάτι με το που σηκωθείς

Αν πεις «σε λιγάκι, δεν έγινε και τίποτα», ξέχνα το! Θα πέσεις για ύπνο το βράδυ σε ένα… κρεβάτι ανακατεμένο.



#5 Δες τι ρούχα δεν φοράς και απαλλάξου

Γιατί να ψάχνεις με τις ώρες στην ντουλάπα σου να βρεις το αγαπημένο σου τζιν; Κάθισε μια μέρα, ξεχώρισε τα ρούχα σου και χάρισε αυτά που έχεις να φορέσεις εδώ και… πέντε χρόνια! Η ζωή σου και η αναζήτηση στην ντουλάπα σου θα γίνει πιο εύκολη.

#6 Έχε έναν σκουπιδοτενεκέ σε κάθε δωμάτιο

Μη μου πεις πόσες φορές έχεις αφήσει ένα χαρτάκι τσίχλας πάνω στο γραφείο σου με την πεποίθηση ότι θα το πετάξεις μετά στον κάδο. Ξέρω… Το πέταξες μετά από καμιά εβδομάδα. Γι’ αυτό, λοιπόν, βάλε έναν κάδο απορριμμάτων σε κάθε δωμάτιο και θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και το σπίτι καθαρό.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved