Μην ξεχνάς το στοματικό διάλυμα μετά το πλύσιμο των δοντιών- Έχει τεράστια οφέλη

Για τη στοματική σου υγιεινή, είναι απαραίτητη η καθημερινή του χρήση!

Βουρτσίζεις τα δόντια σου πολλές φορές την ημέρα και κάνεις καθημερινή χρήση του οδοντικού νήματος πριν κοιμηθείς, αλλά για κάποιον λόγο δεν έχεις αγοράσει ποτέ ένα στοματικό διάλυμα.

Το στοματικό διάλυμα δίνει στο στόμα σου μια καθαρή, φρέσκια αίσθηση, αλλά έχει επίσης οφέλη για τη συνολική στοματική σου υγεία. Οπότε, είναι σημαντικό να μην παραλείπεις τη χρήση του.

Γιατί δεν πρέπει να πλένεις τα δόντια σου κατευθείαν μετά το φαγητό;

https://www.instagram.com/p/CT9Xcu_NUfD

Θεραπευτικά και καλλυντικά στοματικά διαλύματα

Τα οφέλη ενός στοματικού διαλύματος εξαρτώνται από το είδος που έχεις. Υπάρχουν δύο κατηγορίες στοματικού διαλύματος: τα θεραπευτικά και τα καλλυντικά.

Τα θεραπευτικά έχουν αντιβακτηριδιακή ή κατά της τερηδόνας δράση. Περιέχουν ενεργά συστατικά, όπως το φθόριο και το υπεροξείδιο, τα οποία καταπολεμούν την πλάκα.

Τα καλλυντικά στοματικά διαλύματα, από την άλλη, δεν συμβάλλουν στη βελτίωση της στοματικής υγιεινής, απλώς καταπολεμούν τη δυσάρεστη αναπνοή.


Το θεραπευτικό διάλυμα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των οδοντικών κοιλοτήτων

Έτσι, μπορείς να αποφύγεις τις συχνές επισκέψεις στον οδοντίατρο.

Το θεραπευτικό στοματικό διάλυμα έχει ενεργά συστατικά που βοηθούν στην κακοσμία του στόματος, στην ουλίτιδα, στην πλάκα και στην τερηδόνα.

Δρα ακόμα και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία του στόματος, στα οποία το βούρτσισμα και το νήμα δεν έχουν εύκολη πρόσβαση.


Το στοματικό διάλυμα βελτιώνει την αναπνοή και τα ούλα σου

Υπάρχουν διαφόρων ειδών θεραπευτικά στοματικά διαλύματα. Κάποια συμβάλλουν στην αντιμετώπιση ενοχλήσεων, όπως πληγές στη στοματική κοιλότητα και άλλα είναι αντιβακτηριακά.

Ένα δημοφιλές αντιβακτηριακό συστατικό στα στοματικά διαλύματα είναι η χλωρεξιδίνη, η οποία σκοτώνει τα βακτήρια που μπορούν να προκαλέσουν ουλίτιδα και βοηθάει στη θεραπεία των ελκών.

Ένα άλλο με χλωριούχο κετυλοπυριδίνιο καταπολεμά τα μικρόβια που μπορούν να δημιουργήσουν κακή αναπνοή.

Το χρησιμοποιούμε πριν ή μετά το βούρτσισμα των δοντιών;

Χρησιμοποιείται καλύτερα αφού καθαριστούν καλά τα δόντια με το βούρτσισμα και το νήμα. Άρα, βουρτσίζουμε, χρησιμοποιούμε το οδοντικό νήμα, κάνουμε γαργάρες για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα, και στη συνέχεια φτύνουμε το στοματικό διάλυμα (μην το ξεπλύνεις με νερό).

Το στοματικό διάλυμα χρησιμοποιείται επιπλέον του βουρτσίσματος

Το στοματικό διάλυμα είναι «συνεργάτης» της οδοντόπαστας, ενισχύει τη δράση της, και ξεπλένει τα υπολείμματα που «ξέφυγαν» από το πέρασμά της.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: freepik.com

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved