Φοιτητικό σπίτι: 6 genius tips για να δείχνει το σαλόνι σου μεγαλύτερο

Ξεγέλασε το μάτι σου και δημιούργησε το σπίτι των ονείρων σου!

Μόλις έχεις εγκατασταθεί στο νέο φοιτητικό σου σπίτι και θέλεις τώρα που μπήκαν τα βασικά πράγματα στη θέση τους να το φροντίσεις ακόμα περισσότερο. Σωστά σκέφτεσαι!

Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις από το σαλόνι. Όχι! Δεν θα σου πω να αγοράσεις άπειρα πράγματα ή να κάνεις... νέα μετακόμιση. Θα σου προτείνω, όμως, τρόπους να κάνεις το σαλονάκι σου να δείχνει μεγαλύτερο. Ναι, ναι, γίνεται!

Φοιτητικό σπίτι: 7 deco trends για να δημιουργήσεις τον δικό σου cozy παράδεισο

Ευρύχωρο σαλόνι στο σπίτι

Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως είναι απαραίτητο να έχουμε ένα ευρύχωρο, τακτοποιημένο και όμορφα διακοσμημένο σαλόνι.

Άλλωστε, αυτό είναι το δωμάτιο στο οποίο περνάμε τον περισσότερο χρόνο μας – εκεί που τσιλάρουμε τα χαλαρά Σαββατοκύριακα, και εκεί που περνάμε χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους μας.

Οπότε, αν αισθάνεσαι πως το σαλόνι σου είναι πολύ μικρό και άβολο για να χωρέσει εσένα και την παρέα σου για ένα movie night, το πιο λογικό είναι πως θα αποφεύγεις να περνάς χρόνο εκεί.

Έχουμε όμως πολύ καλά νέα: Ακόμα και το πιο μικρό σαλόνι μπορεί να δείχνει μεγαλύτερο αν τοποθετήσεις τα έπιπλα με τον σωστό τρόπο. Συνέχισε λοιπόν παρακάτω για να μάθεις 6 tricks που θα ξεγελάσουν το μάτι σου!



Σκέψου πώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις το χρώμα με σύνεση

Σίγουρα γνωρίζεις πως οι λευκοί τοίχοι κάνουν ένα δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο. Το λευκό ωστόσο δεν είναι η μόνη σου επιλογή. Οποιοδήποτε ανοιχτό χρώμα, όπως το λαδί ή το ανοιχτό μπεζ, μπορεί να έχει το ίδιο αποτέλεσμα. Επιπλέον, σου προτείνουμε να επιλέξεις έπιπλα σε έντονα χρώματα, καθώς τραβάνε το μάτι (οπότε φρόντισε να είναι ένα χρώμα που σου αρέσει πολύ).

Τοποθέτησε τα έπιπλά σου μακριά από τους τοίχους

Μπορεί να είναι δελεαστικό (σε οποιοδήποτε δωμάτιο) να σπρώξεις όλα σου τα μεγάλα έπιπλα πάνω στον τοίχο για να δημιουργήσεις περισσότερο χώρο στο κέντρο του δωματίου.

Ωστόσο, όλος αυτός ο άδειος χώρος στο κέντρο του δωματίου δεν μας χρησιμεύει σε τίποτα. Σκέψου καλά τη διάταξη των επίπλων σου μετακινώντας κάποια κομμάτια μακριά από τους τοίχους, ακόμα και για λίγα εκατοστά. Επιπλέον, πρέπει να τοποθετήσεις τα έπιπλα του σαλονιού σου κοντά το ένα στο άλλο.

Αύξησε το φυσικό φως μέσα στο σπίτι σου

Το φυσικό φως θα κάνει έναν χώρο να φαίνεται πιο μεγάλος και πιο δροσερός. Γι΄ αυτόν τον λόγο, βγάλε τις σκούρες κουρτίνες που καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του παραθύρου και μην τοποθετήσεις ένα μεγάλο ντουλάπι ή μια καρέκλα ακριβώς δίπλα από ένα παράθυρο.

Αν σου αρέσουν οι κουρτίνες, φρόντισε να μην καλύπτουν το παράθυρο. Έτσι, το δωμάτιο θα φαίνεται ψηλότερο και τα παράθυρά σου μεγαλύτερα.

Αν το σπίτι σου δεν έχει πολύ φυσικό φως, χρησιμοποίησε φωτιστικά δαπέδου και επιτραπέζια φωτιστικά για να δημιουργήσεις έναν ωραία φωτισμένο χώρο.



Σκέψου την αναλογία των επίπλων

Πολλά μικρά έπιπλα θα κάνουν το δωμάτιό σου να φαίνεται ακατάστατο και κλειστοφοβικό.

Μην φοβάσαι να χρησιμοποιήσεις μεγάλα έπιπλα σε ένα μικρό δωμάτιο. Επιπλέον, παίζει σημασία το στυλ που θα επιλέξεις.

Για παράδειγμα, ένας κομψός καναπές με χαμηλά μπράτσα θα ανοίξει τον χώρο σε σχέση με έναν που φαίνεται πιο άνετος με πολλά μαξιλάρια. Το ίδιο ισχύει και με τις πολυθρόνες – προτίμησε μια πιο στενή (αλλά άνετη) καρέκλα αντί για μια τεράστια πολυθρόνα.

Χρησιμοποίησε τους τοίχους σου

Τοποθέτησε ράφια στους τοίχους σου για να βάλεις βιβλία και φυτά, τα οποία θα τραβήξουν πάνω το βλέμμα σου και θα κάνουν το ταβάνι να φαίνεται ψηλότερο.

https://www.instagram.com/p/CPTAE3yMVIf/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Trick διακόσμησης που δημιουργούν οφθαλμαπάτες στον χώρο σου

Τα ακρυλικά διάφανα έπιπλα είναι στη μόδα και πάλι. Και αυτά πρέπει να είναι ο καλύτερος σου φίλος αν έχεις ένα μικρό σαλόνι. Κάνουν τον χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος αφού δεν καταλαμβάνουν καθόλου οπτικό χώρο.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: @bamaluzhome

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved