Back to school: 3 tips για να κάνεις το πρωινό ξύπνημα παιχνιδάκι

Τέρμα το τρέξιμο για να προλάβεις την πρώτη ώρα στο σχολείο!

Μπορώ να σε καταλάβω! Τόσο καιρό και όλο το καλοκαίρι δεν είχες κανένα απολύτως πρόγραμμα, κοιμόσουν και ξυπνούσες ό,τι ώρα ήθελες και τώρα…τα βρήκες σκούρα.

Λέω για το πρωινό ξύπνημα λόγω σχολείου που έχει αρχίσει εδώ και μερικές ημέρες. Ζορίζεσαι λίγο να ξυπνήσεις και να προλάβεις την πρώτη ώρα, έτσι δεν είναι; Ψυχραιμία!

Back to school! Οι πιο στυλάτες φόρμες για να είσαι άνετη όλη μέρα

Το δικό μου… σχολικό ξύπνημα

Αποφάσισα σήμερα να σου πω για το δικό μου σχολικό ξύπνημα και για το πόσο εύκολο ήταν. Προφανώς και δεν θέλω να σου τη σπάσω, αλλά να σε βοηθήσω να γίνει και για εσένα παιχνιδάκι.

Που λες… Είχα συμμαθητές και συμμαθήτριες σαν εσένα, που έχαναν πάρα πολλές φορές την πρώτη ώρα, που οι γονείς τους είχαν φύγει για δουλειά και που δεν είχαν ποιος να τους ξυπνήσει.

via GIPHY

Το δικό μου ξύπνημα- ευτυχώς- ήταν πανεύκολο και αυτό δεν ήταν τυχαίο. Είχα κι εγώ τα μυστικά μου, ώστε να μην παιδεύομαι, αλλά και να μην παιδεύω τη μαμά μου.

Τα tips για ξυπνάς πανεύκολα το πρωί

#1 Δημιούργησε μια ρουτίνα και τήρησέ τη

Ξεκίνα με οδηγό τον ύπνο σου. Βάλε, λοιπόν, ένα πρόγραμμα και κοιμήσου νωρίς από το βράδυ, ώστε το πρωί να μη σέρνεσαι.

Σταμάτα να κοιτάς το κινητό σου για τουλάχιστον μισή ώρα πριν πέσεις για ύπνο. Βλέπεις, το μπλε φως διακόπτει την παραγωγή μελατονίνης με αποτέλεσμα να μένεις σε εγρήγορση και ξύπνια και το πρωί… να κουτουλάς.

Επίσης, προτίμησε να καταναλώσεις το βραδινό σου τρεις ώρες πριν ξαπλώσεις και απόφυγε να πιείς καφέ το απόγευμα.



#2 Φρόντισε να ξυπνάς μια συγκεκριμένη ώρα

Αν ξυπνάς το Σαββατοκύριακο στις 2 το μεσημέρι, τότε σίγουρα θα είναι πολύ δύσκολο να ξυπνήσεις τις καθημερινές στις 7. Φρόντισε, λοιπόν, να ξυπνάς το ΣΚ λίγο αργότερα μεν, αλλά… χωρίς να το παρακάνεις.

#3 Ενυδατώσου

Βάλε ένα ποτήρι με νερό στο κομοδίνο δίπλα από το κρεβάτι σου. Όταν ξυπνήσεις το πρωί πιες λίγο νερό. Θα δεις πως αμέσως θα ξυπνήσεις… ολόκληρη.

Cover photo: freepik.com

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved