Boost your mood! 7 αλλαγές που πρέπει να κάνεις το φθινόπωρο για τέλεια διάθεση κάθε μέρα

Ένας καφές με την κολλητή σου δεν είναι η μόνη λύση να αποκτήσεις κέφι!

Το ξέρω! Το καλοκαίρι είσαι διαρκώς μέσα στην τρελή χαρά, γιατί κάνεις τα μπάνια σου στη θάλασσα, βγαίνεις συνεχώς με τις κολλητές σου και δεν έχεις σχολείο, ενώ με το που μπει το φθινόπωρο… η διάθεση πάει στα τάρταρα. Μη σκας, girl! Όλοι τα ίδια παθαίνουμε.

10+1 τρόποι για να φτιάξεις τη διάθεση των αγαπημένων σου

Ο φθινοπωρινός καιρός «αντίπαλος» της καλής διάθεσης

Τι κι αν πήγες για shopping με τη μαμά σου ή την κολλητή σου; Τι κι αν ήρθε… νέο και ωραίο αγόρι στην τάξη; Εσύ, με τον συννεφιασμένο καιρό, δεν έχεις και τρελά κέφια.

Θέλεις να κάθεσαι στο δωμάτιό σου, να σκρολάρεις στο Instagram, να απολαμβάνεις το τσάι σου και να μη βλέπεις άνθρωπο. Εντάξει, δεν είναι και εντελώς παράλογο αυτό.



Όλοι έχουμε τις συναισθηματικές μεταπτώσεις μας όταν ο καιρός κρυώνει και γίνεται πιο μουντός. Το θέμα είναι να μη… βυθιζόμαστε όταν έχουμε τα down μας. Να κάνουμε κάτι για να φτιάξουμε τη διάθεσή μας.

Κι αν αναρωτιέσαι τι μπορείς να κάνεις για να χαμογελάσεις λίγο, να έχεις όρεξη για περισσότερα πράγματα, εγώ είμαι εδώ! Δες παρακάτω όλα όσα χρειάζεται να δοκιμάσεις για να δώσεις ένα boost στη διάθεσή σου.

Οι αλλαγές που θα σε κάνουν να έχεις… τρελά κέφια

#1 Βάλε στο πρόγραμμά σου… εξορμήσεις στη φύση

Αντί να πας πάλι για καφέ στο κέντρο της Αθήνας το ΣΚ, μήπως να οργανώσεις με τις κολλητές σου ένα picnic day στη φύση; Ο καιρός έχει δροσίσει αρκετά, τα φύλλα των δέντρων έχουν αρχίσει σιγά-σιγά να γίνονται καφέ και κίτρινα και κάπως έτσι… θα έχεις το τέλειο σκηνικό για να χαλαρώσεις, να αλλάξεις παραστάσεις και να βγάλεις τις πιο Instagrammable φωτογραφίες.

Φτιάξε, λοιπόν, snacks, πάρε ένα καρό τραπεζομάντηλο, τις κολλητές και τους κολλητούς σου και την καλύτερη διάθεση και… περάστε υπέροχα στη φύση. Πίστεψέ με! Θα αναζωογονηθείς και θα νιώσεις φανταστικά.

https://www.instagram.com/p/CKeHvMUsmMC/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

#2 Θέσε έναν νέο στόχο

Fall resolutions are better than New Year’s resolutions! Θέσε, λοιπόν, έναν νέο στόχο που θα αφορά τις φιλίες σου, τις σχέσεις σου με το άλλο φύλο, το σχολείο ή το Πανεπιστήμιο ή ό,τι άλλο εσύ έχεις κατά νου.

Το να μπεις σε μια διαδικασία να προσπαθήσεις να καταφέρεις κάτι μόνο χαρούμενη και δημιουργική θα σε κάνει να αισθάνεσαι. Do it, girl!

#3 Προσάρμοσε τη γυμναστική σου

Ο καιρός αρχίζει σιγά-σιγά να γίνεται πιο μουντός, οι βροχές πυκνώνουν και εσύ συνήθως είσαι σε mood να μείνεις στο σπίτι και να χουχουλιάσεις στον καναπέ. Ε, και τι έγινε; Πας γυμναστήριο την επόμενη εβδομάδα.

Μόνο αν κάνεις αυτό που εσένα σε κάνει χαρούμενη θα έχεις καλή διάθεση. Οπότε, άραξε στο κρεβάτι σου και chill. Υπάρχουν κι άλλες μέρες για να κάνεις squats και κοιλιακούς.

via GIPHY

#4 Chase the sun

Όποτε έχεις την ευκαιρία να βγεις στον ήλιο κάνε το! Το φθινόπωρο, συνήθως, και λόγω κακοκαιρίας πέφτουμε σε «λήθαργο», δεν έχουμε διάθεση για πολλά-πολλά και όλο… μένουμε σπίτι. Αυτό έχει εξήγηση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Πανεπιστημίου του Harvard, το λιγότερο φως του ήλιου κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα μειώνει τον καρδιακό ρυθμό, πράγμα που κάνει τον εγκέφαλο να παράγει λιγότερη σεροτονίνη (η ορμόνη της χαράς). Απίστευτο, έτσι;

Οπότε… Chase the sun για να έχεις διάθεση κάθε μέρα και όλη μέρα!

Επ, μείνε εδώ!

Στην gallery έχω για εσένα τρία ακόμη tips για να δώσεις ένα boost στη διάθεσή σου όλο το φθινόπωρο.

Cover photo: @emidprr

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved