Αντίο Μίκη Θεοδωράκη! 5 τραγούδια του συνθέτη που άκουγα από μωρό (video)

Ο διάσημος Έλληνας μουσικοσυνθέτης άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή σε ηλικία 96 ετών, αφήνοντας πίσω του σπουδαία έργα.

Έφυγε από τη ζωή σήμερα σε ηλικία 96 ετών ο Μίκης Θεοδωράκης. Δεν σου κρύβω πως συγκινήθηκα με την είδηση του θανάτου του, αφού τα τραγούδια του μου φέρνουν στη μνήμη πολλές οικογενειακές στιγμές.

Κάθε Κυριακή εδώ και πολλά χρόνια συνηθίζουμε να μαζευόμαστε για φαγητό με τη γιαγιά, τα ξαδέρφια και το υπόλοιπο σόι για να συζητήσουμε τα νέα της εβδομάδας και να απολαύσουμε τα φαγητά της μαμάς. Αυτή η μικρή αλλά παράλληλα τόσο σημαντική συνήθεια μου δημιουργεί μοναδικά συναισθήματα και μας κρατά ενωμένους.

Ο παππούς μου λάτρευε τον Μίκη Θεοδωράκη και μας έβαζε συνέχεια να ακούμε το συρτάκι του Ζορμπά. Το έχω ακούσει τόσες πολλές φορές στη ζωή μου ωστόσο πάντα μου προκαλεί ένα θετικό feeling. Δεν είναι τυχαίο που έκανε τόσο μεγάλη επιτυχία παγκοσμίως. Θυμάμαι χαρακτηριστικά από την παιδική μου ηλικία πως όταν τελειώναμε το φαγητό οι «μεγάλοι» προσπαθούσαν να μας μάθουν τα κορυφαία τραγούδια του ενώ ο θείος Γιώργος μας μιλούσε συνεχώς για το έργο του συνθέτη.

Ποιος ήταν ο Μίκης Θεοδωράκης

Γεννήθηκε στις 29 Ιουλίου 1925 στη Χίο. Θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς, σύγχρονους Έλληνες μουσικοσυνθέτες, που έχει ασχοληθεί με όλα τα είδη μουσικής και έχει παίξει σπουδαίο ρόλο στην κουλτούρα και τα ακούσματα που καθόρισαν γενιές και γενιές. Τα τραγούδια του έχουν σημαδέψει πολλές γενιές και έχουν ηχήσει στα πέρατα του κόσμου.

Σήμερα λοιπόν αποφάσισα να αποχαιρετήσω με τον δικό μου τρόπο τον Μίκη Θεοδωράκη και να μοιραστώ μαζί σου 5 τραγούδια του που μου θυμίζουν την παιδική μου ηλικία.

1) Ο Χορός του Ζορμπά



2) Όμορφη Πόλη



3) Άξιον εστί



4) Luna de miel



5) Οι χαρταετοί



#RIP Mad Clip: Η είδηση που πάγωσε τη μέρα μας (photos & video)

Πηγή φωτογραφιών: apimages.com

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved