Anastasia Pagonis: Το πιο inspirational κορίτσι που θα συναντήσεις στο TikTok

Συγχαρητήρια για το μετάλλιό σου στο Τόκιο, Anastasia! Συνέχισε, μέσα από τον ρόλο της influencer, να δίνεις μαθήματα ζωής!

 

Εάν παρακολούθησες τους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, σίγουρα θα πήρε το μάτι σου την Ελληνοαμερικάνα Anastasia Pagonis του Team USA, η οποία κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 400μ. ελεύθερο γυναικών.

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Η 18χρονη Sunisa Lee κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην ενόργανη γυναικώ

Η ιστορία της

Η Anastasia διαγνώστηκε στην ηλικία των 11 με τη νόσο του Stargardt, δηλαδή τη νεανική μορφή εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.

Παράλληλα, διαγνώστηκε με διαβητική ρετινοπάθεια. Στα 14 της χρόνια, έχασε τελείως την όρασή της.

Τότε, η πισίνα έγινε ο καλύτερός της φίλος και το καταφύγιό της.

Η Anastasia Pagonis έχει έναν σκύλο οδηγό, που ονομάζεται Radar, ο οποίος λέει ότι της άλλαξε τη ζωή και τη βοήθησε με την κατάθλιψη που είχε λόγω της απώλειας όρασής της.

https://www.instagram.com/p/CECQC18hiiC/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Αν μου το έλεγες αυτό πριν από μερικά χρόνια, δεν θα πίστευα καν ότι θα ήμουν ζωντανή, άρα το γεγονός πως βρίσκομαι εδώ και πως είχα αυτήν την εμπειρία και την ευκαιρία είναι απίστευτο», είπε σε συνέντευξή της για τη συμμετοχή της στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η 17χρονη είναι κάτι παραπάνω από μια σπουδαία κολυμβήτρια

Η Anastasia έχει 211.000 followers στο Instagram, δύο εκατομμύρια followers στο TikTok, και στο προφίλ της γράφει: «Αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο βλέπετε άτομα με προβλήματα όρασης».

Στα βίντεο της, η Anastasia χρησιμοποιεί το χιούμορ της για να δείξει πώς είναι να είσαι ένα άτομο που έχει χάσει την όρασή του και μας ενημερώνει για τα αρνητικά στερεότυπα που σχετίζονται με τους τυφλούς.

Μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η Pagonis έμαθε να περνά τα δικά της μηνύματα.



Αξίζει να πούμε, βέβαια, και πολλά συγχαρητήρια στους δικούς μας Έλληνες που κέρδισαν μετάλλια στους Αγώνες του Τόκιο. Συγχαρητήρια στους: Θανάση Κωνσταντινίδη, Δημήτρη Μπακοχρήστο, Πασχάλη Κουλούμογλου, Ευθυμία Γκούλη, Αντώνη Τσαπατάκη, Ευστράτιο Νικολαϊδη.

Επ, μη φεύγεις! Παρακάτω θα δεις ένα βίντεο TikTok της Anastasia. Μπες και στον λογαριασμό της να δεις τι ωραία, inspirational videos που ανεβάζει!

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: @anastasia_k_p

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved