Πανελλήνιες 2021: Βγήκαν τα αποτελέσματα και είσαι στα πατώματα; Chin up girl! Σου έχω νέα

Δεν τελείωσαν τα πάντα…

Ξέρω πως δεν είσαι και στα καλύτερά σου από χθες! Οι βάσεις βγήκαν, οι φίλοι σου πέρασαν στις σχολές που ήθελαν κι εσύ νιώθεις black sheep, γιατί δεν τα κατάφερες μετά από τόσους κόπους, ξενύχτια και διάβασμα.

Ψυχραιμία! Δεν τελείωσε τίποτα και σύντομα θα το καταλάβεις.

«Απέτυχες» στις Πανελλήνιες; Το inspirational μήνυμα της Δανάης Μπάρκα θα σου δώσει δύναμη

Μπορείς να δώσεις ξανά Πανελλήνιες

Έχω δώσει κι εγώ Πανελλήνιες. Ξέρω πώς είναι να ξενυχτάς με έναν καφέ και ένα βιβλίο ανοιχτό, ξέρω πώς είναι να λες «όχι, δεν θα έρθω για καφέ» στις κολλητές σου, γιατί ήθελες να αφοσιωθείς στη μελέτη σου. Ξέρω πώς είναι να πετάγεσαι στον ύπνο σου, γιατί βλέπεις θέματα εξετάσεων.

Και σε καταλαβαίνω απόλυτα, που νιώθεις αυτήν τη στιγμή απογοητευμένη. Δεν θα σου πω «δεν πειράζει», θα σου πω, όμως, ότι έχεις κι άλλη ευκαιρία. Πολλές ευκαιρίες, μάλιστα. Η ζωή δεν τελειώνει με μια αποτυχία. Οκ! Δεν πέρασες τώρα.

via GIPHY

Έχεις μπροστά σου σχεδόν έναν χρόνο να διαβάσεις και πάλι, όμως, να συνειδητοποιήσεις τι ήταν αυτό που έφταιξε, να τα κάνεις όλα πιο σωστά. Γιατί πολύ απλά τώρα ξέρεις. Ξέρεις τι εστί αυτή η εμπειρία, ξέρεις ότι δεν χρειάζεται να τρέμεις από το άγχος. Ξέρεις, βρε παιδί μου, τι σε περιμένει.

Πάρε δυνάμεις, φρόντισε να ξεκουράζεσαι πολύ και να κάνεις πράγματα που σε ευχαριστούν και μπορεί τέτοια εποχή σε έναν χρόνο να πετάς από τη χαρά σου για την επιτυχία σου.

Ιδιωτική σχολή: Γιατί όχι;

Παίζει και το άλλο σενάριο. Να μη θέλεις καθόλου να ξαναχωθείς στα βιβλία. Να μην έχεις τις ψυχικές αντοχές να το κάνεις. Ηρέμησε, σε πρώτη φάση, γιατί μπορεί να είναι και μια αντίδραση της στιγμής. Αν, ωστόσο, συνεχίσεις να νιώθεις έτσι, μην πιέσεις τον εαυτό σου.

Δεν θα τρελαθείς κιόλας για τις Πανελλήνιες. Υπάρχει κι άλλη λύση. Αυτή της ιδιωτικής σχολής!

Είμαι σίγουρη πως οι γονείς σου μόνο ευτυχισμένη θα θέλουν να σε βλέπουν. Δεν χαίρονται και τόσο πολύ που τώρα… τα έχεις βάψει μαύρα.

Ξέρω, λοιπόν, πως και σε ιδιωτική σχολή να τους ζητήσεις να γραφτείς δεν θα σου φέρουν αντίρρηση, γιατί πολύ απλά θέλουν να σε βλέπουν να χαμογελάς. Και ξέρεις κάτι;



Υπάρχουν τόσες ιδιωτικές σχολές που κάνουν πολύ καλή δουλειά, που μετά σου παρέχουν και επαγγελματική αποκατάσταση και που σίγουρα θα σε βοηθήσουν να βρεις τον δρόμο σου.

Αν, από την, άλλη ούτε αυτό σε ικανοποιεί, μήπως να βρεις μια δουλειά;

Αναζήτησε δουλειά

Αν αυτήν τη στιγμή δεν θέλεις να κάνεις τίποτα, μήπως να βρεις μια δουλειά; Μπορείς για λίγο καιρό να δουλέψεις στο μαγαζί της θείας σου ή να κάνεις κάτι που καιρό σκέφτεσαι μαζεύοντας συγχρόνως και χρήματα.

Μπαίνοντας στον στίβο εργασίας, θα ωριμάσεις και πιο γρήγορα και ίσως πραγματικά να συνειδητοποιήσεις τι θέλεις να κάνεις στη ζωή σου.

Ένα πράγμα να θυμάσαι: Χθες δεν τελείωσε τίποτα. Είναι όλη η ζωή μπροστά σου!

Cover photo: freepik.com

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved