Θέλεις να βρεις την πρώτη σου δουλειά; 4 tips για να προσληφθείς αμέσως

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο… Ακολούθησε τα μυστικά για να μην παιδευτείς με την εύρεση εργασίας.

Και τώρα που μπήκες στο Πανεπιστήμιο, που τακτοποιήθηκες στο νέο φοιτητικό σου σπίτι, σκέφτεσαι να ψάξεις και να βρεις την πρώτη σου δουλειά. Μια δουλειά που θα σε βοηθήσει να συμβάλεις στα έξοδα του σπιτιού σου και στη διασκέδασή σου χωρίς να ζητάς διαρκώς χρήματα από τους γονείς σου.

Φοιτητικό σπίτι: Τι να… ψωνίσεις από το σπίτι της μαμάς για να μην ξοδευτείς

Σε έχει πιάσει, όμως, κι ένα άγχος… «Θα τα καταφέρω;», «Τι πρέπει να κάνω στη συνέντευξη για να με πάρουν;» και άλλα τέτοια ερωτήματα έχεις κάνει άπειρες φορές στον εαυτό σου.

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο! Και με τα tips που θα δεις παρακάτω θα βοηθηθείς πολύ, ώστε να πιάσεις εύκολα και χωρίς ταλαιπωρία την πρώτη σου δουλειά.

Τα tips για να μην πηγαίνεις από συνέντευξη σε συνέντευξη

Υπάρχουν μερικά εγγυημένα tips που θα σε βοηθήσουν να πιάσεις αμέσως δουλειά. Να μην τρέχεις σαν τρελή από συνέντευξη σε συνέντευξη και να απογοητεύεσαι.

#1 Κάνε practice στις απαντήσεις που θα δώσεις

Όλοι οι experts λένε το εξής: «practice makes perfect» και έχουν απόλυτο δίκιο. Ο καλύτερος τρόπος να πετύχεις σε μια συνέντευξη και να πάρεις τη δουλειά είναι να έχεις κάνει πρόβα στις απαντήσεις σου.

via GIPHY

Προφανώς και δεν θα πεις ψέματα. Θα πρέπει να είσαι ειλικρινής. Απλώς θα έχεις κάνει μια mini προετοιμασία.

#2 Προετοίμασε μερικές σχετικές ερωτήσεις

Το ότι θα βρεθείς σε μια συνέντευξη για δουλειά δεν σημαίνει πως εσύ μόνο θα απαντάς σε ερωτήσεις. Μπορείς κι εσύ κατά τη διάρκεια της συνομιλίας με τον wanna be εργοδότη σου να ρωτήσεις πράγματα που σε ενδιαφέρουν για τη θέση εργασίας.

Οπωσδήποτε απόφυγε, όμως, ερωτήσεις που αφορούν τις άδειες και τα ρεπό, αλλά και τον μισθό. Μη νομίζει ο άνθρωπος ότι ήρθες για να… τεμπελιάσεις.



#3 Δώσε προσοχή στη γλώσσα του σώματος

Προσπάθησε, λοιπόν, να είσαι χαλαρή, cool, να μην κουνάς νευρικά το πόδι σου και να είσαι ευγενική. Χαμογέλασε και θυμήσου ότι έχεις μόνο μία ευκαιρία να εντυπωσιάσεις τον συνομιλητή σου.

#4 Ένα follow-up e-mail δεν έβλαψε ποτέ κανέναν

Περίμενε τρεις-τέσσερις μέρες μετά το ραντεβού και αν δεν έχεις λάβει νέα, στείλε ένα e-mail. Οι εργοδότες λατρεύουν να βλέπουν τους μελλοντικούς υπαλλήλους τους να λαμβάνουν πρωτοβουλίες. Αυτό μην το ξεχνάς!

Cover photo: freepik.com

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved