Το παραδεισένιο καλοκαίρι μου στην Τήνο, τη Σέριφο και την Κίμωλο

Οι αξέχαστες βουτιές στα καταγάλανα νερά!

Μακάρι να ήταν Μάιος και να είχαμε όλο το καλοκαίρι μπροστά μας. Είναι τέλη Αυγούστου, όμως, το καλοκαίρι τελειώνει και το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να κρατήσω τις όμορφες αναμνήσεις και να περιμένω υπομονετικά να έρθει το επόμενο καλοκαίρι.

via GIPHY

Φέτος επισκέφτηκα τρία πανέμορφα νησιά, με ανθρώπους που αγαπώ, και ήθελα να μοιραστώ μαζί σου τις εμπειρίες μου αλλά και μερικές συμβουλές. Αν δεν έχεις επισκεφτεί αυτά τα μέρη ακόμα, σου προτείνω ανεπιφύλακτα να τα προσθέσεις και εσύ στη λίστα σου. Μακάρι να έχεις και εσύ την ευκαιρία να τα επισκεφτείς. Για να πάμε να τα δούμε…

Γύρισες από διακοπές; Οι συμβουλές που σου δίνουμε για να μείνεις ασφαλής

Τήνος

Για μια ολιγοήμερη απόδραση στα τέλη του Ιουνίου επιλέξαμε με τους γονείς μου την Τήνο. Είχα πάει παλιά με την οικογένεια και τη γιαγιά μου, είχα μερικές αναμνήσεις αλλά προφανώς δεν θυμόμουν πολλά. Το νησί έχει ανέβει πολύ, είναι κοντά στην Αθήνα γι’ αυτό και το διαλέξαμε. Η αλήθεια είναι πως οι παραλίες- συγκριτικά με άλλα κυκλαδίτικα νησιά- δεν είναι αυτό το... WOW που θα πεις μόλις τις δεις. Είναι cute, όμως.

Αν έπρεπε να διαλέξω μια που μου άρεσε, αυτή είναι η παραλία Καλύβια. Αυτό που μου έμεινε αξέχαστο σε αυτό το νησί είναι τα εντυπωσιακά της τοπία και τα γραφικά της χωριουδάκια πάνω στα βουνά (62 οικισμοί απαρτίζουν το νησί της Τήνου). Συγκεκριμένα, κάναμε road trip με τους γονείς μου στον Πύργο, στο σεληνιακό τοπίο του Βώλακα και στην Καρδιανή, η οποία αγκαλιάζεται από πλατάνια και πλούσια βλάστηση.

https://www.instagram.com/p/CRLroLnlxxM/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Σέριφος

Τη Σέριφο την ανακάλυψα πέρσι και μπορώ να πω πως έγινε το αγαπημένο μου νησί. Αυτό είναι ένα μέρος που θα μπορούσα να πηγαίνω κάθε καλοκαίρι χωρίς να το βαρεθώ. Είναι ένα νησί απλό, προσιτό και με 72 φανταστικές παραλίες!!

Από τη στιγμή που μπαίνει το πλοίο στο λιμάνι και βλέπεις απέναντι σου, ψηλά, τη γραφική Χώρα χτισμένη πάνω στον απότομο βράχο έτσι ώστε να «παρατηρεί» σιωπηλά τον όρµο του Λιβαδίου, διαισθάνεσαι ότι θα ζήσεις κάτι συναρπαστικό. Όσον αφορά της παραλίες, μην περιμένεις να βρεις οργανωμένες και beach bars σε αυτό το νησί.

Είναι ιδανικό για ανάπαυση και ανέμελες στιγμές! Οι αγαπημένες μου παραλίες είναι η Ψιλή Άμμος, η Βαγιά και το Γάνεμα. Η πρώτη είναι ανοργάνωτη, με δύο φανταστικές ταβερνούλες και σκιά που προσφέρουν μερικά αρµυρίκια. Οι άλλες δύο έχουν μερικές ξαπλώστρες. Πάνω από το Γάνεμα είναι η αγαπημένη μου ταβερνούλα του νησιού!



Κίμωλος

Η Κίμωλος είναι περίπου μια ώρα από τη Σέριφο, γι΄ αυτό και συνδύασα τα δύο νησιά. Για να την επισκεφτείς και εσύ πρέπει να πας πρώτα Μήλο και μετά από εκεί θα βρεις πολλά ημερήσια δρομολόγια προς το μικρό λιμάνι της Κιμώλου, τη Ψάθη.

Οι παραλίες της είναι μαγευτικές, με τιρκουάζ νερά – οι πιο φημισμένες είναι η παραλία Πράσα και ο Καράς. Όσον αφορά το φαγητό, φάγαμε εξαιρετικά στην ταβέρνα, που βρίσκεται στο λιμάνι του νησιού. Επιπλέον, είναι γνωστό πως το νησί έδωσε το όνομά του στο λευκό πέτρωμα, την κιμωλία. Γι΄ αυτόν τον λόγο, κάναμε μια εξόρμηση στο λατομείο αυτού του λευκού πετρώματος – αξέχαστη εμπειρία.



Συνέχισε παρακάτω για να δεις τις αγαπημένες μου φωτογραφίες από αυτά τα τρία ταξίδια.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved