Μαγειρεύω μόνη OMG! Οι συνταγές που έσωσαν τη φοιτητική μου ζωή

Ας είναι καλά η μαμά και η γιαγιά που μου τις έμαθαν αλλιώς θα μέναμε όλοι νηστικοί.

Η μαγειρική είναι μια από τις πιο δημιουργικές ασχολίες. Μπορεί να σου φαίνεται «βουνό» στην αρχή, ωστόσο, αν μάθεις τα βασικά, σε λίγο καιρό θα φτιάχνεις πολλά εντυπωσιακά πιάτα. Αν νομίζεις πως οι φοιτήτριες παραγγέλνουν μόνο delivery, κάνεις μεγάλο λάθος.

Αρχικά είναι πολύ πιο οικονομικό να μαγειρεύεις στο σπίτι και επιπλέον έτσι θα έχεις τη δυνατότητα να μαζεύεις το crew για brunch, μεσημεριανό ή finger food μαζί με ταινία. Μη χάνεις άλλον χρόνο! Αγόρασε μια girly ποδιά μαγειρικής και τρέξε στην κουζίνα.

Φοιτητικό σπίτι: Τι να… ψωνίσεις από το σπίτι της μαμάς για να μην ξοδευτείς

Σήμερα αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σου 3 από τα πιο αγαπημένα μου πιάτα τα οποία φτιάχνονται πανεύκολα και ειλικρινά με έχουν σώσει τις ημέρες που έχω πολύ ελάχιστο χρόνο.

Οι 3 πιο εύκολες-αγαπημένες μου συνταγές

Φύγαμε για την κουζίνα σου λέω...!!!

mageiriki6

1) Ντάκος με cottage cheese

ntakos

Νόστιμο και ελαφρύ μπορείς να το φας σαν κυρίως γεύμα ή σαν σαλάτα. Εγώ προσωπικά το αγαπώ.

Υλικά: μισό πακέτο cottage cheese, μισό πακέτο ντοματίνια, ρίγανη, 2 κρίθινα παξιμάδια

Πώς θα το κάνεις: Bρέξε στη βρύση τα παξιμάδια για περίπου μισό λεπτό. Τοποθέτησέ τα σε ένα βαθύ πιάτο ή τάπερ όπως έκανα εγώ. Κόψε τα ντοματίνια στη μέση και πρόσθεσέ τα πάνω από τα παξιμάδια. Ρίξε το cottage cheese, τη ρίγανη και ανακάτεψε. Ναι, το πιάτο είναι κιόλας έτοιμο :D

2) Σολομός στον φούρνο

solomos

Υλικά: μισό πακέτο ντοματίνια (για συνοδευτικό)

αλάτι, πιπέρι μαύρο, 1 φιλέτο σολομού

Παλαιότερα, νόμιζα ότι πρέπει να έχεις περάσει από διαγωνισμό μαγειρικής για να φτιάξεις ένα τέτοιο πιάτο, ωστόσο, trust me! Είναι ένα από τα πιο νόστιμα και εύκολα φαγητά, που μαγειρεύω αρκετά συχνά.

Πώς θα το κάνεις: Αγόρασε ένα φιλέτο σολομού από το σούπερ μάρκετ. Ρίξε λίγο λάδι, λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και ψήσε στον φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Σέρβιρε με ντοματίνια, τα οποία θα έχεις πλύνει και αργότερα κόψει στη μέση. Καλή απόλαυση!

3) Tortilla pizza

pizza

Υλικά: 2-3 αραβικές πίτες, τυρί σε φέτες, 1 κουτί κόκκινη σάλτσα (εγώ επιλέγω με βασιλικό), γαλοπούλα, καλαμπόκι και ό,τι άλλο θέλεις.

Πώς θα το κάνεις: Πάρε τις αραβικές πίτες. Άλειψέ τις με λίγη κόκκινη σάλτσα. Ρίξε τη γαλοπούλα, το καλαμπόκι και όποιο άλλο υλικό επιθυμείς. Τοποθέτησε τελευταίο το τυρί και ψήσε στον φούρνο για 8-10 λεπτά. Πίστεψέ με, είναι η πιο υγιεινή και νόστιμη εκδοχή της πίτσας που έχεις ποτέ δοκιμάσει. Ιδανικό σνακ για τα βράδια με φίλους στο σπίτι ;)



Κορίτσια βοήθεια! Αν έχετε καμία καλή συνταγή (εύκολη και νόστιμη!!!!) στείλτε μας inbox στο Facebook για να τη δημοσιεύσουμε.

Στην gallery που ακολουθεί θα βρεις περισσότερες φωτογραφίες από τις περιπέτειές μου στην κουζίνα.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved