3 tips που θα σε βοηθήσουν να αγοράσεις το πρώτο σου αυτοκίνητο

Μην πάρεις βιαστικές αποφάσεις!

Και να που – επιτέλους – πήρες το πολυπόθητο δίπλωμα οδήγησης, έμαθες να οδηγείς σωστά και προσεκτικά και… θα πάρεις το πρώτο σου αυτοκίνητο. Είναι κατανοητό! Η χαρά σου είναι τεράστια. Όμως χρειάζεται να είσαι προσεκτική και στην οδήγηση, αλλά και στην επιλογή του σωστού αυτοκινήτου για εσένα.

Justin Bieber: Πρέπει να δεις το «διαστημικό» αυτοκίνητο των 330.000 δολαρίων

Έλα παρακάτω να τα πούμε όλα!

Τον δρόμο και… τα μάτια σου

Κοίτα να δεις τώρα τι συμβαίνει. Στην ηλικία που είσαι και με την τρέλα που κουβαλάς είναι λογικό να… έχεις χαρεί απίστευτα που θα πάρεις το πρώτο σου αυτοκίνητο, να θέλεις να το δείξεις στους φίλους και στις φίλες σου και να τους πας βόλτα.

https://www.instagram.com/p/CByFD0LBhMQ/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Όλα καλά μέχρι εδώ! Προσοχή, όμως, στον δρόμο. Ακόμα είναι αρχή και δεν χρειάζεται να βάζεις τέρμα τη μουσική και να χορεύεις όσο οδηγείς. Βασικά, αυτό μην το κάνεις ποτέ. Οφείλεις και για τη δική σου ασφάλεια και για των γύρω σου να είσαι προσεκτική στον δρόμο. Το αυτοκίνητο είναι ένα μέσο μεταφοράς που μόνο εξυπηρέτηση μας προσφέρει. Τίποτε άλλο!

Πώς θα επιλέξεις τώρα το σωστό αμάξι για εσένα; Δες τα tips παρακάτω!

Τα tips για να κάνεις σωστή επιλογή

#1 Υπολόγισε πόσα χρήματα μπορείς να διαθέσεις

Κάνε προσεκτικούς υπολογισμούς. Σκέψου αν μπορεί κάποιος να σε βοηθήσει, αλλά και πού μπορείς να δουλέψεις για να βάλεις κι εσύ χρήματα για αυτήν την αγορά. Μπορεί, για παράδειγμα, να έχει τη δυνατότητα ο μπαμπάς σου να σου δώσει 1000 ευρώ, η γιαγιά σου να σου δώσει άλλα τόσα κι εσύ να βρεις δουλειά σε ένα μπαράκι το καλοκαίρι. Να’ το! Το πήρες το πρώτο σου αυτοκίνητο.



#2 Σκέψου τι ανάγκες έχεις

Ναι, εσύ μπορεί να θέλεις ένα SUV cabrio, αλλά ξέρεις ότι τώρα δεν μπορείς να το αποκτήσεις. Σκέψου καλά! Χρειάζεσαι ένα ασφαλές αυτοκίνητο, που να μην καταναλώνει πολλά καύσιμα και να είναι οικονομικό, να έχει κλιματισμό και… that’s it. Με αυτές τις προδιαγραφές μπορείς να εξυπηρετηθείς πολύ καλά στην καθημερινότητά σου.

#3 Μην κάνεις απλά window shopping

Καλό είναι να μην επιλέξεις το πρώτο σου αυτοκίνητο απλά και μόνο από μία βιτρίνα. Δες πώς είναι μέσα, μάθε όλες τις παροχές του και κάνε ένα test drive. Έτσι, θα δεις αν σε βολεύει και θα ξέρεις αν πράγματι είναι αυτό που έψαχνες.

Cover photo: freepik.com

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved