5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν κάνεις το πρώτο σου τατουάζ

Αν είσαι έτοιμη για το πρώτο σου τατουάζ δώσε βάση στα παρακάτω tips.

Η δημιουργία του πρώτου τατουάζ σου είναι τρομακτική και συναρπαστική ταυτόχρονα και πιθανώς έχετε ήδη ένα εκατομμύριο ερωτήσεις σχετικά με αυτό.. Πόσο θα πονέσει; Πώς ξέρεις εάν ένα σαλόνι tattoo είναι ασφαλές; Πόσο θα κοστίσει; Προτού τοποθετήσεις οτιδήποτε μόνιμα στο σώμα σου, θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι κάθε μία από αυτές τις ερωτήσεις (και πολλές άλλες) απαντάται 100%.

Υπάρχουν όμως 5 σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις προτού κλείσεις το πρώτο σου ραντεβού για τατουάζ.

Οι τιμές ποικίλλουν ανάλογα με το μέγεθος

Τα σαλόνια τατουάζ προσαρμόζουν τις τιμές με βάση το μέγεθος και το στυλ του τατουάζ που θέλεις. Και FYI, αν ξέρουν ότι δεν έχεις κανένα τατουάζ επάνω σου, μπορεί να προσπαθήσουν να αυξήσουν την τιμή. Είναι καλή ιδέα να καλέσεις και να ζητήσεις μια εκτίμηση προτού πας, αν και αυτός ο αριθμός μπορεί να αλλάξει ελαφρώς μετά τη σχεδίαση. Εάν μπορείς πάρε μαζί σου κάποιον που έχει ήδη κάνει τατουάζ στο παρελθόν για να σε βοηθήσει να διαπραγματευτείς ή να κάνεις έρευνα σχετικά με τις τιμές εκ των προτέρων, για να βεβαιωθείς ότι δεν θα σου πάρει πολλά χρήματα.

Μπορεί να είσαι αλλεργική στο μελάνι τατουάζ

Μπορεί να συμβούν αλλεργίες μελανιού και αλλεργικές αντιδράσεις στη διαδικασία προετοιμασίας και μετά τη φροντίδα. Η Δρ. Rachel Nazarian MD FAAD, δερματολόγος με πιστοποίηση από το διοικητικό συμβούλιο στη Νέα Υόρκη, λέει ότι οι αλλεργίες μελανιού, αν και σπάνιες, υπάρχουν.

«Οι αληθινές αλλεργικές αντιδράσεις στα τατουάζ και στο μελάνι είναι πολύ, πολύ πιθανές, αλλά ευτυχώς δεν είναι πολύ συχνές. Συχνά τα άτομα με ευαίσθητο δέρμα προκαλούν αντίδραση στη διαδικασία προετοιμασίας που καθαρίζει και αποστειρώνει το δέρμα, κάτι που είναι πιο συχνό από μία πραγματική αλλεργική αντίδραση στο ίδιο το μελάνι και το τατουάζ».

Τips για τη φροντίδα του νέου σου τατουάζ

Πρέπει να είσαι 18 και πάνω για να κάνεις τατουάζ

Ναι, όπως το δικαίωμα ψήφου και οι τρομακτικές ταινίες, θα πρέπει να είσαι 18 ετών και πάνω. Ωστόσο υπάρχουν κάποιοι tattoo χώροι οι οποίοι θα σου επιτρέψουν να το κάνεις μόνο με γονική συναίνεση αν είσαι ακόμη ανήλικη.

Το σαλόνι πρέπει να είναι πεντακάθαρο (αλλά πεντακάθαρο)

Το να χτυπήσεις τατουάζ δεν είναι μια μικρή αλλαγή, όπως το να αλλάξεις χρώμα στα μαλλιά σου. Ένας άλλος άνθρωπος κυριολεκτικά δημιουργεί μια ανοιχτή πληγή που μπορεί να μολυνθεί εάν το κατάστημα δεν λαμβάνει τις κατάλληλες προφυλάξεις. Αν και είναι πολύ πιο σημαντικό πώς οι επιφάνειες και τα εργαλεία απολυμαίνονται, το κατάστημα πρέπει να φαίνεται και να μυρίζει τόσο καθαρό όσο ένα νοσοκομείο.



Βεβαιώσου ότι ο tattoo artist χρησιμοποιεί μια νέα, βελόνα μίας χρήσης και μελάνι και φοράει καθαρά γάντια

Η επαναχρησιμοποίηση των βελόνων μπορεί να εξαπλώσει τη μόλυνση ή να σου προκαλέσει σοβαρή ασθένεια, όπως τον ιό HIV ή την ηπατίτιδα Β. Ναι, αυτό είναι σοβαρό. Επομένως, ο tattoo artist σου θα πρέπει να χρησιμοποιεί μια ολοκαίνουργια βελόνα μίας χρήσης και να χρησιμοποιεί όλα τα νέα κύπελλα, χαρτοπετσέτες και γάντια. Δώσε προσοχή στις κινήσεις και βεβαιώσου ότι ανοίγουν το πακέτο βελόνας μπροστά σου για να δεις ότι είναι καθαρό.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved