Πώς θα πλύνεις την πετσέτα θαλάσσης;

Το καλοκαίρι η πετσέτα γίνεται η προέκταση του χεριού σου.

Το καλοκαίρι είναι πια εδώ και με τον καύσωνα που επικρατεί το έχεις πια καταλάβει για τα καλά. Η ζέστη είναι αφόρητη και το μόνο που μπορεί να σε σώσει έστω και λίγο είναι ένα μπάνιο στη θάλασσα με τις φίλες σου ή και μόνη σου ακόμη καλύτερα.

Και ποια είναι τα must have αντικείμενα που πρέπει να έχεις πάντα μαζί, εκτός από το μαγιό σου φυσικά; Αντηλιακό και πετσέτα θαλάσσης, βρίσκονται πάντα στην τσάντα παραλίας, και πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά άλλωστε.

Το πλύσιμο της πετσέτας είναι κάτι που δεν κάνει σχεδόν κανείς

Κάθε καλοκαίρι που περνάει η πετσέτα θαλάσσης σου περνά τον περισσότερο χρόνο της τυλιγμένη ρολό μέσα στην τσάντα σου ή στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, παρά κρεμασμένη στο σχοινί με τα υπόλοιπα ρούχα.

Η μυρωδιά της θυμίζει περισσότερο τον ωκεανό, παρά το μαλακτικό που χρησιμοποιείς στο πλύσιμο των ρούχων, και η επιφάνειά της έχει μια ενδιαφέρουσα συλλογή από άμμο από διάφορες παραλίες. Και μπορεί να ακούγεται «οκ» και σωστό, όμως μάλλον ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τη υγιεινή της πετσέτας σου.

Στο μεταξύ δες και 8 cool τρόπους να δέσεις το μαγιό σου στην παραλία

Όπως όλες οι πετσέτες, οι πετσέτες παραλίας αναπτύσσουν βακτήρια ενώ είναι υγρές. Σε αντίθεση με τις πετσέτες μπάνιου, οι οποίες συνήθως εκτίθενται μόνο στα καθημερινά βακτήρια που κρύβονται στα μπάνια και στο σώμα, οι πετσέτες παραλίας μπορούν να πάρουν μια πιο εξωτική συλλογή οργανισμών, όπως εκείνοι που βρίσκονται στα περιττώματα των πτηνών (aka γλάροι) απορρίμματα τροφίμων και βιολογικά υγρά άλλων ανθρώπων.

Μήπως ήρθε η ώρα να την καθαρίσεις κι αυτή λιγάκι; Δες 6 βήματα για να το κάνεις σωστά.

Κρέμασε την πετσέτα του να στεγνώσει μετά από κάθε χρήση

Ενώ δεν είναι απαραίτητο να πλένεις την πετσέτα σου μετά από κάθε μπάνιο στη θάλασσα, θα πρέπει να συνηθίσεις να την απλώνεις στον ήλιο να στεγνώσει μετά από κάθε χρήση. Γιατί; Γιατί οι υπεριώδεις ακτινοβολίες του ήλιου σκοτώνουν περίπου το 90% των μικροβίων, διατηρώντας τα επίπεδα βακτηρίων της πετσέτας σου σε φυσιολογικό βαθμό. Εάν είναι μια συννεφιασμένη μέρα ή φτάσεις στο σπίτι μετά το ηλιοβασίλεμα, η τοποθέτηση της πετσέτας σου στο στεγνωτήριο θα έχει παρόμοιο αποτέλεσμα.

Τίναξε την πετσέτα σου για να απομακρύνεις την άμμο

Ενώ ένα αρχικό τίναγμα στην παραλία είναι πάντα μια καλή ιδέα, φρόντισε μόλις επιστρέψεις σπίτι να το κάνεις ξανά, μιας και η πετσέτα σου θα έχει στεγνώσει. να επιστρέψετε για τον δεύτερο γύρο μόλις η πετσέτα σας στεγνώσει εντελώς. Θα δεις πως η άμμος δεν θα κολλήσει στην επιφάνεια της όπως συμβαίνει όταν είναι βρεγμένη, οπότε θα έχεις πολύ καλύτερο ποσοστό επιτυχίας στο να μην αφήσεις κόκκο άμμου. Είναι σημαντικό να την τινάξεις όσο καλύτερα γίνεται πριν το πλύσιμο στο πλυντήριο, για να αποφύγεις να παγιδευτούν οι κόκκοι στις ίνες της πετσέτας.

Εύκολα snacks για να πάρεις μαζί σου στην παραλία

Πλύνε την πετσέτα σου μετά από τρεις έως τέσσερις χρήσεις

Όπως και με τις πετσέτες μπάνιου, έτσι και οι πετσέτες θαλάσσης επωφελούνται από ένα σωστό πλύσιμο μετά από κάθε τρίτη- τέταρτη χρήση. Αν και αυτός είναι ένας καλός γενικός κανόνας, θυμήσου να πλένεις τις πετσέτες νωρίτερα εάν είναι λερωμένες με αντηλιακό, φύκια, έσταξε παγωτό ή αν μυρίζουν περίεργα.

Χρησιμοποίησε κρύο νερό και ξέχνα για λίγο το μαλακτικό ρούχων

Το πλύσιμο με κρύο νερό είναι η καλύτερη επιλογή για την πετσέτα παραλίας. Είναι λιγότερο πιθανό να ενσωματωθούν κόκκοι άμμου στις ίνες της πετσέτας, θα διατηρηθούν τα χρώματα αληθινά και φωτεινά, θα μειώσουν την πιθανότητα να μαζέψουν και είναι καλύτερο για να αφαιρεθούν ορισμένοι λεκέδες. Θα πρέπει επίσης να παραλείψεις το μαλακτικό ρούχων όταν πλένεις την πετσέτα παραλίας, καθώς μπορεί να μειώσει τόσο την απορροφητικότητα όσο και την απαλότητα του υλικού.

Χρησιμοποίησε ξίδι για να σκοτώσεις τις επίμονες οσμές

Εάν παρατηρήσεις ότι η πετσέτα της παραλίας σου αρχίζει να μυρίζει, δοκίμασε να την εμποτίσετε με ξύδι πριν την βάλεις στο πλυντήριο. Πρόσθεσε ένα έως δύο φλιτζάνια λευκό ξύδι σε μια μπανιέρα με κρύο νερό και άφησε τις τα να μουλιάσουν για τουλάχιστον μία ώρα.

Στη συνέχεια, βάλτες απευθείας στο πλυντήριο όπως παραπάνω. Εάν μπορείς ακόμα να μυρίσεις το ξύδι στο τέλος της πλύσης, μην ανησυχείς: στεγνώνει, παίρνοντας τη χαρακτηριστική του μυρωδιά μαζί του.



Αντικατάστησε τις όταν είναι απαραίτητο

Εάν η πετσέτα παραλίας σου έχει πάρει μια επίμονη μυρωδιά που δεν φεύγει με το πλύσιμο, ήρθε η ώρα να την αλλάξεις.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved