Ξέρεις ποιες είναι οι 4 τροφές που σου προκαλούν κατάθλιψη; Θα σου πούμε εμείς

Κι όμως οι τροφές που τρως δεν είναι πάντα καλές και αγνές για τον οργανισμό σου.

Μετά από μία δύσκολη χρονιά που όλοι μας βιώσαμε, το καλοκαίρι σίγουρα σε βρίσκει με κάποια παραπάνω κιλά. So what θα πω εγώ, και θα σε ρωτήσω αν γνωρίζεις πως υπάρχουν κάποιες τροφές που είναι υπεράνω πάσης υποψίας, όμως σου προκαλούν κατάθλιψη.

Ναι οκ σου φαίνεται παράξενο το ξέρω, όμως ισχύει και είναι τροφές που κατανάλωσες σε μεγάλη ποσότητα λογικά μέσα στην καραντίνα. Και δεν θα σε αδικήσω γιατί τη στιγμή που τις έτρωγες σε έκαναν πραγματικά ευτυχισμένη, οπότε δεν σου πήγαινε καθόλου το μυαλό πως σου δημιουργούν κάτι άλλο.

Ποιες είναι όμως οι τέσσερις τροφές που σου προκαλούν κατάθλιψη;

Η ζάχαρη δεν είναι φίλη σου

Εάν έχεις αδυναμία στα γλυκά, λυπάμαι που στο λέω, αλλά πρέπει να τα ελαττώσεις. Η ζάχαρη μπορεί να βλάψει την υγεία σου. Είναι γνωστή ως φλεγμονώδης τροφή και φλεγμονή στον εγκέφαλο = κατάθλιψη. Έτσι τα γλυκά που εσύ θεωρείς πως σου φτιάχνουν τη διάθεση κάνουν ακριβώς το αντίθετο ορισμένες φορές.

Μιας και είπαμε ζάχαρη, ήξερες αυτά τα 6 περίεργα facts;

Τι γίνεται με τα σάκχαρα;

Και τώρα θα μου πεις πως αφού η κανονική ζάχαρη σου προκαλεί κατάθλιψη χωρίς να το καταλαβαίνεις, ίσως τα γλυκαντικά και τα σάκχαρα έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Oops bad news! Τα τεχνητά γλυκαντικά έχει αποδειχθεί ότι εμποδίζουν την παραγωγή σεροτονίνης, της ορμόνης που βοηθάει στην ισορροπία της διάθεσης.

Fast food: Το «γρήγορο» φαγητό δεν είναι πάντα καλή ιδέα

Υπάρχει περίπτωση να δεις burger ή πίτσα και να πεις όχι δεν θέλω να φάω; Nope. Όλοι χρειαζόμαστε λίγες τηγανιτές πατάτες μια φορά στο τόσο. Αλλά αν τα προτιμάς και τα τρως συχνά σε σύντομο χρονικό διάστημα όχι μόνο κάνεις κακό στη σωματική υγεία σου, αλλά σε μία μελέτη του 2012 ανακαλύφθηκε, πως όσοι καταναλώνουν junk food έχουν 51% περισσότερες πιθανότητες να πάθουν κατάθλιψη.

Coffee lover #not…

Ναι είσαι coffee lover, το ξέρω και το καταλαβαίνω. Ο καφές σου στάθηκε σε πολύ δύσκολες στιγμές που νύσταζες πάνω από τα βιβλία σου και σε κράτησε ξύπνια. Κι ενώ ο καφές έχει και κάποια θετικά στοιχεία, μάθε πως η καφεΐνη από μόνη της αυξάνει την αρτηριακή σου πίεση, η οποία αυξάνει την αδρεναλίνη, ανεβάζει τα επίπεδα του άγχους σου και ισχυροποιεί τα καταθλιπτικά συναισθήματα.


Τώρα που ξέρεις φρόντισε να ελαττώσεις την πρόσληψη των τροφών αυτών και θα δεις σίγουρα τη διαφορά.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved