Πήρες κιλά μετά τις Πανελλήνιες; Δες πώς θα το ξεπεράσεις και θα προχωρήσεις

Μερικά κιλά παραπάνω δεν έφεραν το τέλος του κόσμου.

Η χρονιά που πέρασε δεν ήταν εύκολη για κανέναν. Κορονοϊός, καραντίνα, lockdown, τηλεκπαίδευση, μάσκες και self tests, ήταν μόλις μερικές από τις λέξεις που σε στιγμάτισαν. Πώς να έχεις όρεξη για διάβασμα και σχολείο με όλα αυτά που συμβαίναν γύρω σου; Το μόνο που ήθελες ήταν απλά να κοιμάσαι, να βλέπεις τους φίλους σου (που δεν μπορούσες εκ των πραγμάτων) και να τρως.

Στο φαγητό βρήκαμε όλοι το στήριγμά μας φέτος με τόσους μήνες εγκλεισμού, και αυτό προφανώς είχε τα δικά του αποτελέσματα. Και δεν είναι ότι πεινούσες πάντα, αλλά κάτι η καραντίνα, κάτι το διάβασμα, κάτι το άγχος των πανελληνίων, ήρθε κι έδεσε το γλυκό.

Και κάπως έτσι έφτασες αρχές Ιουλίου μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, να έχεις κάποια κιλά που δεν ήθελες πραγματικά. Και τι μ’ αυτό θα πούμε εμείς και θα σου δώσουμε τη δύναμη που θες να το ξεπεράσεις και να προχωρήσεις μπροστά.

Άλλωστε τι είναι μερικά παραπανίσια κιλά μπροστά στην ψυχική σου υγεία; Γιατί να νιώθεις άσχημα γι’ αυτά τα περιττά κιλά που στην πραγματικότητα δεν καθορίζουν το ποια είσαι πραγματικά;

Πάρε μια βαθιά ανάσα γιατί έχουμε κάποια tips για να το ξεπεράσεις και να προχωρήσεις μπροστά με ή χωρίς αυτά.

Ακολούθησε στα social media accounts με body positive περιεχόμενο

Βεβαιώσου ότι έχεις ακολουθήσει κι έχεις γεμίσει το feed σου με accounts που σε κάνουν να νιώθεις καλά για τον εαυτό σου και να σε ενθαρρύνουν να ζήσεις την καλύτερη ζωή σου, με οποιονδήποτε αριθμό γράφει η ζυγαριά σου. Άτομα όπως η Brittani Lancaster δημοσιεύουν περιεχόμενο που σου δείχνει πώς να χτίσεις μια υγιή σχέση με το φαγητό και να αισθάνεσαι σίγουρη με το σώμα σου.

«Κέρασε» τον εαυτό σου λιχουδιές αλλά με μέτρο

Μια λογική αντίδραση μόλις είδες πως έχεις πάρει κιλά είναι προφανώς η διόρθωση των διατροφικών σου συνηθειών και φυσικά το κόψιμο των γλυκών και της περιττής ζάχαρης. Αν και αυτό μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος γρήγορα, τελικά δεν είναι πολύ βιώσιμο και μπορεί να σε οδηγήσει συνεχώς να λαχταράς το junk food, κάνοντας να αισθάνεσαι τύψεις μετά που έφαγες. Εστίασε λοιπόν, στην κατανάλωση υγιεινών γευμάτων και βάλε μερικές μικρές λιχουδιές στο ενδιάμεσο (όχι κάθε μέρα) για να σου φύγει αυτή η λαχτάρα.


via GIPHY


Περιόρισε τις φορές που ζυγίζεσαι μέσα στην εβδομάδα

Μπορεί να σου ακούγεται ειρωνικό και τρελό, όμως το καλύτερο που έχεις να κάνεις για την ψυχική σου υγεία είναι να περιορίσεις τις φορές που ζυγίζεσαι μέσα στην εβδομάδα. Το βάρος σου αλλάζει από μέρα σε μέρα και μόλις δεις αλλαγή σε ένα ή δύο κιλά παραπάνω τρελαίνεσαι. Με το να μην ανεβαίνεις στη ζυγαριά τόσο συχνά, εστιάζεις στο πώς νιώθεις εσύ με το σώμα σου και δεν χρειάζεσαι την επιβεβαίωση της ζυγαριάς.

Το tip της ημέρας

Να θυμάσαι πως είσαι όμορφη και δυνατή σε οποιοδήποτε βάρος. Η αύξηση βάρους δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ντρέπεσαι και δεν πρέπει να σε εμποδίσει να απολαύσεις τη ζωή σου και να κάνεις τα πράγματα που εσύ θέλεις.


via GIPHY


© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved