Summer 2021: «Βρήκαμε τα νησιά που πρέπει να επισκεφτείς φέτος»

Μια εξόρμηση σε νησί είναι πάντα must το καλοκαίρι.

Γράφει η Χριστίνα Θεοφανίδου

Μετά από μήνες καραντίνας και lοckdown φτάσαμε επιτέλους στον Ιούνιο και είμαι σίγουρη πως και εσύ όπως και εγώ σκεφτόμαστε το καλοκαίρι και όλες αυτές τις ξέγνοιαστες βόλτες στα νησιά, και τις παραλίες. Ειδικά φέτος όλοι μας χρειαζόμαστε όσο τίποτα άλλο ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι χωρίς «μη» και «πρέπει».

Έτσι και εγώ για να σε βοηθήσω έκανα την έρευνα μου και συγκέντρωσα μερικά όμορφα νησάκια για να διαλέξεις για τις φετινές σου διακοπές, είτε με την παρέα σου, είτε με το έτερον ήμισυ.



Αν παρτάρεις ξέφρενα διάλεξε την Ίο

Αν είσαι σε μια ηλικία που ζητάς την ξέφρενη διασκέδαση ως το πρωΐ και τα ανεξέλεγκτα πάρτυ, τότε η Ίος είναι αυτό που θες. Αυτό το νησί αποκαλείται αλλιώς και «νησί του φωτός». Τόσο οι μαγικές παραλίες με τα καταγάλανα νερά και τις χρυσές αμμουδιές, όσο και τα γραφικά τοπία της φύσης σε κάνουν να ερωτεύεσαι το μέρος αυτό από την πρώτη στιγμή.

Στη Σίφνο παντρεύτηκε η Χριστίνα Μπόμπα με τον Σάκη Τανιμανίδη. Μήπως να της δώσεις μια ευκαιρία;

Είναι ένα νησί που φημίζεται για την γραφική της αρχιτεκτονική, τόσο τους χαλαρούς ρυθμούς για όσους το επιζητούν, όσο και την νυχτερινή ζωή για όλους τους υπόλοιπους που θέλουν να διασκεδάσουν με την ψυχούλα τους. Διατηρεί όμως ταυτόχρονα ένα χαμηλό προφίλ και μια ήρεμη ατμόσφαιρα. Ακόμα η Σίφνος είναι γνωστή για τα κεραμικά της, αλλά και για τα τοπικά προϊόντα. Οι παραλίες της ποικίλουν και αμμώδεις και βραχώδεις και οργανωμένες και απόμερες για κάθε γούστο ( Πλατύς γιαλός, Φάρος, Βαθύ)

Η Μήλος είναι για τους ερωτευμένους

Είναι ένα νησί γνωστό για ρομαντικές διακοπές με πανέμορφες παραλίες -όπως τα ξακουστά Κλέφτικο, Παλαιοχώρι, Προβατάς- με το ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα στην γραφική Πλάκα, με το απόκοσμο τοπίο στο Σαρακήνικο. Επίσης είναι ένας προορισμός για ήρεμες διακοπές και χαλάρωση.



Η Σαντορίνη είναι η Σαντορίνη, τελεία.

Τι να πει κανείς για αυτό το νησί, που ο έρωτας και ο ρομαντισμός βρίσκεται παντού εκεί, από την φυσική ομορφιά, το ηλιοβασίλεμα στις ταράτσες της Οίας, και το ηφαίστειο με την ιδιαίτερη μορφολογία, τη μαύρη και την κόκκινη πέτρα. Επίσης η μαγευτική Καλντέρα, τα γραφικά σοκάκια και η κοσμοπολίτικη ζωή στα μπαρ και τα εστιατόρια κερδίζουν αμέσως την αγάπη και την εμπιστοσύνη χιλιάδων επισκεπτών κάθε χρόνο. Γνωστές παραλίες είναι η κόκκινη παραλία, ο Περίβολος, η άσπρη παραλία, το Καμάρι, η βλυχάδα και ο Γιαλός.

Στην Πάρο και τη Νάξο

Από την μια η Πάρος συνδυάζει τα γραφικά σοκάκια με τις υπέροχες παραλίες( Κολυμπήθρες, Χρυσή Ακτή, Σάντα Μαρία, Πούντα), αλλά δεν θα μπορούσε να λείπει η νυχτερινή ζωή. Έτσι στον γνωστό οικισμό, Νάουσα θα βρεις πολλά μπαρ και club για όλα τα γούστα και πάρτυ που διαρκούν ως τις πρώτες πρωινές ώρες. Βέβαια διανύουμε δύσκολη περίοδο και δεν ξέρουμε αν όλα αυτά θα ισχύουν φέτος το καλοκαίρι.

Από την άλλη η Νάξος ή αλλιώς η βασίλισσα των Κυκλάδων συνδυάζει τα παραδοσιακά στοιχεία με τις σύγχρονες ανέσεις, αλλά και ήσυχες αποδράσεις και έντονη νυχτερινή ζωή.

Η πληθώρα των μαγευτικών παραλιών δεν θα σε αφήσουν λεπτό να βαρεθείς, όπως ο Άγιος Γεώργιος, ο Άγιος Προκόπιος, η Αγία Άννα, Πάνορμος, Πλάκα κτλ. Φυσικά δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω την ξακουστή Πορτάρα, την τεράστια μαρμάρινη πύλη του ναού του Απόλλωνα, που εκεί θα μπορέσεις να απολαύσεις την θέα και το ηλιοβασίλεμα και να βγάλεις όσες φωτογραφίες θες.

Ακόμη να κλείσεις εισιτήρια;

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved