Σιχαίνεσαι το τρέξιμο; Κάνε αυτές τις 5 ασκήσεις

Το τρέξιμο είναι και κάπως κουραστικό είναι η αλήθεια.

Είναι καλοκαίρι, έχεις τελειώσει το σχολείο και βαριέσαι θανάσιμα να κάθεσαι στο σπίτι. Οι φίλοι σου έχουν ξεκινήσει δειλά δειλά τις διακοπές τους και με κάποιον τρόπο έχεις μείνει μόνη σου. Δεν ξέρεις τι να κάνεις, οπότε σκέφτεσαι να το ρίξεις στη γυμναστική.

Είμαστε μαζί σου, λίγη γυμναστική δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, αντιθέτως μόνο καλό μπορεί να σου κάνει. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που δεν θέλεις να πας γυμναστήριο, αλλά σιχαίνεσαι και το τρέξιμο;

Ένα 15λεπτο βίντεο δείχνει πώς να γραμμώσεις το σώμα και να χτίσεις αντοχή

Κολυμβητήριο: Το ιδανικό καλοκαιρινό άθλημα

Φανταζόσουν τίποτα καλύτερο για μέσα στο καλοκαίρι; Ειδικά αυτές τις μέρες του καύσωνα, δεν υπάρχει τίποτα πιο ιδανικό από το να γραφτείς κολυμβητήριο. Δεν θα τρέχεις, δεν θα ιδρώνεις, θα δροσίζεσαι και ταυτόχρονα θα γυμνάζεις και όλο σου το σώμα κολυμπώντας.

Δοκίμασε αυτό: Κάνε κολύμπι για 15-20 λεπτά κάθε δεύτερη μέρα και σταδιακά αύξησε σε 30 λεπτά πέντε ημέρες την εβδομάδα. Αρχικά, ξεκίνα με το είδος που σε κάνει να αισθάνεσαι πιο άνετα, αλλά δοκίμασε καινούργια πράγματα καθώς αποκτάς μεγαλύτερη εμπειρία στην πισίνα.

Με το ποδήλατο τρέχεις προς το ηλιοβασίλεμα

Αν έχεις ποδήλατο τα έχεις όλα. Τι να κλειστείς σε ένα γυμναστήριο και να κάνεις ποδήλατο, τι να βγαίνεις έξω και να κάνεις μόνη σου ή με την κολλητή σου. Το τρέξιμο συνήθως καίει περισσότερες θερμίδες από το ποδήλατο επειδή χρησιμοποιείς περισσότερους μυς, αλλά η ποδηλασία είναι πιο ήπια στο σώμα και συνήθως είναι πιο εύκολο να το κάνεις για μεγαλύτερη διάρκεια και με μεγαλύτερη ταχύτητα. Η ποδηλασία είναι επίσης ένας πρωταρχικός τρόπος για να αποκτήσεις δυνατό κορμό, πόδια και γλουτούς.

Θυμάσαι το σχοινάκι;

Θυμάσαι όταν ήσουν μικρή που έπαιζες σχοινάκι με τις φίλες σου; Το σχοινάκι δεν έφυγε ποτέ από τη μόδα, αντιθέτως θα λέγαμε παραμένει μια σταθερή αξία στη γυμναστική. Ενισχύεις τις μυϊκές περιοχές γύρω από τους αρθρώσεις του αστραγάλου, τις γάμπες και τον κορμό σου, κάτι που βοηθά στην πρόληψη μελλοντικών τραυματισμών.

Το σχοινάκι φαίνεται να είναι λιγότερο επιρρεπές σε τραυματισμούς από το τρέξιμο, επειδή και τα δύο πόδια σου υποστηρίζουν την πρόσκρουση, και όχι ένα κάθε φορά κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. FACT: Κάνοντας σχοινάκι για 10 λεπτά ισοδυναμεί με το τρέξιμο 8 λεπτών.

Η Zumba είναι φίλη σου

Δεν χρειάζεται να είσαι ανταγωνιστική χορεύτρια για να κάνεις αυτήν την σούπερ διασκεδαστική προπόνηση. Η Zumba είναι ένας από τους πιο συναρπαστικούς τρόπους για να τονώσεις το κυκλοφορικό σου, ενισχύοντας ταυτόχρονα τη μυϊκή φυσική κατάσταση και την ευελιξία.



Με το μπάσκετ πώς τα πας;

Αν και αυτή η προπόνηση μπορεί να είναι πιο απολαυστική αν έχεις προηγούμενη εμπειρία, δεν είναι ποτέ πολύ αργά για να πάρεις μια μπάλα και να πας στο κοντινότερο γηπεδάκι της γειτονιάς σου. Η γρήγορη ενέργεια σε συνδυασμό με την πλυομετρία (προπόνηση με άλματα) κάνει το μπάσκετ έναν εξαιρετικό τρόπο για να αυξήσεις την αερόβια αντοχή και να τονίσεις τους μυς σου.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved