Πανελλήνιες 2021: Ο απρόσμενος τρόπος διαβάσματος που με βοήθησε να πετύχω

Όταν μία μέρα «κλάταρα», βρήκα μία εξαιρετική ιδέα.

Το να αρχίσουμε να μιλάμε περί διαβάσματος και άγχους το λες και περιττό. Ξέρεις πολύ καλά πόσο στρεσαρισμένη είσαι με όλα όσα συνέβησαν αυτήν τη χρονιά. Το ότι αυτά συνδυάζονται με τις Πανελλήνιες είναι μία τεράστια δυσκολία που τα κάνει όλα να φαίνονται βουνό. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.

Σαφώς και όλα τα παραπάνω είναι δύσκολα. Σε καμία περίπτωση δεν ξυπνούσες ξέγνοιαστα αυτήν τη χρονιά για ποικίλους λόγους. Όμως, αυτό δε σημαίνει ότι δε θα τα καταφέρεις. Αναγκαστικά απλώς έγιναν κάποιες προσαρμογές στο πρόγραμμά σου.

Εγώ, από την πλευρά, μου είμαι εδώ για να σου πω το «κόλπο» που βοήθησε εμένα πριν από μερικά χρόνια να είμαι καλύτερα προετοιμασμένη για τον στόχο μου και με λιγότερο άγχος.

Πρέπει να ήταν γύρω στον Φεβρουάριο, όταν το στρες άρχισε να κορυφώνεται. Αισθανόμουν σιγά-σιγά ότι δεν μπορούσα να αποθηκεύσω άλλες πληροφορίες και ότι τα εγκεφαλικά μου κύτταρα δε βρίσκονταν στην καλύτερή τους κατάσταση. Ξαφνικά, πάνω στην απόγνωσή μου, νευρίασα και έκλεισα τα πάντα. Άφησα τα βιβλία στην άκρη και προσπάθησα να πάρω μερικές βαθιές ανάσες για να χαλαρώσω.

panellinies2021 diavasma5

Όταν λίγο ηρέμησα, προσπάθησα να βρω έναν τρόπο με τον οποίο να κάνω τη ζωή μου λίγο πιο εύκολη και να σπάσω τη μονοτονία της ίδιας κατάστασης κάθε μέρα. Και τότε μου ήρθε η λύση που έψαχνα.

Έπιασα ξανά τα βιβλία στα χέρια μου -έχοντας βγάλει ήδη την ύλη μία φορά- και άρχισα να υπογραμμίζω τη βασική πρόταση κάθε παραγράφου. Εκείνη που μου θύμιζε τις υπόλοιπες γραμμές όταν «κολλούσα». Αφού, τις υπογράμμισα, άρχισα να τις διαβάζω ηχογραφώντας στο κινητό. Έτσι, κάθε φορά που ξάπλωνα λίγο ή δεν ήμουν μπροστά από τα βιβλία μπορούσα να κάνω ένα γρήγορο recap. Αυτό με τη σειρά του δε με άφηνε να ξεχνάω πράγματα γιατί πατούσα play ξανά και ξανά σε ανύποπτο χρόνο.

Αυτό ήταν το δικό μου «κόλπο».

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved