Πανελλήνιες 2021: Τι θα γίνει αν δεν πετύχω;

Πάρε μία βαθιά ανάσα. Τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά.

Η χρονιά που πέρασε ήταν τόσο δύσκολη που, όσο και να θέλουμε να την περιγράψουμε, τα λόγια δεν αρκούν. Η πανδημία δημιούργησε μία εντελώς πρωτόγνωρη κατάσταση, μας έκλεισε στο σπίτι και μας στέρησε βασικές ασχολίες της καθημερινότητάς μας που ήταν μέχρι πριν αυτονόητες. Βόλτες δε βγαίναμε με τους φίλους μας.

Το σχολείο το βλέπαμε μόνο στέλνοντας το «6». Με τις φίλες μας δίναμε ραντεβού κυρίως διαδικτυακά. Τα γυμναστήρια όπου περνούσαμε αρκετές ώρες της εβδομάδας κατέβασαν ρολά.

Μέσα σε όλη αυτήν την αναταραχή, κλήθηκες να διαβάσεις για Πανελλήνιες. Ένα task ούτως ή άλλως δύσκολο, πόσο μάλλον όταν όλη σου η ζωή είναι πάνω κάτω.

Υπάρχει, λοιπόν, και η περίπτωση να μην πετύχεις. Σίγουρα δεν είναι το πρώτο σενάριο με το οποίο θες να ταυτιστείς, αλλά υπάρχει στον ορίζοντα. Και δεν είναι κακό. Προφανώς ο στόχος σου πρέπει να είναι η επιτυχία, όμως, αυτή δεν αποτυπώνεται μόνο από τις συγκεκριμένες εξετάσεις. Δε θα καθορίσουν τη ζωή σου. Μπορείς κάλλιστα να ξαναδώσεις, αλλά μπορείς και να ασχοληθείς και με κάτι τελείως διαφορετικό που δεν απαιτεί την επανάληψή τους.

Όλα περνάνε από το χέρι σου. Ακόμα και λάθη να κάνεις, μπορείς να τα διορθώσεις. Και αυτό αφορά τόσο στις Πανελλήνιες όσο και σε οποιαδήποτε άλλη πτυχή της ζωής σου. Εσύ καθορίζεις τη μοίρα σου και όχι μερικά χαρτιά.

Να έχεις πίστη στις δυνάμεις σου. Να έχεις πίστη σε εσένα.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved